5htp, kaj je to?

5HTP (5-hidroksitriptofan) je najdemo v človeškem telesu naravno aminokislino. 5HTP pretvorimo v telesu v serotonina. Serotonin je izredno pomembna možganska kemikalija, ki ima močne učinke na razpoloženja, spanja, apetita, glavobol, PMS in mnogih drugih bolezni.

Ko oseba, ki ima anti-depresivne zdravila, kot so Prozac in Zoloft, njihova serotonin raven je tisto, kar dobi povečala, to pa zagotavlja olajšave so se išče. 5HTP je zanesljiv in naraven način za povečanje serotonina raven, tako da 5HTP se šteje za dober nadomestek za te umetne farmacevtskih izdelkov.

5HTP je touted kot čudež dodatek. Čeprav bi beseda “čudež”, je odsek, tam je veliko dobre znanstvene dokaze zbrali v teku štiridesetih let, kar pomeni, da 5HTP je lahko zelo koristno za nekatere ljudi. 5HTP Dokazano je za lajšanje naslednjih motenj:

* Depresija
* Anksioznost
* Stres
* Debelost
* ogljikovih hidratov želja
* Motnje hranjenja
* Nespečnost
* Narkolepsija
* Sleep Apnea
* Migrene
* Napetosti Glavoboli
* Obsesivno-kompulzivna motnja
* Impulse Control
* Pre Menstrualni sindrom

5HTP je bilo tudi dokazano, da izboljša spomin in povečanje drugih kognitivnih funkcij. Zanimivo je, da 5HTP je domneval, da se zmanjša tveganje za bolezni srca. Bolezni srca ubije več Američanov kot karkoli drugega. Ker depresija, stres, debelost, anksioznost in motnje spanja so pomembni dejavniki tveganja za bolezni srca in 5HTP je dobra za zdravljenje vseh teh dejavnikov tveganja, morda lahko 5HTP ubranijo bolezni srca v celoti. To pa, to je samo teorija in ni bilo dokazano, tako kot mnoge druge ugodnosti 5HTP.

5HTP je raziskoval znanstveniki v zadnjih štirideset let in dokazano varno za večino ljudi. 5HTP ima nekaj stranskih učinkov, vendar je večina ljudi ga dobro prenašajo. Vse, kar ima nekaj stranskih učinkov in 5HTP ni nič drugače. Najpogosteje neželeni učinki so slabost, in mehko blato ali zaprtje. Včasih ljudje pojavijo glavoboli ali nočne more. Ti neželeni učinki se zdi, da je skupna med mnogimi snovmi, serotonina izboljšanje in so pogosto poročajo o ljudeh, ki farmacevtski antidepresivi preveč.

Če se pojavijo ti neželeni učinki pri jemanju 5HTP še uživali njegove koristi, bi lahko manjši odmerek odgovor. Druga strategija je, da odmor od ob 5HTP dnevno. Preskoči nekaj dni, nato pa spet 5HTP manjši odmerek.

Če ne najdete tablete na dovolj nizko dozo, je dovoljeno, da bi prekinil odprto kapsulo in porabijo samo del praška.

Imejte v mislih, da majhna skupina ljudi, ki preprosto ne prenašajo 5HTP in za njih, edini odgovor je, da prenehajte z jemanjem celoti. Na srečo, to je redka in se pojavlja samo v približno 2-3% ljudi.

Čeprav je relativno nova na ameriškem trgu, je 5HTP v Evropi na voljo od leta 1970. (5HTP je na voljo samo over-the-counter v Ameriki od leta 1994.) To je predvsem zato, ker ameriška farmacevtska podjetja Stranglehold na trgu niso doživeli v drugih državah. Ker 5HTP je naravna snov, ga ne morete patentirati in ga prodajajo za nezaslišane cene, kot si lahko z zdravili, kot so Prozac. Za vas, stranke, to pomeni, 5HTP kupčijo, kot tudi pomoč za zdravje.

5-HTP je kratica za 5-hidroksitriptofan. Zadnji del tega besedila, triptofan, je ime za esencialne aminokisline, ki ste jih slišali. To se navadno imenuje L-triptofan in se pogosto spodbujati kot naraven način za povečanje serotonina in uspavala ali občutek dobrega počutja. Če ste bili kdaj svetujemo, da jesti purana zaspati, je to zato, ker puran vsebuje velike količine triptofana. Toda jesti purana je veliko bolj zapletena in netočno način povečati raven serotonina zgolj ob 5HTP supplments.

Pred nekaj leti, L-triptofan dopolnila postal zelo priljubljen kot naravno možnost zdravljenja se poveča raven serotonina. Vendar pa je L-triptofan umakniti s trga, ko je serija postala kontaminirana med proizvodnjo na Japonskem. Mnogi zdravniki čutil vleče L-triptofan s trga zaradi tega en dogodek je bil pretiravanje, ampak kljub temu, da se prepoved postala zakon. V Združenih državah Amerike in je bil L-triptofan na voljo od leta 1989.

Z 5HTP, vam ni treba skrbeti za kakršne koli kontaminacije, ker je proizvodni proces je popolnoma drugačen. 5HTP izhaja iz semen iz griffonia simplicifolia, v zahodnoafriški zdravilna rastlina. Onesnaženje, ki prisilno L-triptofan s trga ne more zgoditi z 5HTP.

Vse v vsem, 5HTP je dobra izbira za ljudi, ki čutijo, kot da bi imeli korist od višjih ravni serotonina. To je naravno, relativno varna in lahko dostopni po cenah, precej manj kot farmacevtske možnosti za zdravljenje iste bolezni.