Aromaterapija – Kratka zgodovina

Aromaterapija je postala zelo priljubljena v zadnjih nekaj letih, ki služi kot sredstvo za sprostitev in olajšanje. Sestavljena je iz mešanice različnih eteričnih olj in masažnih olj, se pogosto uporablja po vsem svetu, da bi mirno in pomladiti celotno telo. To je razlog, zakaj je znan tudi kot zdravja za telo, um in duha.

Izraz Aromaterapija izvira iz dveh besed: “aroma”, kar pomeni, dišav in “terapijo”, kar pomeni zdravljenje. To je zdravilna umetnost, ki temelji na vrsti in je dejal, da je zelo uspešen pri izvedbi telesa, uma in duha. Vedno bolj se uporabljajo v današnji družbi, Aromaterapija je hitro rastoče terapija v holistične medicine. Celo tako daleč nazaj kot 18.000 b.c., cvetje in rastline so bili uporabljeni za zdravljenje, sprostitev in poživitev telesa. Aromaterapija je tri od najstarejših civilizacij uporabljajo: Egiptu, na Kitajskem in v Indiji, in se Navaja, da je stara najmanj 6000 let.

Aromaterapija, kot jo poznamo danes, se je začela z Egipčani, ki so uporabljali metodo infuzije za pridobivanje olja iz aromatičnih rastlin, ki se uporabljajo v zdravilne namene. V dodatek k medicinsko rabo, je Aromaterapija tudi za obe kozmetičnih razlogov in za balzamiranje. V tem času so bili uporabljeni nekateri obrati za posebne pogoje, medtem ko so drugi, ki se uporablja za verske namene. Nekateri so celo verjeli, da imajo moč za dvig ravni zavesti in spodbujanje stanje miru.

Egipčani razumel uporabe in koristi aromaterapijo in ga vključiti v kuhanju kot dobro. Tukaj so posebni zelišča uporabiti za pomoč pri prebavi, medtem ko drugi zaščiteni pred okužbo in pomagal zgraditi imunski sistem. Po kopanju se Egipčani so verjeli, da bi bil zmasiramo z dišečimi olji.

Prav tako je verjetno, da obstaja velika verjetnost, da so kitajski uporabljali neko obliko aromatov istočasno kot Egipčani. Zeliščna knjiga Shen Nung je najstarejši preživeli medicinsko knjigo na Kitajskem in je datiran okoli 2700 B.C. in vsebuje informacije o več kot 300 različnih rastlin in zelišč. Kitajci uporabljajo aromatična zelišča in zažgal aromatske gozd in kadila kot način kaže spoštovanje do Boga.

Tradicionalna indijska medicina znan kot ajurvedi se izvaja že več kot 3000 let. Grki še naprej uporabljajo aromatična olja, skupaj s številnimi drugimi državami in kulturami. Kmalu uporaba aromaterapijo širjenja, in da je zdaj eden izmed najbolj naravnih oblik prakticirajo zdravilne po vsem svetu. Risba od tistega, kar je bila uporabljena v starih časih, Aromaterapija do danes je mešanica različnih kultur in je užival veliko ljudi na redni osnovi.