Avtizem Vzroki, Zeliščni izdelki Ashwagandha Bacopa

Opredelitev avtizem je & ldquo; Absorpcija v egocentrično subjektivne duševno aktivnost & rdquo; kot v sanjarjenju, domišljiji, blodnjami in halucinacijami in če jih spremlja izrazito odstopa od realnosti. Avtizem je duševna motnja, ki izvirajo iz otroštva, ki je značilna samo absorpcijo, nezmožnosti za socialno interakcijo, ki imajo ponavljajoče se vedenje in jezikovno disfunkcije. Avtizem prizadene posamezno možgane & rsquo; s normalen razvoj socialnih in komunikacijskih veščin.
Otroci, ki trpijo zaradi avtizmom imajo edinstven niz simptomov na treh področjih. Najprej Socializacija, potem komunikacija in končno vedenja. Avtizem je motnja razvoj živčevja. Otroci z avtizmom kažejo ponovi telesne gibe in kažejo nenavadno navezanost na predmete. Otroci z avtizmom običajno ponavadi samotarji od njihovega rojstva. Ponavadi ne iščejo crkljanje, poljubljanje ali druge oblike pozornosti in naklonjenosti. Dejstvo je, starši teh otrok, ki jih opisujejo kot najbolj srečen, ko so ostali sami, samozadostna in se obnašajo, kot da je nihče prisoten okoli njih.
Avtističnih otrok obravnava ljudi okoli njih kot predmeti. Na splošno, ne sodelujejo pri običajnih dejavnostih z drugimi otroki; igrajo sami in uporabo igrač v lastnem stimulativnega način. Ko otrok ne razvije govora, potem je to prvi jasen znak, da bi bilo treba nekaj ni povsem prav, ko z otrokom.
Veliko avtističnih otrok, ki razvije govor imeli nenormalne vzorce in uporabo govora egocentrically, da je brez napora smiselna komunikacija. Druga značilnost pa govora je preobrat zaimkov, predvsem sem in vas. Otrok običajno nikoli ne bodo rekli, & ldquo; Rad & hellip; & hellip; .. & rdquo ;, bi on ali ona povedati & ldquo; Hočeš & hellip; & hellip; & rdquo ;. Avtistični otroci imajo nestrpnosti do sprememb. Dobijo razburjena, ko vidi nobene spremembe v rutini ali v ponovni razporeditve svoje sobe, pohištvo in igrače.
DeMyer in njeni kolegi (Demyer Higtgen in Jackson, 1981) so poročali, da ima približno 75% avtističnih otrok IQ, ki jih postavljajo na duševno zaostalega ravni, vendar je splošno znano, da so na posameznih mestih, nekateri avtističnih otrok sposoben izredne dosežke. Ugotovljeno je bilo, da je v številnih družin & ldquo; gen & rdquo; se prenaša iz očeta na moškega otroka, ki povzroča avtizem. Ker je oče prenaša le X-kromosom do svojih hčera in ne z njegovim sinovom je & ldquo; gen & ldquo; Verjetno je na kromosomu Y v teh družin. Ref: Cuccaro M.L, Wolpert C.M, McClintock D.E. Abramson R, Beaty LM, Storoschuk S, Zimmerman A, Frye V, Porter N, Cook E., Stevenson R, DeLong GR, Wright HH, Pericak-Vance, MA družinska združevanje v Autism: Dokazi proti X-vezi kot pomemben genetski etiologije. Ameriška družba za človeško genetiko 1996. Hallmayer J, spiker, D, Lotspeich L, McMahon W.M, Petersen .B, Nicholas P, Pingree C, Ciaranello RD, Male moško prenosa v extendol rodovnika z večkratne primere Oof avtizmom. American Journal of Medical Genetics.67: 13-18,1996.
Nekateri raziskovalci so navedli, da obstaja povezava med raven serotonina in avtizmom, vendar veliko raziskovalnega dela, ki je potrebno za to. Vir autism-pdd.net/autism-research-html.
