Apetit, hipotalamusu in Akupunktura

Hipotalamus vsebuje več skupin živčnih celic, ki imajo zmožnosti vplivanja na čustva, uravnavajo telesno temperaturo, in nadzor nad žeja, občutek sitosti in soli hrepenenja (ko so ravni natrija previsoke v telesu, hipotalamus pošlje signal za pijačo tekočine). Telesna teža je pod nadzorom hipotalamusa s spreminjanjem našega metabolizma. Dejavnosti hipotalamusa vplivajo stres, svetloba, steroidi, inzulin, prijetno hrana diši, in napadom mikroorganizmov. To pojasnjuje, zakaj smo nagnjeni k preveč jesti, ko smo pod stresom, ko postane skrajša čas dnevne svetlobe in ko vonj nekaj dobrega.
Hipotalamus Controls apetita. Ko pride menopavza, neravnovesje estrogena, progesterona, GABA, serotonina in dopamina močno vpliva na nevronske aktivnosti hipotalamusa, ki lahko povzroči ženske bolj čustvene, da hrepenijo sladkarije in slano hrano, in da so nespečnost, vročinski valovi in ​​nočno potenje. Mnoge ženske pravijo, da ne morejo prenehati jesti, čeprav vedo, da ne bi smel jesti preveč določene vrste hrane. V tem primeru, če jedo napačno vrsto hrane, kot so piškotki in sladoled ali piti preveč kave, njihovi želodci ne bo v celoti prejmejo občutek; da lahko vodijo prehranjevanja, dokler ne poškoduje večino svojih živcev in krvnih žil. Imamo bilijonov nevronov in krvnih žil; Če bomo uničili 60% od njih, lahko naše telo še vedno nadomestilo. Ko je večina živcev in krvnih žil poškodovana, da je prepozno, da spremenite. Ko porabimo sladkih stvari, naša nagrajevanje center posvetli up, naše telo sprošča veliko dopamina in menimo, srečnejši za trenutek. Problem je, da je delovanje našega telesa ne izboljša, ki ga jedo junk hrane. Moramo nadaljevati jesti te nagrajevanje živila ohraniti našo srečo. Če uporabljamo zdrave načine, kot so telesna vadba, pri tem zelišča ali imajo akupunkturne terapije za večjo proizvodnjo dopamina, lahko pridobijo koristi, vendar ne plačati stroške. Po drugi strani pa, če smo pravkar dal košček čokolade v ustih, bomo naredili škodo naših živcev in krvnih žil. Enostavno sladkor je še slabši od alkohola ali tobaka, ker lahko jeste sladkorja, kadarkoli v kakršni koli količini, ne da bi dobili pijan ali pa kaznovati. Po drugi strani pa lahko pijete samo cigaret alkohola ali dima ob določenih časih in krajih. Pozitivna stran je, da ko ljudje jedo sladkih stvari, postanejo prijaznejši in družaben v tem trenutku. Zakaj večina moških jedo en košček čokolade, nato pa stop, medtem ko imajo ženske jesti deset kosov? Ker je raven estrogena žensk spreminjajo vsak mesec od 10 do 100, medtem ko moški nimajo te velike spremembe hormonov, razen če so alkoholiki ali odvisniki od drog.
Akupunktura, zelišča, meditacija, Tai Ji, Qi Gong in relaksacijo tretmaji pomagajo preusmeriti energijo in pretok krvi v hipotalamusu, hipofize, jajčnikov in nadledvične žleze, tako da zgornje žleze lahko uravnoteženih hormonov. Po drugi strani, akupunktura pločevinka zmanjšuje stres takoj. Ker vaš prebavni, endokrini in živčni sistem deluje so ogroženi, če ste bolj pod stresom, manj sproščujoče hormone, kot progesterona, serotonina in GABA proizvaja. Z zmanjšanjem stresa, akupunktura izboljša vaše celotno telo & rsquo; s funkcijo. Stanje vseh sproščujoče in stimulativno hormoni so so ključni dejavnik za ohranjanje zdrave teže in prehranjevanja navado. Ko imate uravnoteženih hormonov, ki jih ne hrepenijo za bonbone in druge junk hrane.