Ayurveda Zdravilne lastnosti Punarnava ali Boerhavia diffusa

Boerhavia diffusa ali Punarnava spada v družino Nyctaginaceae. To je znana tudi kot spiderlings kot je ta rastlina raste nizko in širi kot pajkova mreža. Boerhavia diffusa je opredeljena z imenom Punarnava v Indiji. Ayurvedic besedila izjemno pohvale zdravilne lastnosti te rastline.
To se imenuje kot Punarnava (Punar + Nava). Punar pomeni & ndash; še enkrat, Nava pomeni – da postane nova. Ta rastlina obnavlja jetra in razstruplja. pljuča se zbistri in zmanjša kašelj, astma itd To pomlajuje moški reproduktivni sistem in deluje kot afrodiziak. To povečuje libido, postavitev in kakovost in količino semena. Uporablja se v Vajikarana pripravkih. To razstruplja kožo in ga počisti okužb. Ta rastlina čisti ledvice in pomaga, da se znebite ledvičnih kamnov (ledvičnih kamnov). Tako rastlina punarnava deluje na vseh pomembnih organskih sistemov in jih pomladiti, daje novo življenje. Od tod tudi ime punarnava.
Sok te rastline se spreminja okus. Okus sladko, grenko in trpek. Ayurveda ačarje kažejo lastnosti te rastline kot svetlobe (laghu), suho (Ruksha) in toplo jakosti (ushna veerya). Vsi deli te rastline se uporabljajo v ajurvedske zeliščnih pripravkov.
Zdravilne lastnosti Punarnava ali Boerhavia diffusa
Po besedil ayurvede ta rastlina blaži vseh treh doš.
V artritis: Pomaga zmanjšati vnetje in bolečine v sklepih.
V Prebavne motnje: Punarnava deluje kot carminative, povečuje apetit, prebavlja AMA in zmanjšuje bolečine v trebuhu. Prav tako odpravlja zaprtje.
V kašelj: Pomaga zmanjšati proizvodne kašelj in astmo
Impotenca: Semena te rastline se uporabljajo v Vajikarana pripravke. To povečuje trde erekcije in kakovost in količino semena. To pomlajuje moški reproduktivni sistem.
Pri kožnih boleznih: To je zelo koristno pri kožnih boleznih, kot garij. Šteje se, kot odlično naravno sredstvo za morski črvi
V anemija: Ta rastlina v kombinaciji z drugimi zeliščnimi sestavinami pomaga pri zdravljenju anemije
V Ledvične bolezni: Deluje kot diuretik in se uporablja v ajurvedske pripravah za ledvične kamne (ledvični kamen), Cystis in nefritis.
V jetrnih bolezni: se Punarnava pogosto uporablja za pomladitev jetra in razstrupljanje. Pomaga pri zlatenica o r hepatitisa. To je zaposlena v brazilskem zdravilo rastlinskega izvora za spodbujanje praznjenje žolčnika in za vse vrste motnjami v delovanju jeter
V menoragija: Boerhavia diffusa se uporablja kot aktivna sestavina v ajurvedske pripravah menoragija
Body Pomlajevanje: To pomlajuje celotno telo in daje novo življenje in zdravje (od tod ime Punarnava (New spet)). To krepi telo in normalizira doš. To pripomore k izboljšanju odpornost proti boleznim.
Po ayurveda besedil rastlina punarnava (Boerhavia diffusa) ima vročo potenco. Okus grenka in ima v lasti suhega. Te lastnosti punarnava pomoči za zmanjšanje Kapha in jasno blokade v tkiva channels.Thus inflamattions, kot so artritis, bolečine v sklepih, itd, slabokrvnost, bolezni pljuč (kot so kašelj, asthama itd) in telesne bolečine gets zmanjša za Punarnava.
Opomba: Srčne bolnike je treba uporabiti to zelišče pod nadzorom usposobljenega zdravnika.