AYURVEDA za zdravljenje raka na debelem črevesu

Klasični Ayurvedic teksti imajo več sklicevanja na raka. Nekateri izrazi, uporabljeni za opis stanja so splošni, drugi pa so veliko bolj specifične.
Charaka in Sushrute Samhita (700 BC), tako opisal ekvivalent raka kot granthi (benigne ali manjših neoplazme) in arbuda (maligni ali večje neoplazme). Oboje lahko vnetne ali ne protivnetno, ki temelji na doš (Vata, Pitta in Kapha), ki sodelujejo. Izraz Dosha opisuje tri načela, ki urejajo psihofiziološke odzivne in patoloških sprememb v telesu. Ayurveda je opisano zdravje kot uravnoteženo usklajevanje teh treh sistemov v telesa, uma in zavesti. Temeljna teorija Ayurvedic zdravljenja temelji na ponovni vzpostavitvi ravnotežja med temi tremi glavnimi telesnih sistemov.
zelišča:
1. zeleni čaj je bogat s katehinskih polifenolov in to je močan antioksidant. To spojino najdemo v velikih količinah v zelenem čaju tudi pomaga posameznikom pri zaviranju nastajanja rakastih celic. Zeleni čaj je tudi ugotovila, da je zelo učinkovita pri usmrtitvah rakave celice brez škode tkiva. Obdelava izbral za izdelavo zeleni čaj pomaga pri ohranjanju dobre elemente v njem, in je bolj koristno za raka kot črna ali v oolong čajev. Čaj listi zeleni so fermentirani, kar pomaga pri zaustavljanje na katehinskih polifenolov, ki so rak uničuje spojine. Nedavne raziskave kliničnih raziskovalcev izvajajo se je izkazalo, da pitje zelenega čaja pomaga pri ubijanju tumorjev debelega črevesa v začetni fazi. Približno petdeset sedem odstotkov ljudi, ki porabijo zeleni čaj, je bilo ugotovljeno, da so bili sušeni iz debelega črevesa raka, ki so bile odkrite v začetnih fazah. Kozarec zelenega čaja vsak dan se lahko porabi posameznik za preprečevanje širjenja raka debelega črevesa.
2. Večja Roka je kitajski tradicionalno zelišče, ki jih posamezniki lahko uporabijo za preprečevanje kot tudi za zdravljenje raka debelega črevesa. Ta rastlina ne pomaga samo pri raku za gašenje, ampak tudi spodbuja imunski sistem posameznika. Prav tako je koristno pri zdravljenju bolezni, kot sta astma in ateroskleroze. Znanstveniki so rodila dejstva, ki jasno kažejo, da je rastlina večja Roka pomaga pri zagonu procesa apoptoze. To je vrsta programirana smrt celic in ta proces pomaga pri ustavitev rakavih celic iz nadaljnjega širjenja na druge dele telesa človeka. Večja Roka so na voljo kot dodatki za porabo posameznika.
3. Ta je zelišče, ki ga ayurveda zdravniki pogosto uporabljajo. Ashwagandha je neke vrste adaptogen, ki povečuje odpornost na stres in tako poveča raven energije o osebi. Ta rastlina bilo tudi ugotovljeno, da povečanje imunskega sistema posameznika. Glede na raziskave, opravljene na zelišč, ashwagandha pomaga pri upočasnjevanju rasti rakavih celic in tako zavira rast tumorskih celic brez škode za dobre celice. Ta rastlina je na voljo v obliki kapsul in oblik v prahu. Pred sprejetjem zelišče, bi moral biti eden posvetuje z zdravnikom, saj lahko veliki odmerki zelišč povzroči občutke depresije pri posameznikih.
# Za boj proti težavam zaradi raka na debelem črevesu povzroča, mora posameznik povečati svoj vnos surovo zelenjavo, ki je prav tako bogata z vlakninami. To bo pomagalo pri odpravljanju bolezni iz debelega črevesa in povrniti zdravje posameznika. Korenje, krompir, jam, fižol, avokado, guava, kivi, so uporabne sadje in zelenjava v zardevanje od raka povzroča element v debelem črevesu. Te sadje in zelenjavo je treba najbolje zaužiti v svoji surovi obliki, da največje koristi od njih. Ta korak bo pomagalo pri preprečevanju nastajanja debelega polipov, ki kasneje vodijo do nastanka raka debelega črevesa pri posameznikih.
