Ayurveda – 5000 let Young

Ayurveda, stari sistem celostnega zdravljenja iz Indije, ki je upravičeno uživa široko preporod v priljubljenosti danes. Zdrava pamet, zdravje osveščeni posamezniki po vsem svetu so ob večji odgovornosti za lastno zdravje in dobro počutje. Stari pregovor “bolje preprečiti kot zdraviti” naredi vse bolj smiselno v času, ko je zdravstveni pretirane in polna tveganj, kot so nevarnimi stranskimi učinki zdravil, ki pogosto vodijo do več težav, namesto da bi zdravljenje bolezni so bili sprejeti na naslov . V svetu, ki ponuja več možnosti kot kdajkoli prej, več in več posameznikov iskanjem alternativnih zdravstvenih sistemov, kot so Ayurveda, da bi jim pomagali zdravega življenjskega sloga in ustaviti bolezen, preden se je vedno priložnost, da korenine v fiziologiji.
Zgodba Ayurveda
Po hindujski mitologiji je “znanost o življenju”, je bila prvič zapisana s Brahma, Stvarnik, v Brahma Samhita. Ena verzija pravi, da je pri bolezni, v obliki vročine, prvi je njegova prisotnost na zemlji spoznajo, rishiji (modreci) časa zbrali skupaj in jih poslali Bharadwaj na dev (bogovi), da pridobijo znanje, da je boj proti. Bharadwaj študirala ajurvedo iz Indra, kralj dev, in se vrnil na Zemljo, da bi širjenje znanja. Učil več modreci, ki so po vrsti, še bolj razmnožujejo znanje. Ayurvedic načela, tehnike in formulacije so bile na koncu določene v številnih besedilih, kot so znanih razprav s Charaka in Sushrute. Ohraniti in nadgraditi s tradicionalnimi ajurvedskih strokovnjakov, imenovana Vaidyas, Ayurveda cvetela v Indiji že tisočletja, dokler je bil odrinjen na sence, ki jih dalj muslimanske in britanske oblasti.
Celosten pristop k zdravljenju
Ayurveda-dobesedno “Science of Life” -so na podlagi principa celovitosti in uravnoteženosti. Kot celostno zdravilno tradicijo, Ayurveda priporoča zdravljenje “celi” oseba, telo, um, čutila, čustva in duha, namesto po načelu “vse na enem vzrok-en-zdraviti” in se osredotoča na simptome trenutku. Predpostavka je, da če so korenine nahranjena in napajanje, bo rastlina cveti. Prehrana, spanje, način življenja, dnevne in sezonske rutine in notranje čiščenje so prav tako, ali več, pomembnejša od zelišč in napitkov za ohranjanje dobrega zdravja. In Ayurveda je enako glede ohranjanja ali ohranjanje dobrega zdravja, saj gre za zdravljenje motenj.
Bilanca je ključ: Tri doše
Po ayurvedi, odlično zdravje stanje, kjer so um, telo in duha “uravnotežen”. Vse dejavnosti uma in telesa ureja tri bioloških načelih ali doš-Vata, Pitta in Kapha, od katerih je sestavljen iz nekaterih od petih elementov ustvarjanja ali mahabhutas. Vata je predvsem zrak in prostor ter ureja gibanje v telesu-pretok krvi, na primer, ali odpravo ali dihanju ali misli flitting po glavi. Ker druga dva doše, Pitta in Kapha, ne more premikati brez Vata, se Vata šteje vodilna Dosha. Pitta, predvsem ogenj in vodo, ureja toplote, presnovo in preobrazbo. Prebava je pomembna Pitta dejavnost. Kapha je sestavljena v glavnem iz zemlje in vode, in s tem je povezan s strukturo in vlago ravnotežje v fiziologiji. Med drugim Kapha kontrolira težo in mazanje v pljučih, npr. Vsak od doš je povezana tudi z sezone leta Kapha s pomladjo, Pitta z poletje in Vata s! Jesen in zima. Ko so vsi ti doš popolnoma v ravnovesju pri posamezniku, to pomeni, da so vsi sistemi in dejavnosti uma in telesa deluje na optimalni ravni, in posameznik, zato uživa popolno zdravje. Ko je eden ali več od teh doš gre ven iz ravnotežja, motnje povzroči. Nekateri dejavniki, ki lahko povzročijo te doše, da postane neuravnotežen so nepravilna prehrana ali prehranjevalne navade, stres, onesnaženje ali vreme. Nato ponovno vzpostavitev dobrega zdravja, je doše, ki je postala neuravnotežena potrebe, ki jih je treba obnoviti v prvotno make-up v tem posameznika.
