Ayurveda Zdravilne lastnosti črnega gram – Vigna mungo-URAD dal

Črni gram ali črne leče je znan kot Úřad Dal v hindujščini. V besedilih ajurvedi je ta fižol znan kot & ldquo; Masha & rdquo ;. Črna gram je fižol pridelujejo predvsem v južni Aziji. Rastlina tega fižola je pokončna in kosmat. Je enoletnica. Ima pipe koren, ki veje, da tvorijo razvejane korenine. Valjasti pod te rastline vsebuje semena. Stroki so ponavadi dolgi šest cm.
Prehranski dejstva: Črna gram je bogata z vitamini, minerali in brez holesterola. Je trgovina hiša kalcija, kalija, železa, magnezija, bakra, mangana, itd Úřad dal vsebuje vitamine in prehranskih vlaknin. Zaradi visokih kalija akti vsebina URAD DAL kot afrodiziak. (Visok krvni tlak nastane zaradi visoke ravni natrija in nizke ravni kalija. Črna gram vsebuje veliko kalija. To pomaga uravnovesiti raven natrija in kalija in zmanjšanje hipertenzije ali visokega krvnega tlaka. Obstaja močna povezava med hipertenzija ali visok krvni tlak in erektilna disfunkcija. Kot kalij pomaga zmanjšati visok krvni tlak, pomaga tudi za zdravljenje erektilne disfunkcije.)
Ayurveda Zdravilne lastnosti črnega gram ali Úřad Dal:
Po besedil Ayurveda ta fižol je težka za prebavo in povečuje vlažnost telesnih tkiv. To je sladek okus in vroče potenco. Vse te lastnosti pomagajo normalizirati ali umiritev podana vata. Poraba tega fižola povečuje Kapha in Pitta.
Neuravnoteženo vata Dosha povzroča številne bolezni in vodi tudi moški zdravstvene težave, kot so erektilna disfunkcija, prezgodnje ejakulacije, nizko število spermijev in gibljivost itd Zato Ayurveda ačarje priporočajo uporabo & ldquo; Masha & rdquo; v številnih pogojih za zdravstveno varstvo.
Protivnetne lastnosti: Po načelih ayurvede vitiation od vata povzroči vnetje tkiva in sproži občutek bolečine & ldquo; Masha & rdquo;. ali URAD dal normalizira vata in ima zato protivnetne lastnosti. Ponavadi je vroče obloga črnega gram uporablja pri vnetju sklepov in bolečine v mišicah. Masažo z zeliščno olje predelano s to čudovito zelišče pomaga pri zmanjšanju bolečine in vnetja
Bolezni živčevja: Ta rastlina krepi živčni sistem. Ayurveda ačarje priporočamo pripravke iz te zelišč v živčni izčrpanosti, delno paralizo, paralizo obraza in drugih bolezni, ki vključujejo živčni sistem.
Bolezni prebavil: & ldquo; Vigna mungo & rdquo; ali masha pomaga povečati večino blatom. Premoženje vlažnostjo narašča skupaj z razkladanjem z vse večjo kakovostjo pomaga pri enostavno gibanje črevesja. Zato je priporočljiva uporaba tega fižola v razmerah, kot so zaprtje, piloti in kolike. Ta rastlina je zelo dobra jetra stimulant.
Ukrepanje na moški reproduktivni sistem: Besedila ayurvede Hvaliti lastnosti afrodiziaka črnega gram. To poveča število spermijev in sperme. (Zvišanje kakovosti in količine semena). To je zelo učinkovita za zdravljenje erektilne disfunkcije (impotenca) in prezgodnji izliv
Ukrepanje na področju ženskega reproduktivnega sistema: Ta rastlina je učinkovita pri dismenoreji in primarno amenorejo .To poveča izločanje mleka pri doječih materah.
Poleg zgoraj omenjenih zdravilne lastnosti, črni gram tudi pomaga pri povečanju telesne večji in raven energije telesa. Krepi telo in povečuje življenjsko dobo.