# Colon čiščenje vsakih šest mesecev uporabljajo tridnevno tekočega hiter način je prav tako učinkovita pri zdravljenju raka kolona. Sokove je treba redno porabi za začetek procesa propada prizadetim tkiva in vloge v območju debelega črevesa. To pomaga tudi pri odstranjevanju neprebavljena materialov iz debelega črevesa. Aloe posti vera sok in jabolčni posti so nekatere druge tehnike debelo črevo čistilen. Ledvice čiščenje je bilo ugotovljeno tudi pri preprečevanju raka debelega črevesa pri posameznikih. Uporabo različnih zelišč, lahko ledvic je treba očistiti, saj bo to prepreči izbruh raka na debelem črevesu.
# Ginger ali ingver korenine se lahko porabijo posamezniki za preprečevanje kot tudi za zdravljenje raka debelega črevesa. Vnetje se močno zmanjša z zaužitjem ingver v posameznikih. je bilo ugotovljeno, to vnetje vodilo k raka debelega črevesa pri posameznikih. Označevalci vnetja, ki so bili že prej izkazal v kliničnih raziskavah so predhodne sestavine za raka debelega črevesa se lahko bistveno zmanjša z uživanjem ingverja ali ingverja korenine. Raziskava, opravljena na posameznike, ki so dobili dva grama ingverja koreninskih dodatkov na dan en mesec, so pokazale, zmanjšala količino vnetja debelega črevesa. Ingver pomirja in zdravi prebavni trakt in zato je bilo predlagano kot eden izmed najboljših domača sredstva za zdravljenje raka debelega črevesa. Ingver koren dodatki so na voljo za porabo posameznikov. Tudi uživanje surovega ingverja dvakrat dnevno, blagodejno vpliva na zdravje posameznika.
# Česen je bil v veliki meri uporablja v različnih kulturah po svetu predvsem zaradi zdravilnih lastnosti, ki jih ima. Se uporablja ne le kot začimba, ampak tudi za zdravljenje različnih bolezni. Novejše raziskave so dokazale, da lahko česen se uporablja tudi za zdravljenje raka debelega črevesa v številnih posameznikov. Je v zadnjih letih, da je priljubljenost teh zelišč poveča rak debelega črevesa obdelave element. Česen je bogata zakladnica organsko-žveplovih spojin. Te spojine so razlog za ostrega vonja česna. Raziskave so pokazale, da te organske žveplovih spojin v česen pomoč pri preprečevanju nastajanja debelega polipov v debelem črevesu. Ti polipi dejansko so predhodniki raka debelega črevesa. Poraba surovega česna je zato zelo koristna pri zdravljenju raka kolona pri posameznikih. Nekaj ​​pramenov česna se lahko izvede v pasto in se lahko dnevno porabi za zdravljenje raka debelega črevesa. Sok česna je najpomembnejši element, saj vsebuje organske žveplove spojine so in pomaga pri obnavljanju zdravja debelega črevesa.
# Laneno seme je rumene ali rjave barve semen izhaja iz lanu. Laneno seme je zelo pomemben vir nafte. Olje iz semen lanenih je bogata s proteini in pogosto zaužijejo posamezniki za zdravljenje različnih bolezni. Semena rastline so ozemljeni tako izpeljati glavnih hranil iz obrata. Laneno seme je bogato z vlakninami, vitamini, minerali, fitohranil Lignan, omega 3 maščobne kisline, alfa-linolenske kisline. Ti elementi pomagajo v ohranjanje dobrega zdravja debelega črevesa in pomaga pri čiščenju debelega črevesa od neprebavljena odpadkov, ki ostaja v debelem črevesu in tudi pomaga pri preprečevanju debelega črevesa polipi & rsquo; tvorba. Ti minerali se lahko učinkovito uporabimo ga prebavnega trakta, kar je posledica zato laneno seme poraba pomaga posameznikom, ki trpijo zaradi raka debelega črevesa. Visoka količina Lignan prisotnega v semenu lanenih je tudi koristno pri preprečevanju in zdravljenju raka kolona.
