Ampalaya – pomaga se znebiti bolezni

Ampalaya je izjemen zdravstvene food.As v angleškem ime pove (grenka melona), melona je grenkega okusa zaradi prisotnosti momordicin. Ampalaya je zelenjave goji skozi Filipinov. To je predvsem gojijo, čeprav je mogoče najti divje oblike.
Ker je Ogorčen sadje je znana po svojih številnih zdravilnih lastnosti. Za kašelj, povišana telesna temperatura, črvi, driska, diabetes, pijača žličko vsak dan prizemljen in sok ampalaya listov. Za nove zdravstvene pogoje, lahko sadje in listi oba sok in jemlje oralno. Za rane, opekline in novih skorjo bolezni, lahko uporabite ogrevane liste sadja je na prizadeto območje. Ob sok narejen iz Ogorčen buče tudi pomaga pri ravnanju z okvaro, ki jo nezdravih prehranjevalnih navad in rednih prehranjevalnih praks v glavnem povzročila.
Ob sok narejen iz grenke buče pomaga tudi pri zdravljenju zaprtja, ki ga nezdravih prehranjevalnih navad in dnevnih prehranskih praks v glavnem povzročila. To sadje ne samo, da je dober pri lajšanju z indigestive stanje, temveč tudi pomaga pri zdravljenju konstipacije, z izboljšanjem gibanje prebavnega trakta, kot tudi za izboljšanje absorpcije v črevesju.
Zdravilci in negovalci v Aziji so se že dolgo zavedajo koristi za zdravje v Ampalaya je. Na Filipinih, zeliščarji in tradicionalni zdravilci so imenovani herbolarios dolgo uporabljali Ampalaya kot naravno sredstvo za številne bolezni, najbolj posebej za diabetike pomagati okrepiti njihove prehrane.
Drugi zeliščni zdravilne rastline na seznamu so lagundi (za nahod, astma, glavobol, zobobol, kašelj in kot rane pranje in aromatičnih kopeli), sambong (za plinaste distention, povišana telesna temperatura, glavobol, abscesi in kot diuretik in aromatičnih kopeli), akapulco ( kot celjenje pranje in za srbečice), yerba Buena (za kašelj, zobobol, glavobol, omotica, omedlevica, histerije, plinastem distention, artritis in kot ustno vodico).
Bogata s kalijem, železom in beta karotena in drugih hranil, lahko Ampalaya je mogoče najti v številnih azijskih zelenjavnih jedi. Toda poleg svoje vloge kot zdravo hrano, je rastlina še posebej pomemben diabetiki za znanimi anti-diabetes lastnosti. Tradicionalni pravno sredstvo, ki ga razbija surovega sadja v grenko tekočino, ali vreli liste in sadje za nekaj minut, nastala voda nato pil kot zeliščni čaj.
Grenka melona znižuje trigliceridov in holesterola bolj pa s paradižnikom, kjer ima ogromno koristi za zdravje. Paradižnik pomaga primere protin, revmatizem, tuberkuloza, visok krvni tlak, težave prostate in sinusov težave. Je bilo navedeno v primeru zastojev na jetrih kot tudi za raztapljanje žolčni kamen. Nikotinska kislina paradižnika pripomore k zmanjšanju holesterola v krvi, medtem ko je vitamin K v paradižniku pomaga pri preprečevanju krvavitev.
Ampalaya je treba opozoriti, da je učinkovita sestavina v zeliščni medicini, in sadje je znano, da pomaga zdravljenje ali lajšanje simptomov revme in protina in bolezni na vranici in jetrih. Prav tako je učinkovit pri pomoči za zniževanje krvnega sladkorja in krvnega tlaka ravni telesa. Spodaj so med številne koristne uporabe grenko bučo:
– Pomaga za dezinfekcijo in zdraviti vreznine, rane & opekline
– Ali je uporabna kot kašelj in vročina sredstva
– Uporablja se pri zdravljenju črevesnih črvov in driska