Alzheimerjeva bolezen: ga povzroča besa, plošče in pentlje

Starostjo, je dejavnik tveganja za Alzheimerjevo bolezen in je treba dodati še več osnovnih bolezni, kot so sistemsko vnetje, oksidativnega stresa (prosti radikali), kopičenje strupenih kovin in slabe cirkulacije krvi v možgane. Povezano povečanje števila aktivnih receptorjev bes v možganih tistih z Alzheimerjevo boleznijo sproži odlaganja poškodovali beta-amiloida in Tau proteina pentlje v in okoli nevronskega tkiva.

RAGE celičnimi receptorji so povezani s škodljivimi nizke stopnje vnetja možganov, ki ima za posledico nastanek nenormalnih beta amiloida plošče in drugih bolezenskih procesov.

BETA-amiloid plakete poslabša vnetja možganskega tkiva. Se kopičijo tudi v stenah malih krvnih žil, kjer so pospešujejo degeneracijo nevronskega tkiva, ki ga ovira pretok krvi v možgane.

TAU pentlje upočasni pretok hranilnih snovi in ​​kemičnih prenašalcev v živčnih celicah. Nevroni so najdaljši celice v telesu in so še posebej občutljivi na motnje te vrste.

Ti procesi bolezni vodijo do zapravljanja in okvare nevronov in izgube sinaps (živčnih povezav) in z njimi povezanih nevrotransmiterjev kemikalij iz ključnih področjih možganov. V ovirale komunikacije med različnimi področji rezultatov možganskih v izgubo spomina, zmanjšana kognitivne funkcije, spremembe razpoloženja in druge simptome.

Kako za boj proti Alzheimerjevi bolezni:

1. VAJA vaši možgani

Raziskave so pokazale, da lahko tisti posamezniki, ki so se izzivajo z relativno zapletenih dejavnosti izboljšanje komunikacije med različnimi področji v možganih, ki spodbuja rast novih možganskih celic in sinaptičnih povezav. Znano je, da so žrtve kapi in tisti, ki so utrpeli možgansko travmo lahko povrnila izgubljeni funkcijo, učenje za uporabo nepoškodovane dele možganov. To velja tudi za Alzheimerjevo boleznijo.

Z vključevanjem v dejavnosti, ki spodbujajo možgane, lahko aktivira živčne poti, ki niso bili poškodovani zaradi beta-amiloid plakov, tau pentlje ali hiperaktivnih bes receptorje. Redno tem uganke, ob plesne in glasbene izkušnje in učenje novega jezika vso pomoč za ohranjanje aktivnih nevronov in sinaps.

2. izboljšamo prekrvavitev možganov

Ko se staramo kroženje, da naši možgani zmanjšuje. Cirkulacija je mogoče izboljšati na več načinov:

Čeprav bo redna telesna vadba katere koli vrste prispevajo k izboljšanju cilj cerebralno kroženja vsaj za 30 minut živahne hoje vsak dan. To je še bolj koristno, da sodelujejo v redni program vadbe, ki vključuje bolezni srca in odpornost na treninge.

Povečana duševna dejavnost porabi več energije, ki zahteva večjo dovod krvi. Zato možgani vaje ne samo izboljša delovanje možganov tkiva, ampak tudi povečati prekrvavitev možganov.

Nekateri mikrohranil kot karnozolne kisline najdemo v kuharskih zelišč, kot so rožmarin in žajbelj so pokazali, da povečajo cerebralno cirkulacijo v glavnih arterij, ki dovajajo možgane.

3. zdravijo svoje možgane z začimbami

Ustrezno dobavo različnih učinkovitih mikrohranil v prehrani so bistvenega pomena za preprečevanje vnetja, oksidativni stres, strupene kovine, odlaganja poškodovali beta-amiloid in tau proteinov in izražanje besa receptorjev.

Začimbe, kot so kurkuma, rožmarina in žajblja vsebujejo najbolj dragocene boj phytonutrients Alzheimerjeve in ga je treba jemati skupaj z drugimi začimbami na dnevni osnovi. Začimbe delujejo najbolje, ko so različne jedli skupaj, saj potem delujejo sinergistično za povečanje drug drugega protivnetno, antioksidant in živčne lastnosti.

Kurkumin, od kurkuma, zavira nalaganje beta amiloida in tau pentlje in je močan antioksidant in protivnetno phytonutrient. Poleg tega je tudi kelatni reagent in tako pomaga znebiti telo škodljivih kovin in drugih toksinov.

Neverjetno phytonutrient, karnozolna kislina, prav tako pa so izjemno antioksidant z edinstvenimi lastnostmi, poveča dotok krvi v možgane. Prav tako spodbuja nastajanje glutationa, enega najpomembnejših antioksidantov možganske,

Če nam ne bo uspelo izvesti vseh zgoraj navedenih sprememb življenjskega sloga smo veliko bolj verjetno, da opazite s starostjo zmanjšuje, na kognitivne funkcije in razvoj Alzheimerjeve bolezni. Če pa izvaja naše možgane in telesa ter jim zagotoviti obnovitvenimi in zaščitnimi fitohranil imamo veliko več možnosti za ohranitev ostre, aktivne možgane tudi v naših starejših let in ne pada žrtev Alzheimerjeve bolezni in drugih nevrodegenerativnih bolezni.