7 Zelišča, kar morate vedeti

Zelišča so kulinarične in zdravilne rastline. To so nizko rastoče dišavnice za katere se uporabljajo sveži ali posušeni za začimbe, njihovih zdravilnih lastnostih, ali parfumov. Obstaja veliko različnih zelišč, kot so super alg, česen, peteršilj, izvleček zelenega čaja, divjega kostanja, mleko Čičak in origano olje.

Zelišča so zelo uporabni pri krepitvi telesa in pri zdravljenju bolezni. Vendar pa vsebujejo aktivne snovi, ki lahko sprožijo neželene učinke in interakcije z drugimi zelišči, dodatkov ali zdravil. Torej, jih je treba sprejeti po nasvetu zeliščni zdravnika.

Super Kelp
Super kelp (znan tudi kot “morje alg” in “morje Olupina”) je morje zelišče, ki je eden izmed najboljših virov naravnega joda in elementov v sledovih. Prav tako se uporablja kot glavni posrednik pri zdravilih za debelost. Poleg tega, da počisti ledvice in spodbuja ščitnice in hipofize za proizvodnjo hormonov za rast.

česen
Česen je naravni anti-biotskih in se uporablja za razkuževanje ran, zdravljenje vnetja ušes, kolera in tifusa. Ta rastlina je anti-glivične in antioksidant agent in lahko pomaga manj holesterola. Prav tako je lahko koristna za dejavnike tveganja za srčne bolezni, vključno z visokim krvnim tlakom, visok holesterol, sladkorna bolezen in rak. Presežek česna lahko povzroči želodčne težave / napenjanje, poklicno astmo, pooperativne krvavitve, napenjanje, slab zadah, vonj telesa, in draženje kože. Ljudje z motnjami strjevanja krvi ne smejo uporabljati česen.

Peteršilj
Peteršilj (Petroselinum) je eden najbolj znanih, diuretik in najbolj hranljivih rastlin, ki vsebujejo velike količine vitaminov A, B, C in minerali kalcij, železo, fosfor, kalij in magnezij. To je zelo koristno za ledvice in sečil težave in zadrževanja vode. Njena uporabnost je mogoče soditi po pregovor: “Če se peteršilj vrgli v ribnikih bo ozdravil bolne ribe v njej”.

Izvleček zelenega čaja
Zeleni čaj ekstrakti so eden od narave najmočnejših antioksidantov. Pomaga preprečiti tako bolezni srca in raka, ki pomaga preprečiti vaskularni strjevanje krvi in ​​zniževanje holesterola. To ima antimikrobne lastnosti, ki podpirajo zdravje imunskega sistema in ščiti pred prebavnih in dihalnih okužb. Presežek izvlečki zelenega čaja lahko povzroči razdražljivost, nespečnost, srčne palpitacije, vrtoglavica, slabost, bruhanje, driska, glavobol in izguba apetita.

divjega kostanja
Divjega kostanja podpira žile našega obtočil in pomaga krepiti kapilarnih celice in zmanjša lomljenje tekočine. Domneva se, da je odličen antioksidant za preprečevanje gub. Prav tako pomaga pri zdravljenju z flebitis, varicosity in hemoroide.

Milk Thistle
Mleko osat ima nekatere aktivne snovi, ki pomaga ohranjati zdravo delovanje jeter, ki ga ščiti jetra pred poškodbami, ki jih virusi, strupi in alkohola. To je zeliščno zdravilo za antraks, astma, kamni v mehurju, raka, katar, bolezni v prsih, vodenico, povišana telesna temperatura, krvavitve iz pljuč in bronhijev, hepatitis, steklina, zlatenica, izcedek iz nožnice, malarija, melanholično, kupe, kuga, plevritisa, krči, in vranica maternica težave. Ob presežek mleka Čičak lahko povzroči bolečine v trebuhu, slabost, bruhanje, driska, glavobol, izpuščaj ali druge kožne reakcije, bolečine v sklepih, impotenca in anafilaktični šok. To se ne sme jemati med nosečnostjo in dojenjem.

origano olje
Ta rastlina ima zdravljenje, antioksidant in anti-mikrobne lastnosti. To se uporablja za zdravljenje rahlo želodčne težave, bronhitis, živčni napetosti, piki žuželk, revmatizem, bolečine v ušesu, zobobol in celo športnika stopala. Prav tako je koristno v lajšanje napenjanje, plin, težave sečil, revmatoidni artritis, otekle bezgavke, in pomanjkanja potenja. Poleg tega, da je tako močan kot “morfin” kot morilec bolečine.