Ni zdravila za avtizem trenutno. možnosti zdravljenja vključujejo izobraževalne, vedenjske intervencij zdravil in druga zdravila. Tradicionalni Psihoterapije so neučinkoviti pri avtističnih otrok in uporaba zdravil še vedno sporna. Po uspešnem uporabo vedenjskih metod modifikacijo s psihozo v zgodnjem otroštvu, ki ga Ferster in DeMyer in1961, je postal vedenjske tehnike, se pogosto uporablja za zdravljenje avtizma.
Self spodbujanje vedenja, kot so blebetanja ali ročno zamahov krakov zasedajo pozornost avtističnega otroka do te mere, da dobi primerno učenje blokiran. Za zmanjšanje teh vedenj, ki so bile različne tehnike uporabljajo vključuje tudi ustne ukaze namesto govorjenja, sledijo fizične geste, čas šolanja itd (Jahnson, Baumeister, Penland in Inwałd, 1982).
je potrebno veliko truda v smeri poučevanja jezikovnih znanj, eden od najbolj inovativnih programov za delo z avtističnih otrok je temeljila zdravljenje skupnost, ki se neposredno uporablja starše odpraviti moteče vedenje (Schopler, Mesibov in Baker, 1982)
TEACCH (Obdelava in izobraževanje avtizmom in s tem povezane komunikacije duševno in telesno prizadete otroke) Program si prizadeva, da avtističnih otrok v posebnih razredih v javnih šolah, medtem ko usposabljanje staršev za dejanja, kot so-terapevtov pri izvedbi čistilne naprave. Obsežna ocena tega programa še ni bilo storjeno, vendar predhodne ugotovitve so spodbudne.
Te ugotovitve ponujajo upanje za starše avtističnih otrok in pokazati pot za prihodnje napredek, ki imajo potencial za obogatitev življenja svojih otrok. Ref: Nenormalna Psychology — Z Richard H. Cena University of Michigan. Steven JAY LYNN Ohio University.
Vitamin B6 ima potencialni vpliv na obnašanje pri avtističnih otrok. Nekatere študije kažejo, da je Vit B skupaj z magnezijem, potrebne za več nevrotransmiterjev v možganih, ki vodijo do zanimanja za njegovo uporabo za avtizem.
Zeliščni izdelki, ki imajo antioksidativne lastnosti so lahko koristni za avtizem like-
Bacopa Monnieri – Številne študije so pokazale, da njegove antioksidanti pomagajo izboljšati koncentracijo in sposobnost učenja.
Centella Asiatica- V različnih kliničnih študijah Centella Asiatica proizvaja vedenjsko izboljšanje duševno zaostale otroke in povečala doslednost IQ. Zel je bilo ugotovljeno tudi, da pomaga pri splošni izčrpanosti. Ref: Appa Rao MVR et al, J Res indijski Med, 8: 9,1973; Sharma et al.J Res EDN Ind Med. 4 ((1-2), 1985; Swammy VN IN Gaitonde M, Arogya J Health Sci, XIV, 1988.
Glycyrrhiza Glabra- na Kitajskem, je znan kot razstrupljanju. To je misel, da se odstranijo strupe iz sistemov.
Withania Somnifera- ali Ashwagandha ima adaptogene lastnosti, ki so lahko v pomoč pri avtizem.
Indijski lotos, Acorus calamus – Ta zelišča lahko imajo potencial za oprostitev Avtizem. Vendar pa so številne študije, potrebne za to.
Kot je na Ayurveda prevlado Raj in tamo Guna nad Satva Guna pojavljajo v avtizem, zaradi česar ravnotežje Tridoshas dobili moten. In potem ti poslabšalo in neveljavna doshe ovirajo Srotas, ki gredo v možgane. Zato večinoma potrebno razstrupljanje teh Srotas. To bi lahko dosegli z zelišči, ki spadajo pod Medhya Rasayan in nekaterih panchakarma zdravljenje. Če so raziskovalni inštituti pripravljeni za to narediti, sem pripravljen, da bi jim pomagali.
Dr. Veena Deo, B.A.M.S. (Doktor)
Dr. Veena Deo je Ayurvedic zdravnik v Indiji. Vsi zgoraj navedeni podatki in mnenja zgoraj izrazijo svojo lastno, in se ne sme razumeti kot zdravniški nasvet. Te informacije so na voljo zgolj v izobraževalne namene. Za vprašanja ali za posvetovanje dr Veena Deo, pošljite e-pošto.