(Po želji – Če vam je všeč, lahko povežete oddelkov Vata, Pitta in Kapha na www.mapi.com, da imajo bralci odkriti, katerim Dosha v njihovi fiziologiji mora biti uravnoteženo in preprostih nasvetov za ravnotežje)
Prakriti in Vikriti
Je postala pogosta povezati ajurvedo le pri površinskem telesno tipkanje, temelji na dejstvu, da ima vsak posameznik rojeni kot kombinacija enega ali več od treh doš opisane zgoraj. Sprašuje: “Kaj je tvoj Dosha?” ali “Ali ste Vata, Pitta in Kapha?” je komaj praskanja površine Ayurveda. To je veliko bolj pomembno, da presega uvodnem telesa tipizacijo ali hočejo izvedeti Prakriti posameznika za določanje, kaj obstajajo neravnovesja v fiziologiji osebe (Vikriti) -in nato ugotovitev, kako se ponovno vzpostavi ravnovesje.
Teorija Beej-Bhoomi
Ayurveda predlaga zanimivo teorijo obolenja teorije Beej-Bhoomi. Pravilna prebava je ključna za dobro zdravje. Če prebava ni optimalna, toksini, ki se imenuje ama ali prebavne nečistoče, se kopiči v telesu in zlepi poti toka. Ne samo krvne žile, ampak vsi mikrocirkulacije kanale v telesu, kot tudi energetskih poti so. Ama slabi fiziologijo, ustvarjanje pogojev plodna tla za bolezni in infekcije uveljavljati. Ayurvedic pomlajevalni in čiščenje programov, Panchakarma, se tehnike zasnovan za splakovanje AMA iz fiziologije.
Znanost zelišč, ki združuje in predelave
Čeprav so posamezne ayurvedska zelišča in začimbe, kot so BRAHMI, kurkuma in Ashwagandha priljubljen, mislim, da je eden od najpomembnejših prispevkov, ki jih Ayurveda ponuja znanost zeliščnih kombinacija-formulacije, ki poosebljajo sanyoga je naključen mešanje različnih zelišč, ki izhaja v formulaciji, ki ponuja dvojno prednosti sinergije in ravnotežje. Ayurvedic formulacija lahko pogosto vsebujejo dvajset ali več zelišč in začimb-primarni zelišča, ki ciljajo na območje neravnovesja, ki podpira zelišč za povečanje prednosti primarnega zelišč, uravnoteženje zelišča za preprečevanje morebitnih stranskih učinkov ukrepov glavnih zelišč, in bio-razpoložljivosti ojačevalcev za pospešitev prenosa koristi oblikovanja za dele fiziologijo. Najbolj zapletenih tradicionalnih Ayurvedic zeliščni kombinacij so elitna skupina, imenovana rasayanas, hvalila na dolgo v ajurvedskih besedilih za njihovo pozitivno vpliva na fiziologijo.
Drugo načelo, Sanskar, se nanaša na način zelišča so pridelane, ki se uporabljajo in obdelujejo. Ayurvedic formulacije tradicionalno uporabljajo celo zelišče namesto ekstrakcijo “aktivne” sestavine iz obrata. Naravni zdravilni modrost je zdelo, da prebivajo najboljši v obratu v celoti. Uporabi celotno zelišče namesto izoliranega sestavino prispeva tudi k uravnoteženi formulo manj verjetno, da imajo stranske učinke, saj vsaka zdravilna rastlina ima po ayurvedi tako primarni učinek in protistrup prisotna v njem v svojem naravnem stanju. Na najboljših Ayurvedic proizvodnih zmogljivosti, je naravna “inteligenca” rastlin skrbno hranijo v končnem proizvodu z uporabo tradicionalnih tehnik obdelave, ki se izogibajo kemičnih topil in škodljivih visoke temperature. Po tehnike sečnje in predelave zapisana v tradicionalnih besedilih posledico močan, uravnotežen formulacijo.
znanstveno Pregled
Ayurvedske zelišča in pripravki so bolj lovljenje pozornost raziskovalcev po vsem svetu. V ohrabrujoč trend, ki želi združiti najboljše od starodavno in sodobno, ne samo posameznih ajurvedskih zelišč, kot BRAHMI in gugul, pa tudi lastniških rasayanas kot Amrit od Mahariši ajurvede so bili in so še vedno v veliki meri raziskana pri neodvisnih institucij do znanstveno potrjevanje in dokumentira njihove pozitivne učinke.
kumulativni Prednosti
Ayurvedski pristop k zdravju je nežen in celovito. Pojma “instant” zdravil in “tabletke-popping” za takojšnje reševanje tuje Ayurveda. Ker je prizadevanje je poiskati in odpraviti vzrok težav neravnotežij v fiziologiji, najboljši rezultati Ayurveda pridejo do tistih, ki so potrpežljivi in ​​vztrajni, ki vestno sprejme povezana prehrane in življenjskega sloga spremembe, ki so potrebne, in se stopnjo odgovornosti za svoje dobro počutje. Za tiste, ki ne bi zavezo, Ayurveda ponuja bogato, kumulativne koristi za zdravje, ki vam lahko pomagajo uživali dolgo, zdravo in blaženo življenje.
Disclaimer:
Informacije, navedene v tem članku, je izključno za vsiljene izobraževanje o ajurvedi in ni namenjen za diagnosticiranje, zdravljenje, zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Če imate zdravstveno stanje, se posvetujte s svojim zdravnikom.