# Kurkuma ni mogoče uporabiti samo za popestritev jedi, ki je posameznik kuharji, temveč tudi koristno za zdravljenje različnih bolezni, vključno z rakom debelega črevesa. Kurkuma je sorodnik rastline ingver. Čebulice, korenine in korenike rastline se uporabljajo za medicinske namene. Kurkuma ima protivnetne lastnosti, in je prav tako pomagajo izboljšati delovanje ledvic in jeter posameznika. Kurkumin je aktivna sestavina najdemo v kurkuma in je odgovorna za zdravljenje različnih bolezni. Kurkumin je antioksidant in pomaga človeško telo, da se očistiti pred neželenimi elementov, znanih kot prostih radikalov. Ti prosti radikali lahko spremeni DNK zgraditi v telesu posameznika ter tudi poškoduje ali uniči zdravih celic v človeškem telesu. Kakovost antioksidant za kurkumin omogoča učinkovit pri zdravljenju teh škodljive delce. Kurkumin pomaga pri čiščenju prebavnega trakta od nezaželenih elementov hrane in preprečuje tvorbo debelega polipov tam.
Sadje in zelenjava
Sadje in zelenjava zagotavljajo bogate količine antioksidantov – hranilnih snovi, ki pomagajo telesu zaščito pred toksini, povezanih z rakom in drugimi boleznimi, vključno z okužbami, ki lahko vplivajo na obdelavo in predelavo raka. Ker ima raka povečuje tveganje za sekundarnega raka, American Cancer Society priporoča, da so vsi bolniki z rakom porabijo različne hrane, bogate z antioksidanti dnevno. Sadje in zelenjava še posebej bogata s zaščitnih hranil vsebujejo jagode, češnje, agrumi, paradižnik, kivi, rdeče grozdje, mango, listnato zelenjavo, papriko, brokoli, brstični ohrovt in pozimi squash. Če je vaš apetit zmanjša, boste morda ugotovili, sadni in zelenjavni sokovi in ​​napitke bolj všečno.
zrna
Zrna zagotavljajo glukozo – glavni prehransko vir energije telesu. Če vam je zdravnik predlagal nizko vlaken ali nizko ostanek prehrano začasno zmanjšanje količine neprebavljena hrana in blata v prebavnem traktu, American Cancer Society priporoča, bel kruh, navaden testenine, preste in žita nizko vlaken kot dragocene možnosti. Sicer pa 100 odstotkov celotnega žita kruh, hladno žita in testenine, rjavi in ​​divji riž, kvinoja, ovsena kaša, perlirana ječmen in zrak izstrelil kokice so dragocen vir vlaknin in antioksidantov.
tekočine
Dehidracija lahko povzroči utrujenost, zmedenost, utrujenost in nizke razpoloženja – simptomih, ki jih morda že soočajo s med zdravljenjem raka debelega črevesa. stranski učinki zdravljenja raka, kot sta bruhanje in driska, poveča tveganje za dehidracijo. Iz tega razloga, American Cancer Society priporoča, da cilj bolniki z rakom dovolj zaužite tekočine. Dragocene viri so voda, čisti sadni in zelenjavni sokovi, zeliščni čaj, kefir in mleko z nizko vsebnostjo maščob. Poleg spodbujanja vlaženje, mleko in dobavo kefir dragocene količine beljakovin in hranil, kot so kalcij in vitamin D. zdravih bakterij v kefir, znanih kot probiotiki spodbuja prebavni zdravje.
* Prosimo, delite informacije …….
S spoštovanjem
www.ayurvedahimachal.com
– Preberite več na spletni strani: http: //www.ayurvedahimachal.com/index.php page = completearticle && id = 61 # st …?