Akupunktura & Sports Medicine

Športniki so danes iščejo v smeri komplementarne medicine za povečanje športne zmogljivosti in doseganje optimalnega zdravja. Dodatek k prehrani, terapevtska masaža in meditacija so pridobili široko priznanje in prakse po vseh Združenih državah Amerike, kot pomožnimi na bolj tradicionalne metode atletske usposabljanja. Popolna in dobro zaokrožen & ldquo; izšlo & rdquo; mora vključevati ne le trening za moč, raztezanje in kardiovaskularno vadbo, temveč tudi & lsquo; celostno & rsquo; Načini za preprečevanje in zdravljenje poškodb.
Starodavna tehnika Akupunktura je že dolgo znano in se uporablja za lažje mnoge od teh vidikov atletske usposabljanja. Čeprav je bila ta modalnost priznana v športni medicini že od leta 1980 & rsquo; s, je šele pred kratkim prišel v zavesti javnosti.
V resnici je bila akupunktura dodan na seznam športne medicine tehnik, ki vodijo poklicne športnike primerna za ta področja. John & ldquo; Jumbo & rdquo; Elliot, žaljivo lineman za New York Jets, je en tak športnik. Bil je prejemanje akupunkturnih zdravljenja ne le lajšanje mišično napetost in bolečina, pa tudi, naj ga zdravi dovolj, da igrajo poklicni nogomet za 12 sezon. David Price, ki je vodja trener za Jets, trdi, da so drugi Jets ugotovljeno, akupunktura, da je koristno pri lajšanju njihovo bolečino, kot dobro. V strokovni hokejske arene, Jaromir Jágr od Pittsburgh Penguins odletela domov med končnici iger lani spomladi prejeli akupunkturo za izčrpavajoče dimelj poškodbe. Njegova acupuncturist je trdil, da je bil brez bolečin in lahko vrnejo na led po treh sejah.
Akupunktura je učinkovita pomoč za atletske usposabljanja za več razlogov. Zgodovinsko gledano, je bil vadili & ldquo; z roko v roki & rdquo; pri kitajskih borilnih veščin. Obstaja cela veja tradicionalne kitajske medicine, imenovano & ldquo; udaril zdravila & rdquo; ki vključuje dragocene informacije za preprečevanje in zdravljenje atletske poškodb. Eden od takih rešitev je & ldquo; dit da Jiao & rdquo ;, Mast se uporablja lokalno spodbujajo krvni obtok pri celjenju modric.
Tradicionalno je akupunktura verjel, da delo, ki ga odpirajo pretok življenjske energije v meridianih (energetskih poteh), ki so povezani z različnimi organskih sistemov. V resnici so meridiani ustrezno imenovan tj pljuč poldnevnik, jetra poldnevnikom in želodčne poldnevnika. Energija je mojster krvi; kot je pretok energije povečala v meridianih poti prav tako pa tudi kri. Ta kombinacija povečane življenjske energije in izboljšano pretok krvi je verjel, da se pospeši telo & rsquo; je naravni proces zdravljenja, povečujejo rezerve energije in povečati splošno zdravje. Po drugi strani pa te fizične koristi spodbujati športno vzdržljivost, fleksibilnost, moč in srca in ožilja.
Poleg tega, akupunktura zdravljenja izboljšati športnik & rsquo; e, da si opomore od težkih treningih in preprečijo okvaro ali poškodbo. Mnogi od 365 glavnih akupunkturnih točk posebej indicirano za zdravljenje bolečine ali poškodbe določenih predelih telesa. Na primer, obstajajo tradicionalni akupunkturnih točk kombinacije za omilitev simptomov, povezanih z gležnja zvini; bolečine v kolenu, teniški komolec, težave rotatorne manšete, tendinitis, Tetiva potegne, sindrom ponavljajoče sev, shin opornice, bolečine stopala, burzitis, sindrom karpalnega kanala, išias, in akutna in kronična vratu in bolečine v hrbtu. Mnoge od teh navedenih področjih bo zagotovo prejeli & ldquo; obrabo & rdquo; v težkih vaja obdobjih. In, seveda, akupunktura bi se uporabljalo za zdravljenje teh težav, šele po diagnozi in v skrbi za licenco zdravnika.
Akupunktura je tudi koristno za krepitev volje, kot tudi poudarek, ki določa, da se dodatna spodbuda, da bi športnik palico na svojem treningu urniku. Prav tako spodbuja prijeten spanec, ki je bistvena sestavina za dajanje v telesu dovolj časa, dopolniti z atletskega treninga.
Prejemanje zdravljenje akupunkturo je nekaj, da se veselim, da na koncu vadbe teden. To je odlična oblika & ldquo;. Vzdrževanje body & rdquo; Tako kot ljudje redno & ldquo; tune-up & rdquo; na svoje avtomobile – morajo storiti enako za svoje telo. Vadba vključuje ne samo fizično usposabljanje za šport, ampak tudi gradnjo in obnovo telesa.
Ne pozabite, da skrbi za naše telo vključuje celovite / dopolnilnih kot tudi tradicionalne vidike športno medicino. Ta skupni pristop daje športnik sposobnost, da ustvarite fitnes program, ki spodbuja optimalno delovanje z modrostjo, tako vzhodne in zahodne športno medicino. Tipičen atletska Protokol mora vsebovati ustrezen počitek, bistveno spanja, dodatek k prehrani, zelišča, uravnoteženo prehrano, meditacijo, raztezanje, usposabljanje teže, srčno-žilne usposabljanje, masaža, ultrazvok, toplota / ledu zdravljenja, in akupunkturo za preprečevanje in zdravljenje poškodb, preprečevanje razčlenitev prezgodaj telo, doseganje želenih športnih ciljev in doseganje novih zdravstvenih obzorja.