Ayurvedic Medicine: Anti-razstrupljanja vs.

razstrupljanje

Po ayurvedi, mladost konča na 60. Nato, če so ustrezni ukrepi nadaljevali, ki počasi in preprečuje degenerativne spremembe, ki lahko spremljajo staranje, lahko dosežemo z dolgo in brez bolezni starosti. Obstajata dva vidika teh ustreznih ukrepov. Prvi je znan kot Panchakarma, ki vključuje tako prefinjeno vrsto masaže in druge fizikalne postopke za odprtje kanalov v telesu in spodbuja izločanje strupov. Drugi vidik vključuje paleto naravnih zdravil rastlinskega izvora, ki gre gor-urejajo prirojene fiziološke čistilne procese v telesu.
Tukaj na Zahodu, je Ayurveda postal znan po tem čiščenju metodami, ki so poimenovali kot & ldquo; razstrupljanje & rdquo; postopki Ayurveda. Vendar Ayurvedic zdravniki ne strinjajo z izrazom razstrupljanje. Mi razloži pojem razstrupljanje kot rešitev za problem, ki se je že zgodil. Bilo bi analogna čaka, dokler vaš avto je bil Injekcija debel, črn dim in pregrevanje, preden se dokončno odloči spremeniti motorno olje. V nasprotju s tem, ayurvedski pristop k zdravju koristno uporabiti, kar bi lahko posrečeno opisal kot & ldquo; anti-razstrupljanja & rdquo; – stalen proces notranjega nege in higiene z ustrezno prehrano za gorivo in skrbno izbranih naravnih zdravil rastlinskega izvora.
Anti-razstrupljanja je preventivno vzdrževanje, ki preprečuje propadanje in redno revitalizira našo fiziologijo, tako da ni nikoli potrebno razstrupljanje. Življenjska doba se ne enači z zgolj dolgo življenje; to pomeni doseganje dolgo življenje napolni z veseljem in pomen in brez bolezni in bedi. To je v vsaki ljudmi & rsquo; moči, da bi povečali njihovo življenjsko dobo, vendar pa moramo upoštevati nekaj preprostih ukrepov za ohranitev mladostno moč in vitalnost naših glavah in telesih. Spomin naše-olje gori avto analogijo, čas za ukrepanje in vlagati v naše zdravje, je zdaj. One se ne začne kopati vodnjak na občutek žeje.
Kaj predstavlja toksičnost
Ayurveda ponuja poučno razlago o tem, kako endogeni strupene snovi, ki so zrasle v samem telesu. Da bi razumeli, to je pomembno, da so seznanjeni z dveh preprostih ajurvedskih pojmov: agni in AMA.
AGNI
Agni ustreza nešteto ogrevalnimi in proizvodnjo energije kemičnih reakcij v fiziologiji katere pristojnosti vse biološke procese življenja. Klasičen primer je energija, ki se sprosti, ko je razpadla kemična vez med dvema fosfatnih atomov. Ta energija je ključnega pomena za delovanje življenjskih človeškega bitja. Vse je odvisno od tega: inteligenca osebe, razumevanje, zavest, njegovo zdravje, energija, nastop, njegova življenjska sila, temperatura telesa, njegov avtoimunski sistem, njegovo prebavo … njegovo življenje.
Ena od glavnih nalog Agni je, da služi kot prebavni ogenj in preoblikovati živila jemo v izenačen z oblikami. Veliko bolezni nastane zaradi motenj v delovanju naših prebavnih sistemov in to je pogosto sledljiva do motnje Agni, prebavni ogenj. Agni je odgovoren ne le za razdelitev snovi hrane, ampak tudi za uničevanje nezaželene bakterije, viruse in strupe v telesu, ki bi lahko oslabila naše avtoimunskimi sistemov. V priznanje, zajemanje in morebitno uničenje tujega antigena iz lastnih protiteles v telesu, je Agni, ki poganja kaskadni korakov za zaščito naših življenj.
Da bi ohranili in izboljšali naše zdravje, je ključnega pomena, da neguje in skrbi za Agni, tako da se lahko ustrezno preoblikovati naše hrane in zagotoviti hrano za vse Dhatus (tkiv) na. Ko deluje Agni pa je odlična prebava, normalno izločanje, dobro kroženje, bogata z energijo, močna odpornost na bolezni, dobro polt, prijeten vonj telo in dih, in navdušenje za življenje. Ko pa Agni je motena, prebava je nepopolna, in presnove in fiziologija celotnega um-telo je oslabljeno. Nepravilno razgrajene živila tvorijo toksin, imenovan Ama, ki nato fermentira in putrifies v želodcu in črevesju.
