AYURVEDA ZA prebavne motnje …

Detox Your Body z Ayurveda Panchakarma Zdravljenje

Ayurveda za prebavne motnje
Skupne prebavne težave, kot so želodčni refluks (znan tudi kot zgago in GERB) in sindrom razdražljivega črevesja (IBS), lahko povzročijo simptome, kot so plin, napenjanje, bolečine v trebuhu, ali krči v trebuhu. Nelagodje in pogosto zadrego, da rezultat prebavne motnje pogosto omejuje osebo & rsquo; s kvaliteto življenja. Ayurvedic zdravljenje lahko prinese olajšanje od teh simptomov, za milijone, ki trpijo s prebavnimi motnjami s ponovno harmonijo telesa, uma in duha.
Zakaj uporabljati Ayurveda za prebavne motnje?
spremembe življenjskega sloga že dolgo priporočajo za prebavne motnje s ciljem zmanjševanja vnetje prebavnega trakta. Ayurvedic zdravljenja so zelo primerna za te bolezni, saj se osredotočajo na ustvarjanje ravnotežja z našimi telesi s pomočjo prehrane in mentalnega in duhovnega miru. V ajurvedski medicini, so zelišča, kovine, masažo in druge izdelke in tehnike, uporabljene z namenom čiščenje telesa in ponovno vzpostavitev ravnotežja. To je verjel, da pomoč za zdravljenje bolezni in spodbujanje dobrega počutja. Ayurvedic zdravniki pričakujejo bolniki aktivno sodelovati pri njihovem zdravljenju, po uvajanju potrebnih sprememb načina življenja.
Ayurvedic Medicine priporoča jogo kot oblika vadbe za izgradnjo moči in zdravja. Za zmanjšanje stresa in izboljšanje duševne energije, Ayurveda predlaga, masaže, self-masaža, jogijskih tehnik dihanja in meditacije. Redna praksa te umetnosti bo pomagal zdravo in harmonično življenje.
Kako lahko Ayurveda Pomoč prebavne motnje?
Ayurveda opisuje tri vrste toksinov, ki se kopičijo v telesu. Najpogostejša vrsta je ama, ki se oblikuje, ko je prebavni trakt bodisi šibko ali preobremenjen z napačnim živil. Če se ama ne izloči iz telesa, bo še naprej graditi in lahko povzroči neravnovesje v doš, ali naravne sile pri delu v telesu. Ko se ne obravnava vzročni dejavniki neravnovesje, lahko ama reagira z subdoshas in ustvariti amavisha. Amavisha je najmočnejši toksin, in lahko povzroči bolezen. Tretja vrsta toksina je okoljski toksini, in zahteva, da odpravi svojo izpostavljenost onesnaževalca.
Začasno zamik v dobrih prehranjevalnih navad bo ustvarila AMA. Dolgoročne prehranjevalnih navad, ki niso primerne za osebe, preselite Dosha povzroči razvoj amavisha. Prebavne motnje so povezane z amavisha po svoji kronične narave navedeno.
Prva obravnava je razstrupljanje in čiščenje telesa. Če tega ne boste storili, drugi načini zdravljenja ne bo učinkovita. Razstrupljanje vključuje terapevtska uporaba odvajal, klistir, postom in čiščenje sinusov. Prehrana je najbolj pomemben vidik Ayurvedic zdravljenja. Nekateri okusi in živila, lahko bodisi miren ali draži doš. Po Ayurvedic zdravnik določi osebo & rsquo; s Dosha profil, se priporoča posebna prehrana za odpravo doše neravnovesja in za izboljšanje zdravja. Najtežje obrok dneva je treba jedli opoldne, prehrana, je treba sprejeti v miren način, s pravilno žvečenje in brez prenajedanje za zmanjšanje bremena prebave.
Kaj je Ayurveda?
Ayurveda (& ldquo; ah-yer-vey-duh & rdquo;) izvira iz Indije in je staro hindujski znanost naravnega zdravljenja. Temelji na teoriji ravnovesja in celovitost vesolja in telesa. Po ajurvedskih načelih, je zdravje izpelje miru z okoljem, telesa, uma in duha. Tretmaji ajurvedski skušajo izboljšati stanje svojih bolnikov, s poudarkom na zdravem načinu življenja. Uporablja terapij, ki ustvarjajo telesno, duševno, socialno in duhovno harmonijo.
Po ayurvedi, tri osnovne energije vplivajo na naše stanje harmonije ali disharmonije z naravo. Te energije, imenovane doše, vsakokrat povezana z naravnimi elementi. V doše so sile v telesu, ki nadzorujejo okolje znotraj in zunaj naših teles, in tako določajo naše zdravstveno stanje.
Vata Dosha nanaša na elemente prostora in zraka, ali vetra. To je povezano z delovanjem živčnega sistema. Ljudje s prevladujočim Vata bo polna energije in moči.
Pitta Dosha nanaša na ogenj elementov in vodo. Je pogosto povezano z prebavnega sistema. Tisti, ki imajo prevladujoč Pitta so ponavadi intelektualni in ambiciozen.
Kapha Dosha se nanaša na elemente zemljo in vodo. Sistem dihal ureja ta doše, saj je fizično bitje. Posamezniki s prevladujočim Kapha doše vzgajaš in urejeno.
Ayurvedic zdravljenja uporabljajo prehrane, tehnike razstrupljanja, zeliščni in mineralni sredstva, jogo, meditacijo in masažo kot metode zdravljenja. Ayurvedic filozofija prav tako navaja, da bo ohranjanje ravnotežja doše z vsakodnevno uporabo ustrezne prehrane, gibanja in jogo ohranjanje zdravja in preprečevanje bolezni.
Kaj povzroča prebavne motnje?
niso bili ugotovljeni vzroki za večino prebavne motnje, čeprav je veliko špekulacij v zdravstveni skupnosti. Predlagane vzroki so alergije, imunski sistemske pomanjkljivosti, genetski dejavniki, ali okužbe. Ena skupna točka je, da je vnetje prebavil opazili pri večini prebavne motnje. Dejavniki, ki prispevajo k temu vnetje, so mislili, da je prehrana, stres, alkohol in uporabe tobaka in prekomerna telesna teža.
Ayurveda učenja kažejo, da je Pitta Dosha odgovoren za presnovo in prebavo. Pitta neravnovesja povzročila povezane s stresom pogojev, kot so sindrom razdražljivega črevesja, zgaga, ali razjedami