Ayurveda Pogoji, zgodovina in zdravljenje

AYURVEDA Ayurveda ni nova metoda zdravljenja, vendar je ena od najstarejših metod medicinske znanosti. Zgodovina Ayurveda gre nazaj do 5000 let.
           Vse v celotnem procesu nastanka, znanosti, ki se ukvarjajo z boleznimi in druge stvari, ki odvračajo procese rasti, je delovalo v veliki način. Se je zgodnje egiptovski tehnike ohranjanja truplo, ki so jih mummifying, ali zadevna praksa, so ajurvedske tehnike že od nekdaj izjemno priljubljena znanja. Čeprav danes vemo veliko o tej starodavni medicinski praksi, obstaja nekaj šol misli, da verjamejo, da je zastarel in mistično prakso. Za povečanje baze znanja in javno trditev za temi pa je pomembno vedeti podrobnosti o osnovnih najemniki in načel temo v.
           Ayurveda; izraz
           Izraz Ayurveda je zelo pogosto uporablja izraz in ima neposredne povezave z scenarija devanagari. Beseda izvora sanskrta in tako kot je jezik, šteje kot ena od najstarejših in nedvoumno, mati vseh arhaičnih in sodobne zdravstvene prakse. Dobesedni pomen besede je poznavanje poti za dolgo življenjsko dobo. Ta prihaja iz dveh besednih korenin, Ayur in jujejo pomeni dolgo življenjsko dobo in znanje oz. Obstajajo različne dokaze v zgodovini, ki kažejo, da je ta starodavna praksa vse začelo iz dežele arijskih vladarjev, Indija.
           Antična zgodovina prakse
           Kot smo že omenili, lahko najzgodnejši primeri ajurvedske prakse se pravilno ugotovi, da v Indiji. Obstaja več stari spisi in religiozne rokopisi polna podroben opis različnih ayurvedskih praks. Večina teh literarnih zapisov so bili napisani v daljšem časovnem obdobju, ki se začne že v vedske obdobju okoli drugega tisočletja pred našim štetjem. Od vseh Ved je Atharva Veda dobi posebno omembo kot prednji nosilec vseh starih ayurvedskih teorij in načel. Tako kot vse druge spise v Vedah, celoten koncept Ayurveda izhaja iz 114 hvalnic, ki so napisani v Atharva Veda. Kasneje, v preteklih letih, ko vse več študij in raziskave na področju začel, starodavni svetniki in filozofi, kot Sushrute in Charaka intenzivnega in zbirajo ogromne količine v oblikah Samhitas opredeljujejo in nova opredelitev vseh ayurvedska tehnike. Obseg da Maharishi Sushrute zbrati prišel, da je znan kot Sushrute Samhita in je zdaj obravnavajo kot končni enciklopedija za vse ayurvedskih practioners. Zaradi svojih intimnih povezav z indijske mitologije in zlasti hindujske vere, nekateri pravijo, da je tehnika v sebi božansko in je darilo od boga za človeško vrsto. Oseba, ki je mislil, da je odgovorna za vložitev tega na Zemlji je Dhanvantari, ki je štela tudi kot prvi zdravnik. Čeprav je praksa začela iz ashrams indijskega polotoka, takoj ko ta praksa potoval daleč naokoli in postal aktivni del vseh zahodnih zdravil. To je bil kitajski potniki in strokovnjaki, kot Fa Hsein, ki so obiskali sodiščem priznanih indijskih vladarjev in so se pisne zapiske o načinih, ki živijo v teh imperijev. Čeprav je še vedno v svojih začetnike fazah, so se tehnike Rhinoplasty, operacije sive mrene, angina pektoris, sušenje analne fistule itd dobro znano, da svetniki in zdravniki. Te prakse so bili tako natančni za to obdobje, da so britanski zdravniki in zdravniki celo napisal podroben opis Rhinoplasty in objavljena v reviji Gentlemans.
           Katera so osnovna načela, ki se uporabljajo v praksi?
           Sedaj, ko imamo idejo o tem, kaj in kdaj je to storila vse skupaj začelo, je idealno, da govorimo o osnovni funkcionalni del znanosti. Medtem ko je večina novi svet ima ayurvede, da je mitična in dobesedno čarobna, da ima zelo znanstveno in sistematičen pristop k gre vse v njem. Ayurveda je v bistvu znanost sušenja anomalij telesa z doseganjem prisrčno ravnotežja in harmonije med telesnimi elementi. Starodavni znanstveniki vzeli truplo, ki se sestavljen iz elementov ali tatvas. To so bili isti kot tisti, ki pomenijo vsa druga bitja in predmete na tem planetu, zraka, vode, vetra, ognja in zemlje. Za razliko od sodobnih praks, ayurveda uvrstiti sedem elementov v telesu, na Sapta dhatu in treh humors ali energijskih polj in sicer, Vata, Pitta in Kaph. Te predstavljajo pet najpomembnejšega elementov. Na primer, Vata je za veter, Pitta razmejuje ogenj, vodo in zadnja, Kaph za vodo in zemljo. V skladu z načeli ajurvede, telo ostane v normalnem delovnem stanju, v kolikor so ti trije humors v uravnoteženem obliki. Obstajajo izčrpni opisi tem, kaj je pravica delež teh v Vedah in dveh Samhitas. Vsako odstopanje tukaj se imenuje Dosh in je vzrok za vse zdravstvene tegobe že od prehlada do bolj zapletenih, kot je rak. Znanost za Ayurveda pove, kako ohraniti ravnovesje med tremi in ustrezno zdraviti bolezen. Za razliko od sodobne alupatske medicine, stvari, ki se uporabljajo za zdravljenje osebe v ajurvedi so povsem naravni. Gore in gozdovi Indije in sosednje države so polne teh zdravilnih rastlin. Ne samo zelišča, rastlinski in živalski deli, kot so korenine, brsti, eterična olja, kravjega urina itd vse našli široko uporabo v tej praksi. To je lahko varno dejal, da je po študiju kemijske lastnosti v drog rastlin in živali, ki so formulirani so sintetične droge danes. Na primer, morfin, ki se uporablja kot sredstvo proti bolečinam v skoraj vseh delih sveta, je pravzaprav sredstvo, ki najde omeniti Vede kot orodje za zadostuje, bolečine med in po operaciji.
