Ayurveda Rešitve za toplo vreme

Ayurveda je edina veda medicine, ki pojasnjuje v podrobnosti o spremembah, ki se pojavljajo v vsaki klimi in njen vpliv na človeško telo. Zaradi teh sprememb v človeškem telesu, nekatere bolezni pojavijo v tem letnem času. Morda se zdi, kot posamezno boleznijo, endemiti ali epidemij. To je bilo zelo dobro razloženo v Ayurveda ukrepe za zmanjšanje vpliva teh podnebnih sprememb na človeško telo in s tem preprečujejo nastanek bolezni. Torej so ljudje svetujemo, da jim sledite natančno, da se prepreči škodljiv vpliv podnebja na telesu.
Ayurveda uvršča sezone kot 6.
Sisiram
Vasanatam
Greeshmam (poletje)
Varsha (deževno)
Sarat
Hemanta.
Sedaj je sezona poletje.
Poletje je sezona ponavadi se začne od konca februarja, ki sega do maju polovico. V tej sezoni se bo sonce, ki je najbližje Zemlji in bo maksimalno toploto. Vsako leto poleti beleži najvišjo temperaturo, ki znaša od 38 & ° C do 45 ° C; C, ki se spreminja iz kraja v kraj. V tem ozračju zaradi te vročine se bo celotno vzdušje in zemlja zelo vroče. Land dobi posušene in se suša Kot dobili rezultat rastline usahnil. Situacija je zelo grozno.
Ayurveda pravi, da imajo podnebne spremembe neposredno in posredno vplivajo na človeško telo. Poleti zaradi te vročine, človek se začne močno kar ima za posledico veliko izgubo vode iz telesa potenje. Kot posledica človek začne počutiti zelo žejen.
Poleg tega v zvezi s čezmernim znojnic ionov iz telesa so tudi izgubil. To lahko prdoduce krče v telesu.
Poleti, kot je zunanja temperatura poveča metabolizem tudi povečuje, bo to povzročilo povečano izkoriščanje energije shranjene v jetrih in mišicah. To povzroči fatiguness in šibkost telesa. Ker je vsebnost vode v telesu tudi zmanjšuje, splošno vzdržljivosti osebe postane zelo manj.
Med te vsebine sezoni vlage v telesu zmanjša in kožnih bacomes suhih. Moč tkiv zmanjša in s tem imuniteto tudi.
Ko se pretirano potili so višje možnosti za pridobivanje okužbe na groins in roko-jam. To je zaradi zamašitve znoja, naplavin in odpadki in dovolj toplote od zunaj in tesen perilo, zaradi česar mikroorganizmi rastejo in proizvajajo okužbo.
Ayurveda razlaga vsako spremembo v telesu in vzdušje v smislu Vata, Pitta in Kapha. Analizo podnebnih sprememb med poletjem, je zmanjšanje vsebnosti vode (Drava guna v sanskrtu, zmanjšanja), povišanje temperature (Usna Guna povečanja), zmanjšanje vlažnostjo tkiv (Snigdha guna zmanjša), tkiva začnejo pridobivanje osiromašeni zaradi k povečanje metabolizma (Rooksha Guna povečanja), vsebnost vode in tkiva postave zmanjša, bi teža telesa, zmanjšuje (Laghu Guna povečanje) in izguba vlažnostjo (Snigdha guna zmanjša). Torej, iz dneva v dan kapha iz naše telo dobi usahnil in Vata povečuje.
Ayurveda je svetoval številne ukrepe za boj proti toplote in posledičnih zapletov, ki so videti poleti. Mnogi od njih so praktično ni mogoče dandanes. Uporaba ideje v teh postopkih, so stvari, ki jih lahko danes sledi opisano. Ayurveda svetuje jesti te hrane in pijače in prakso določene ureditve, ki bo boj proti tej izid visoke temperature na človeško telo.
So zgodnji jutranji kopeli
Vstati zgodaj zjutraj in imajo kad pred sončnim vzhodom. Voda v zgodnjih jutranjih urah, je kul. Voda, ki se nahaja v posodi, ki je postala kul potem dobili čez noč veter ali vodo iz globoke vrtine se lahko uporabi za kopel. To naredi vaš dan sveže poleti. Običajno toplota poletnih vzrok izčrpanja v telesu.
Praksa vaja pred 8. uro zjutraj in po 5. uri
Nikoli ne vadite prvič po 8. in pred 5. uro. Med tem časom bo sonce Človek, ki ustvarja bolj vroče in bo na vrhuncu od 1 ure do 3. ure. Tako nikoli ne vajo v tem obdobju. Prav tako nikoli ne dela v vročem poletnem času. To povzroči veliko izgubo vode v obliki potu, ki izhaja iz soncu kapi. To lahko privede tudi do opeklin na koži .. Torej deluje le, ko stoji v odtenkih. Nikoli ne bo neposredno izpostavljen soncu.
