Ancient Zgodovina Rose rastline – floribunda, grandiflora, Hybrid Tea in Polyantha Roses & ndash; 1.

del

Zgodovina vrtnic se začne, še preden bi si človek predstavljal. Vrtnice so bili tu že dolgo pred prvo ljudje pogledal na njih, zaljubil v njih in začel pisati o rodu Rosa v pesmi in poezije, ki praznuje svojo romantično lepoto v barvi in ​​obliki. Tukaj sta bila milijone let pred prvo vrtnarji začeli ustvarjanje svetovno znane javne in zasebne vrtove, ki dodatno obogaten človeštva ljubezensko razmerje z 150 vrst, ki so se razširila po vsej severni polobli zemlje planet.
Ena od prvih fosilnih najdb je tukaj v Združenih državah, kjer ta rod Rosa pustil pečat na skrilavca depozit v FLORISSANT fosilnih ležišč v Koloradu sega pred štiridesetimi milijoni let. Drugi fosilov iz območja Oregon in Montana našega datumu državi pred približno 35 milijoni let.
Ko rose vrtnarji in afficionados vsej ZDA začeli pripravljati svoje vrtove in / ali udeležbo na spomladanski cvet kaže, da poudari najnovejši floribunda, grandiflora, hibridni čaj in Polyantha rose rastline, lahko slednji na fosilna ugotovi, da je odtis na svojih mislih o tem, kaj posebno rastlin in cvetja delajo z.
Domneva se, da je rod Rosa izvira iz osrednje Azije pred približno 60 do 70 milijonov let in od tam razširila po celotni severni polobli. Vrtnice zrasla divja po vsej severni polobli v tisto, kar danes imenujemo Aziji, Evropi, Severni Afriki in Severni Ameriki. Vrtnice rastejo divje od kolikor severu Aljaske in Norveško ter tako daleč na jugu, kot v Mehiki in Egiptu.
S prihodom ljudmi vrt gojenje vrtnic se je začela pred približno 5000 leti, verjetno v območju Kitajske. Konfucij, približno 500 B.C., pisal o vrtnice, ki rastejo v cesarskih vrtov in ugotovil, da je knjižnica kitajskega cesarja vsebuje na stotine knjig o vrtnic.
V starih Bližnjega vzhoda in zahodne civilizacije najstarejši prepoznavne danes povečalo, Rosa Gallica, katerega točen izvor je nejasen, sledi njen videz do B.C. dvanajstega stoletja kjer so Perzijci najprej priključili vrtnico, da je simbol ljubezni.
Rosa damascena, Damask rose, katerega znana dišava je bogata del zgodovine rose rastlin, sega do 900 B.C. Starodavne civilizacije iz Phoenicans, Minoans, Egipčani, Grki, Rimljani in okoliških mediteranske kulture vse rasla in s katerimi se trguje v vrtnice. Ti so potovali trgovske poti iz roda Rosa eno najbolj zaželenih rastlin, da ima to ustvarila lepo sloves vrtove za najbolj znanih voditeljev na svetu v tistem trenutku, tudi Aleksander Veliki, kralj Makedonije. Aleksander Veliki je zaslužen za uvedbo gojene vrtnice v Evropo, in morda v Severni Afriki, kot tudi. Skozi zgodovino zahodne civilizacije bogati in slavni gojijo vrtnice, vključno Karla Velikega, Svetega rimskega cesarja, ki je rasla vrtnice o razlogih palače v Aix-la-Chapelle v Aachnu v Nemčiji.
Grška znanstvenik, pedagog in pisatelj Theophratus je zaslužen za izdelavo prvo znano podroben botanični opis vrtnic okoli 300 B.C. za zahodno civilizacijo. Njegovo odlično delo, Historia Plantis, mu je pridobil naziv & ldquo; očeta botanike & rdquo ;. To delo je primer za vse katalogizacijo vrtnic, tudi za današnje rose rastline, vključno floribunda, grandiflora, Hybrid Tea in Polyantha vrtnic.
Pomemben odkritje severnoafriških povečal obrat, Rosa damascena semperflorens, Autumn Damask okoli 50 B.C. velja za eno izmed prvih hibridov. Domneva se, da je križanec med Rosa Gallica in Rosa buč je mošus rose. To je bil prvi in ​​edini ponavljanje Bloomer Znano je, da zahodne civilizacije do 18. in 19. stoletju, ko so vrtnice iz Kitajske v Evropo. To bi lahko tudi bila prva naravno tujeprašne povečal obrat.
Druga pomembna zgodnja vrtnica je Rosa alba, bela vrtnica, ki slovi v vojni vrtnic, ki ga doma Yorku, Angliji, v petnajstem stoletju. Rosa alba in njegove relativne vrtnice so verjeli, da so se oblikovale iz neke kombinacije naslednjih vrtnic, vključno Rosa Gallica, Rosa damascena, navadni šipek in Rosa corymbifera.
Skozi potovanja, trgovino in osvajanj te sorte Rosa alba razširila po vsem regijam v Sredozemlju in na Bližnjem vzhodu. Rose in rose vrtovi imela pomembno mesto v rimskem cesarstvu, kjer javne evidence kažejo, da je bilo nekaj več kot 2000 javnih vrtovih po vsem Rimu, preden je propadel leta 476 pred našim štetjem
Bilo je benediktinci v svojih samostanih, ki so v veliki meri odgovorne za vodenje vrtnice uspešnim med burne poštnih rimskega imperija letih po vsej Evropi s stalnim Juriš vdrla barbarov sile na Visogoths, Huni, Vandali in drugi. Benediktinci zlasti postal središče raste botanične raziskave in preučevanje rastlin za različne zdravilne namene.
Zgodovina vrtnic rastlin, floribunda, grandiflora, Hybrid Tea in Polyantha vrtnice Drugi del bo še v 17. stoletju, ko je bil interes rodu Rosa obudilo z novimi odkritji iz celega sveta in se povečajo pri pomorskih odprav v angleškem, francoskem , nizozemskem, portugalskem in španskem v Novi svet in Daljnega vzhoda.