To povzroča slabo polti, žaljivo dihanje in vonj telesa, zaprtje, črevesnih plinov, zmanjšane življenjske energije, motnjami v obtoku in zmanjšano sposobnost, da razlikuje med resnico in neresnico. Tako vidimo, da je obravnavanje Agni je brez pretiravanja temeljni ukrep za večino bolezenskih stanj.
Obstaja trinajst oblike Agni je najbolj pomembno, od katerih je Jathara Agni, ki predseduje nad vsemi drugimi Agnis s. Da počiva v območju želodca in dvanajstnika in katalizira proizvodnjo prebavnih encimov in začetnih fazah presnovo vsa živila. Ima pomembno vlogo pri preoblikovanju živil v chyme, iz katerega izhajajo vsi tkiva in so trajno. Pet dodatnih Agnis imenujemo bhutagnis in vsaka so odgovorne za nadaljnjo prebavo enega od petih osnovnih elementov (Mahabhutas), vsebovanih v zaužitih živil. Theva deluje predvsem v jetrih. Obstajajo tudi sedem dhatvagnis, ki se nahajajo v vsaki izmed sedmih Dhatus telesa, ki uravnavajo fiziološke procese vsakega tkiva.
Ayurvedski spisi omenjam posebnih dejavnikov, ki ovirajo delovanje Agni. Med njimi je več kot prehranjevanje, pod prehranjevanje, uživanje ob neprimernih časih, jedo živila, ki nimajo prehrane in prehranjevanja, preden je bil prejšnji obrok prebavi. Drugi dejavniki, ki so prekomerno spanje, prekomerno spolno aktivnost, izredno vroče ali mrzle klime, jeza, bes, dolgotrajno žalovanje, gneča ali neprijazno življenjske ureditve, ki delujejo v nasprotju s sprejeto moralno ali socialno ravnanja, in drastičnih sprememb prehrambnih navad.
AMA
Če postane Agni oslabljena zaradi enega od navedenih dejavnikov, prva posledica je, da se bo prebava bistveno prizadeta. Odvisno od tega, ki bhutagni je najbolj moti, nekatere komponente hrane ne bo v celoti prebavljiva in bo ostala delno unassimilated. Če je prizadeta Jatharagni bo to veljalo za vsa živila, ki so jedli. Ta masa neprebavljena hrana sčasoma nabere v debelem črevesu, kjer putrifies v zelo lepljivo, bela, prekršek vonjem snovi. Ta snov se imenuje ama. Ama najprej tvori in akumulira v prebavnem traktu, nato pa lahko vstopijo druge srotas (kanali) v telesu, kot so krvne žile, kapilare, in limfotokom kjer lahko povzroči zaporo. Poleg skrajno vidnih fizičnih učinkov na telo, Ama ima tudi subtilne posledice na vitalnih energij, ki tečejo skozi posameznika. Če pustiti, Ama sčasoma opravi nadaljnje poslabšanje in proizvaja strupene snovi, ki se širijo po telesu preko srotas. Teze snovi se kopičijo v regijah in tkiv v telesu, v katerem je določeno posameznik nagnjenje za bolezni. Tam so zmanjšali naravne mehanizme telesa za ohranjanje zdravja tkiv in ustvarjajo blokade, krčenje in izgubo vitalne energije v tej regiji. Kot posledica za “bolezen” stanje postane očitna po določenem času in mi potem dal to ime: žolčni kamen, bronhitis, rak, depresija, in tako naprej.
V ajurvedi so priznani dve splošni oblike bolezni: eksogeni, ki jih povzročajo dejavniki, ki izvirajo zunaj bodv in endogenih, zaradi dejavnikov znotraj telesa. Ama je korenina vsega endogenega bolezni. Ko Ama kopiči v prebavnem traktu je mogoče diagnosticirati z različnimi oblikami fizičnega pregleda, od katerih je najpomembnejša pregled jezika, ki kažejo na belkasta, rumenkasta ali rjavkasto prevleko. Odvisno od pojava te prevleke in njeno mesto na jeziku lahko precej znana glede stopnje akumulacije Ama po telesu. Ama je gledati, v Ayurveda, kot glasnik bede, vzroka bolezni. Priporočilo je, da je neusmiljen v naša prizadevanja za pomoč telo se znebite tega strupene snovi s pomočjo posegov obravnavane v nadaljevanju.