Uporabite Mild parfumov
Uporabljajte le blage parfumov. So vas bo svež in samozavesten. To bo odstranilo slab telesni vonj zaradi presežne potenje. Blag vonj jasmina, lahko Rose itd izbirati po želji. Uporabite ga twice- jutro po kopeli in zvečer pred spanjem, ko obrišete telo s hladno brisačo.
Ne pršite kemične parfumov neposredno na kožo. Ker je koža že mehka lahko zaradi zamašitve znoja neposrednega spray povzroči pekoč občutek ali draženje in včasih opekline na koži. Zato je bolje, da jih spray na vaših oblačil.
Jesti le lahko prebavljive, kul in pol trdno / tekoče hrane
Hrana je treba urediti in kakovostni. Ayurveda svetuje, da se hrano, ki je lahko prebavljiva in tekočina v naravi hrane, ki ima naravno sladkega okusa in kar je kul, v naravi. Ta logika, ki je pojasnil, pred 5000 let, je zelo občutne. Poleti je naša presnovno aktivnost na zelo visoke. Tako bo telo izkorišča vso shranjeno energijo, ki je in da se bo akutno pomanjkanje energije. Torej je treba telo dopolniti z elementi za živila, ki jih je mogoče zlahka pretvorijo v energijo. Trdne in težkih prebavljive jedi zahtevajo veliko časa, da se prebavi in ​​pretvori v energijo. V tem času se bo telo dobili izčrpane energije in bo začel utrujeni. Torej hrano, ki so svetlo to lahko prebavljiva, tekočina v naravi in ​​seveda sladko so vedno najboljši. Prednostna naloga je kratica za sadne sokove. Naredite navado pitja eno ali dve sadne sokove vsak dan. Sokovi mora biti kul in nikoli ne bo hladno. Sadni sokovi imajo tudi veliko vitaminov in mineralov v njih in jih bo ohranila izgubo kalija in natrija skozi znoj. Pitna ponudba kokosove vode je najboljši način. To je kul v naravi, zmanjšuje povečano stopnjo metabolizma, naredi um sveže in neguje telo. Prav tako je dobro zdravje dodatek saj ima veliko količino vitaminov in mineralov bistvene za normalno rast. Pitje sladkornega trsa sok je tudi dober. To je sladka, hladna in instant ponudnik električne energije.
Bolje je, da traja nekaj riža voda juha ali zelenjavna juha vsak dan. To vas bo sveža, energična in zdravo.
Priporočljivo je, da jedo riž z mesom. Lahko se izvaja v popoldanskem času. Ne jesti ocvrte ali na žaru piščanca. Bolje je, da jedo meso v obliki curry. Pijte mesno juho z brez dodajanja veliko olja ali masla z njo.
Nikoli ne pripravi živil in pijač, ki so zelo močni.
Ayurveda svetuje, da se le malo količino soli, hladno in začinjene hrane v poletnih mesecih. Presežek količina soli, Chilly in začinjene hrane, če ga jemljemo poveča metabolizem in s tem poveča vroče znak v telesu. To bo povzročilo večjo porabo energije in s tem povzroči hitro utrujenost. Poleg soli, začinjene in hladno hrano povzroči pekoč občutek v telesu se poveča pitta. Obstajajo lahko zaprtje in večje možnosti za pridobivanje pilotov in fistulo.
Izogibajte se nezdravo hrano
Junk hrana vedno težko prebavljiv. Zagotavljajo kalorij v telo v zelo visok znesek, kot je potrebno. To naredi te kalorije se odlagajo v telesu v obliki maščobe, zaradi česar je oseba debelih. Ko je oseba debela, bo dobil več lačen in poje več zaradi česar je neprekinjen cikel.
Torej oseba, ki se nagiba, da bi dobili več debelih poleti kot v kateri koli drugi sezoni. Poleg tega povzroči bo debelost povečano znojenje iz telesa in s tem povzroči večjo izgubo vode, povečano okužbo kože in povečanih okužb sečil.
Ne hitro poleti
Izogibajte postu v času poletne sezone. V poletnih mesecih se bo povečala presnovo in s tem poveča izkoristek energije. Tako je telo šibko in če je na tešče storjeno bo dodatno poslabšalo razmere. Ko je na tešče storiti, dobi tkiva izčrpani. Torej imuniteta še naprej zmanjšuje, in to bo oseba, bolj dovzetni za bolezni.
Pijte dovolj hladno vodo
Povečana žeja je velik problem v poletnih mesecih. Pretirano toplote povzroča izčrpavanje vode v telesu v obliki znoja. Torej piti vsaj 10 do 12 kozarcev vode na dan. Bolje bi bilo, če se voda uporablja za pitje kuhamo z nekaj kul drog, kot Chandana, ramacha, patimukha, karingali itd Piti le hladno vodo in nikoli hladnega.
Poletje je sezona največjega pojava kožnih bolezni, kot Razen od vročine, mozolji, kožni izpuščaji, sonce alergijskih izpuščaji itd Torej pitne vode iz teh zdravil, se bo zmanjšala notranjo toploto in tako povzroči zmanjšano stopnjo izpostavljenosti teh bolezni.
