Alternativna medicina – Pravna sredstva – Zelišča

Alternativna medicina je bila opisana kot “katera koli od različnih sistemih zdravljenja ali zdravljenje bolezni (kot kiropraktika, homeopatije, ali zdravljenje z vero), ki niso vključene v tradicionalnem medicinskem učnimi načrti, v ZDA in Veliki Britaniji.”

Alternativne prakse medicine pogosto temeljijo na sisteme prepričanj, ki ne izhajajo iz moderne znanosti. Alternativna zdravila lahko torej vključuje duhovne, metafizične ali verskih temeljev, nepreizkušene prakse, medicinske tradicije nezahodnih ali novo razvite pristope k zdravljenju.

Alternativna medicina je vrsta terapevtske prakse, ki se ne šteje za del tradicionalne ali konvencionalno zdravljenje. Ljudje uporabljajo alternativna medicina, namesto z uporabo tradicionalnih zdravljenje. To je pogosto zato, ker menijo, da je naraven način, da bo bolje.

Obstaja veliko vrst alternativne medicine. Nekateri so zajeti v zdravstveno zavarovanje, vendar je večina ne. Nekatere oblike alternativne medicine, ki jih lahko pokriva, kiropraktika in osteopatski terapijo. Te oblike alternativne medicine se pogosto uporabljajo.

Obstajajo tudi druge oblike alternativne medicine, ki niso tako pogosto uporabljajo, vendar postajajo vse bolj priljubljen iz minute v minuto. To so: masaže, terapevtski dotik, ljudsko zdravilo, zeliščne medicine, posebne diete, homeopatijo, glasbena terapija, aromaterapija, Naravno, vero celjenje in novo starostno celjenje. Obstaja tudi nekaj ne-zahodne oblike alternativne medicine, kot so: kitajske medicine, gi gong, reiki in ayarveda.

Obstaja nekaj manj pogosto uporabljalo oblike alternativne medicine, kot tudi. Ena se imenuje biopolje terapijo. To je oblika alternativne medicine, ki deluje s svojimi tako imenovanimi “energijskih polj”, da vas zdraviti. Drug razlog je bioelektričnih magnetna terapija. Ta alternativna medicina uporablja utrip in magnetna polja, da vas celjenje.

Vzhodne države imajo dolgoletno tradicijo poučevanja alternativno medicino. Ampak do pred kratkim, večina zahodnih bolnišnice ni predložila nobenih alternativnih zdravljenj in medicinske šole Zahodni jih ni naučil.

Bolniki v zahodnih državah postajajo bolj dovzetni za poskušajo alternativnih tehnik, in so prosi za njih. Kot rezultat, mnogi zahodni medicinske šole so začeli poučevati te medicine tehnik in teorij. Nekatere bolnišnice in zdravniki se dopolnjujejo njihovo redno zdravstveno oskrbo z alternativnimi tehnikami.

Iskanje dober CAM zdravnika še vedno ni tako enostavno, kot je videti nekoga v imeniku. NCCAM priporoča prosi drugega zdravnika za napotitev, se pogovarjam z ljudmi, ki so bili zdravljeni strokovnjak razmišljate, in srečanje z zobozdravnikom vprašati o svojem izkušenj in usposabljanja – iste vrste stvari, ki jih boš naredil, če si anketiranje novega zdravnika.

Morda ste že uporabljali dopolnilne ali alternativne prakse, kot so joga ali masažo, pa še ni razmišljal o tem! Poskus prakse, kot so meditacija in dihanje ne more storiti nobene škode, ampak drugih CAM metod ima lahko posledice za ljudi z določenimi zdravstvenimi pogoji.