Arjuna – za zdravilna rastlina

Terminalia Arjuna, zdravilna rastlina pogosto uporablja v tradicionalni indijski medicini po svojih številnih lastnosti zdravilnih, pripada rodu Terminalia. Znana po svoji učinkovitosti pri preprečevanju število funkcionalnih kardiovaskularnih obolenj, so Arjuna ekstrakte uporabljene kot sestavine pri pripravi sredstev za angine, hipertenzije in arterije zamašitve. Ne samo, da je Arjuna lubje koristna za srce, je znano tudi, da je učinkovita pri lajšanju bolečin. Vloga Arjuni pri zdravljenju srčnih bolezni so proučevali dr K N. Udupa na Inštitutu za medicinske vede, Varanasi. izkazalo se je, da so v prahu, izvlečki Arjuni res koristno za ljudi, ki trpijo zaradi koronarne srčne bolezni.

V ajurvedski sistem medicine, ki je Arjuna priporočljivo kot pomemben zdravilna rastline, ki je znano, da varujejo srce in na splošno deluje kot srčni tonik. izvlečki zelišč je pomagala pri urejanju krvnega tlaka in krepi zdravo delovanje srca. Nujen pogoj za sodobnega Grozničav in konkurenčnem okolju, prav tako pomaga pri zmanjševanju koroziji stresa in nervoze. Arjuna lubje s svoje izjemne zdravilne lastnosti pomaga ohranjati zdravo raven holesterola. Znano je, da imajo diuretik lastnosti. To je še dodatno potrjuje sodobnega raziskovanja, ki ima to Ayurvedic zelišče antioksidativne lastnosti in je lahko klinično koristno v zdravje srca in ožilja.

Raziskave kažejo, Terminalia Arjuna učinkovit za različne povezane bolezni srca, kot so visok krvni tlak, srčne palpitacije, hiter srčni utrip in povišan holesterol. Študije pripisujejo te koristi nekaterih tanini in glikozidov, ki imajo posebne antioksidativne lastnosti prijetnejše za srčno-žilni sistem.

Upošteva kot kuhanega čaja, v prahu, ali komercialno pripravljena v obliki kapsul, Arjuna je bil uporabljen na stotine pripravkov, skupaj z drugimi zelišči rešiti neverjetno število zdravstvenih vprašanjih. Na mestih, kjer je rastlina, ki izvira, so izvlečki zelišč uporabili za reševanje več zdravstvenih težav.

Priporočajo ga ajurvedskih zdravnikov kot tonik jeter, je Arjuna znano, da urejanje holesterola za znižanje ravni LDL v jetrih. Znani so za pomoč pri krepitvi mišic s srcem, lajšanje stresa, in hipertenzijo. Arjuna je prav tako menila, da okrepi na centralni živčni sistem in hitrejši posameznih reflekse.

Sodobna medicina potrjuje, da je rastlina v pomoč pri odpravljanju različne srčno-žilnih obolenj, kot so visok krvni tlak, srčne palpitacije, hiter srčni utrip in povišan holesterol. jih zeliščarji in ajurvedskih zdravnikov zagovarja, rastlina spodbuja zdravo delovanje srca.