Ne pijte vode, ne da bi ga vre. Obstaja velika verjetnost širjenja okužbe, kot je immnue moč telesa najnižja v poletni sezoni.
Reči ne alkoholu
Alkohol je zelo močna tekočina. To je fermentirane izdelane. Alkohol, ki se imenuje kot Madya v sanskrtu, je absolutno kontraindicirana v poletni sezoni. To je zato, ker ima enake lastnosti klime v poletnih mesecih. To je vroča in močna. Prav tako ima veliko sladkorjev, zaradi česar človek debelih. Če sploh oseba ne more zapusti alkohola je priporočljivo piti v zelo majhni količini, ali pitje po dodatku veliko vode, tako da je moč alkohola zmanjša in ne povzroča velik vpliv na telo. Če je alkohol pije v velikih količinah lahko pride odema, izguba energije in vzdržljivosti, hudo pekoč občutek ali omedlevice.
Izogibajte Kajenje
Kajenje je zelo kontraindicirana v poletnih mesecih. To je vroč in ob dim se bo povečala metabolne aktivnosti in s tem proizvajajo zapletov. Obstaja več možnosti za pridobivanje bronhitis in druge bolezni. Kajenje lahko primerjamo z Dhoomapana (postopek vdihavanja medikamentnega dima). Dhoomapana je medicinska praksa in to počne dobro telesa, ko je kajenje škodljivo stvar. Ta Dhoomapana ni dovoljeno v poletni sezoni.
Imajo nap v popoldanskih urah
Ponavadi je dan čas spanja absolutno kontraindicirana v Ayurveda. Ampak poletje je sezona, kjer se priporoča dnevni čas spanja. To je zato, ker bo sonce, v popoldanskih urah je najmočnejši. Zato je bolje, da je doma v hladnem okolju in bo ostalo. Rest vedno zmanjša hitrost presnove in hences ohranja energijo.
V popoldanskih urah, so spanje v hladnem ozračju. Spanje v sobi z A / C, je dobro, če A / C se hrani na zmerno hlajenje. Nikoli ne bo prostor preveč hladno in spanja. Sleep za uro ali dve, je dovoljena
Nosite svetla in Thin Bombažna oblačila
Temne barve obleko absorbira več toplote kot svetlo obleko. Zato nosijo le svetle obleke poleti. Lahka bombažna obleka je prednost. Svetlo obleko omogoči dovolj prehod zraka v telesu in s tem uravnavajo toploto v telesu. To bo povzročilo zmanjšano znojenje in s tem zmanjšal možnosti za težave s kožo.
Vedno uporabljajte ohlapne perilo iz bombaža. Ti bodo zagotovili dobro dovod zraka in preprečevanje bolezni kože.
Dobili hladen zrak v noči
Priporočljivo je, da sedi na vrhu strehe ponoči dobili z utrinki iz lune. Ozračje bo postal miren, ko sonce zaide in luna prihaja. Tako bo ta hladen zrak zmanjšati telesno temperaturo in s tem bo dala udobje. Za ljudi, ki živijo v stanovanjih, lahko sedijo na balkonu in se naravno svež vetrič. To je dejal, da bi ljudje nosijo samo svetlobo in tanke bombažne obleke in bolje meditirati v pridobivanje vetrič, tako da se bo psihično in fizično olajšanje od stresa in poletni vročini.
Pijte mleko vsak dan noč
Pijte 1 kozarec mleka s sladkorjem in 1 čajna žlička oljne dnevno ponoči dve uri pred spanjem. To je odlična kombinacija za preprečevanje zapletov poletni vročini. Mleko in sladkor bo ponovno izgubo energije v telesu tekom dneva. To bo odpravilo fatigueness in utrujenost. Telo bo imela moč in imunski moč se bo povečala. Ghee dodamo mleko bo ponovno vlažen narave tkiva. To bo odpravilo suhost in da metabolne aktivnosti telesa, da normalnih mejah.
Ni primerno ozračje za ljubljenje
Poletje je klima, ki ni primeren, da bi spolni odnos. Praksa seks samo enkrat na 15 dni. Ayurveda meni, da je za moškega semena njegova moč. Če njegovi izgubi semena, s pretiranim seksom, seveda bo njegova moč spustiti, zato je dovzeten za številne bolezni. V Ayurveda semena se šteje za vlažno in hladno. Torej, to bo tudi dobil zmanjšala poleti. Če jemljete nekaj semonogauages ​​kot aswagandha, musali itd na dan z mlekom in ghee potem lahko dnevni odnos je treba upoštevati.
Imeti hladne vode zamazan brisačo obrišite
Te dni intenzivnost toplote ponoči je prav tako zelo visoka. Torej ljudje močno potijo ​​tudi ponoči. To bo jih težko dobiti spanec. Zato je bolje, da bi izbrisala svoje celotno telo z brisačo, namočeno v hladno vodo pred spanjem, tako da telo toplota prihaja in je zagotovljena zvok spanec.