Absint – Skrivnosti in Skrivnosti pijača

Eden izmed najbolj skrivnostno, ampak hkrati izjemno privlačna je alkoholna pijača Absint. Van Gogh je všeč; je osvojil srca mnogih ljudi v preteklosti. Menijo, da je najboljši absint je klasična zelena izdelek, pripravljene po starih receptih iz 19. stoletja z vsemi pravili in odtenkov. To je, da vas lahko izvede v preteklosti – v prvem razcveta “zeleno vilo”.
Absint je eden izmed najbolj priljubljenih pijač po vsem tem času – ne samo v Franciji, temveč po vsej Evropi in tudi v Združenih državah Amerike. Ampak to je več kot samo okusno alkoholne pijače: ita je ritual. Temelji na izvleček grenkega pelina z alkoholom, v kateri se doda zmes različnih zdravilnih zelišč. Absint – alkoholna pijača, ki zahteva posebno vrstni red uporabe, zaradi dejstva, da lahko povzroči različne vizualne in slušne halucinacije, je bila njegova sestava priznana narkotika v številnih državah in prepovedana za prodajo. Narkotični učinek absinta, povezane z določeno snovjo “tujona”, ki je sestavni del pelina. To snov uporablja v farmacevtski industriji kot neuroparalytic strup. Ko obdelava pelina v procesu izdelave absint, Dodeljena lahko tujon proti pelina tudi do 25%.
V obliki, v kateri obstaja danes, je absint pojavil v poznem 18. stoletju. Dr. Pierre ordinaire je razvil infuzijo za zdravljenje svojih bolnikov, ki temelji na pelina. Ni presenetljivo, da je infuzija bil priljubljen, ker je povzročil občutek evforije. Po smrti Pierre Ordinera, major Dubied skupaj s Henri-Louis Pernod je začela proizvajati prvi komercialni absint. Pijača je dobila ljubečo ime “Green Fairy”. Razlog za to ime je bilo slik in halucinacije, ki so predvidene pijača. Seveda, so bili mnogi kreativni ljudje tistega časa ljubitelji absint.
Vsi, ki so pili absint z enim glasom izjavi, da je absint zastrupitev ni isto kot drugi alkoholi zastrupitve. Kaj pa zagotavlja pozitiven občutek, ki je podal absint redek pojav v človeški kulturi? Sestava absint zelišč se pogosto uporablja v farmakologije – to je pravzaprav razumljivo, saj je bil prvotno razvit kot terapevtske snovi. Nekatere zelišč, ki tvorijo pijačo ima psihotropno učinek. Torej zastrupitev z absint je kombinacija vplivov snovi naenkrat v različnih zelišč, ki vstopajo v njegovi sestavi. Toda te rastlinske snovi pridejo v absint z maceracijo (namakanje), tako da je njihova koncentracija tako majhen, da ni tveganja za zdravje, ne povzroča in habituacije. Skrivnost absint sestoji v tem, da pripisuje čudovite občutke, ko je pijan v zmernih odmerkih, sicer je samo trka navzdol.
Vendar pa je v začetku 20. stoletja, je absint prinesel enega človeka do norosti, in je v bes ustreljen svoje sorodnike. Ta primer je povzročilo vrsto prepovedi, ki je padlo na pijačo. Mnoge evropske države prepovedale proizvodnjo absinta. Zdaj je absint zakonsko dovoljena za proizvodnjo, vendar z omejitvijo zneska tujon.
Absint je pijan v dveh klasičnih načinov. Prvi način je “slavnostni” – ozko strel je napolnjena do polovice z absint cinzano. Vzemite žličko sladkorja, kaplja vanjo nekaj kapljic absinta in zažgali njo. Sladkor začne taliti in kapljice padejo v kozarec. Ko je celotna absint na žlico pregorela je treba vsebino čaši dobro premešamo. In piti strel v enem požirku. Drugi način je “preprosto” – v kozarec s čisto absint kapljicah mineralne vode doda brez plina v razmerju: 2 absint dele z 1 del vode “Pijača postane dreggy in dobi lepo barvo, zeleno-biser je.. je pijan v enem požirku, preveč. Obstajajo tudi veliko koktajlov, ki temelji na absint.
Naša spletna trgovina ponuja številne najboljše vrste alkohola in absint je eden izmed njih. Ta edinstven izdelek bo pritožba na vse: in tisti, ki so že ocenili svoje lastnosti in tiste, ki se ga poskuša prvič.