           Pod-discipline v študiji
           Kot vse druge sodobne prakse, ki imajo posebno vejo specializacijo za različne zvrsti dela, pojem ayurvede vključuje tudi to vrsto tajnosti in so v glavnem osem razvejano v znanosti. Čeprav je praksa razvila iz časov, ko je bil trend prenesti na znanje ustno in ne v dobro diferenciran način je Samhitas in številne druge verske literature, knjige kažejo veliko stopnjo organizacije. V okviru teh osmih široke oznake, so številni drugi področja specializacije in ta raven razmejitev in razlikovanje naredi znanosti ena izmed najbolj organiziranih in sistematične narave. V nadaljevanju so pod disciplin s kratkim opisom vsakega. Kayachikitsa: – se zdaj imenuje Internal Medicine in je tako kot v sodobnih praksah, vključno z anatomskimi študijami telesa in organov. Shalakya tantra: – je študija kirurških postopkov in obdelava glave in vratu, ki je znan kot oftalmologije in otorinolaringologijo oziroma danes. V osnovi se ukvarja z ENT. Shalya tantra: – je poznavanje procesa rezanja telo za zdravljenje notranjih motenj. Sushrute bil znan kirurg na tem področju in Samhita daje podrobne opise kirurški postopki za zdravljenje več bolezni. Agada tantra: – to je zdaj znana kot toksikologije in je študija učinkov toksinov v telesu. Kač, zastrupitev s hrano itd spadajo pod to. Bhuta Vidya (Psychiatry) – kot pove že ime, se ukvarja z motnjami v možganih in kako se za zdravljenje duševnih motenj. Kaumarabhritya: – je študija vedenja otrok in bolezni okužili otroke. V sodobnih praks, se to imenuje Pediatrics in je zelo pomemben del znanosti. Rasayana: – je znanost pomlajevanja in načine za spodbujanje in sprožijo proces proti staranju. Kemični droge ali rastlinske proizvode, so preučevali, da izkoristi svoje zdravilne lastnosti. Vajikarana: – sodobna ginekologijo je tisto, kar ta del Vajikarana je vse okoli. Obravnava moških in ženskih reproduktivnih sistemov, motenj in spolnega vedenja. Skratka, to je znanost plodnosti.
           Poleg vseh teh tehnik za zdravljenje težavah telo in duha, ayurveda ima tudi tesne stike s študijami, kot astrologijo (Jyotish Vidya), joga, študije o zdravilnih lastnosti zelišč in drugih delov rastlin itd okoli 1500 pred našim štetjem, je bilo dva nadaljnje delitve ali raje specializacij, ki v disciplini. To so bili School of Medicine (zdravnika), uglednega žajbelj vodstvom Atreya in druga je bila šola kirurgije znameniti kurator, Sushrute preizkuša. Ti dve disciplini so vogalni kamen za dve veliki zdravila ep, The Charaka in Sushrute Samhita.
           Diagnostične in prognostične metode, ki se uporabljajo v ajurvedi
           Kot smo že omenili, je osnovno načelo za vse ajurvedske prakse, je, da se ohrani ravnotežje med tremi humors telesa. To se prenese v diagnostičnih metodah in se pogosto začne s preverjanjem utrip pacienta, proces, imenovan Naadi vishleshan. Ta korak sam po sebi veliko pove o naravi bolezni in misbalance teh humors. Naslednja je študija nekaterih ključnih točkah v telesu, ki se imenuje Marma. Ti se nahajajo po celem telesu in pritiskom na določeno točko vznemirja ustrezno trebušne organ v telesu. Gre v resnici za 15 do 20 tehnik obravnavanje bolnika s podrobnim opisom v Charaka Samhita. Tako kot sodobne anatomskih študij, podrobno znanje o gradnji telesa in uspešnosti organov je ključnega pomena za dobro ajurvedsko zdravnika.
           Razpon zdravljenja vključuje uporabo izdelkov, povezanih sredstev, kot so kurkuma, cimet, neem itd in živalskih proizvodov, kot so krave urin, mleko in še veliko več. Nekateri elementi in minerali, kot so zlato, srebro, baker itd Znano je, da imajo zdravilne lastnosti in najdejo svojo pot v podružnici Ayurveda imenovano Rasa shashtra. Ne samo, da peroralni uporabi zdravil, ayurvedska spisi omenjamo postopkov, kot so masaže, jogo, meditacijo, nadzorovanih prehranjevalnih navad itd so pomemben del celotnega prognostičnega procesa. Zaradi svoje tesni povezavi s temi sorodnih panogah, kot so joga in zdravih življenjskih tehnik, je Ayurveda imenuje tudi Popolnost medicine.
           Prosimo, da svoje pripombe na to temo …. z eno samo definicijo besedo za ayurveda … Regards www.ayurvedahimachal.com – Preberite več na: http://www.ayurvedahimachal.com/index.php?page=completearticle&&id=10 #st …