Panchakarma Chikitsa
V ajurvedi lahko odkrijemo praktično in zanesljivo znanje o preprečevanju in zdravljenju bolezni, za ohranjanje zdravja in spodbujanje dolgoživosti. Ayurveda definira zdravje, ne samo v smislu uravnotežene fiziologije fizičnega telesa, temveč tudi kot stanje harmonije in zadovoljstva v vseh vidikih življenja. Tako je, ne samo, da je medicinski pristop k zdravju – Ayurveda je lahko tudi temelj za duhovni razvoj človeštva.
Načelo koncept v Ayurveda je, da notranje higiene ali ohranitev v fiziologiji toksina brez. To je zato, ker eden od najzgodnejših fazah bolezni pomeni oviranje telesa & rsquo; s različnih kanalov (shrotas), ki ga nakopičenih nečistoč. Panchakarma je sestavljena iz petih (& ldquo; Panch & rdquo;) ukrepi (& ldquo; karma & rdquo;) – ali manj dobesedno pet terapij – ki spodbujajo čisto fiziologijo. Te terapije so fizikalne terapije, kot so različne masaže, klistir, in drugih postopkov, opisanih v nadaljevanju, ki ustrezajo telesa preselite lastnih naravno čiščenje funkcij. Običajno lahko telo se očisti brez pomoči; Vendar te prirojene funkcije pogosto postanejo disfunkcionalna zaradi sodobne prehrane, okolja in čustvene napetosti. Panchakarma terapije so namenjeni, da ublažijo in odpravo nakopičene nečistoče v shrotas ustvariti globoke notranje čiščenje.
Ta zdravljenja so zelo prijetna in lahko opišemo kot križanec med zdravljenjem spa ter medicinski postopek – obstajajo vidiki obeh. Vsaka posamezna seja Panchakarma zahteva med dva in štiri ure, bolniki lahko svetuje, da imajo dva, štiri, osem ali več sej, odvisno od posameznika & rsquo; zdravstveno stanje.
Terapije so na voljo v dveh okoljih. Ena od možnosti je, da bolniki udeležil panchakarma Retreat na Nacionalnem inštitutu za ajurvedske medicine v Brewster, New Yorku, eno uro severno od Manhattna, ali na drugi pristno centru. Prednost, ki temelji na umik Panchakarma je, da je hrana posebej pripravljena, so na voljo joga in meditacija seje, vadba obdobja so individualizirani, in višji vaidya je vedno prisoten na vprašanja in podporo. V vedro in mirno okolje zmanjšati stres in spodbuja čustvene vidike anti razstrupljanja.
Druga možnost za sprejem panchakarma zdravljenja je, da jih naredite na ambulantni osnovi v usposobljenega zdravnika preselite v celoti opremljena Panchakarma pisarniški objekt. Obdelave, eden dobi v pisarni, so enaki tistim na umik centru, s to razliko, da lahko gredo domov po vsakem zasedanju. Bolnik preprosto vrne naslednji dan prejeli naslednjo obravnavo. Navodila so na voljo o tem, kako jesti, vaja, in počitek v času vašega zdravljenja.
Opis nekaj več skupnih panchakarma terapij sledi v nadaljevanju. Niso vsi posamezniki, bo potrebno vse postopke.
Nasya
Uporaba posebej herbalized kapljic za nos, ki očisti sinusov in odpravlja nečistoče iz grla, obraza in supraklavikularnih področjih.
Vamana
Uporaba bljuvalo zelišč za sprožanje terapevtski bruhanja vsebine želodca. Predhodnik porabe hladne vode ali posebnih čajev, da zapolni želodec. Odlična pri zdravljenju vseh pogojev kapha tipa, vključno z astmo, bronhitis, alergije, depresije, in številne prebavne težave.
Snehana-Virechana
Postopek dvodelna, ki vključuje začetno porabo oljnem ali mastno snov, ki ji sledi dajanje zeliščni odvajalo. Oleation deluje kot topilo in imobilizatorja nekaterih toksinov v telesu in spodbuja tudi moč, dober polt, učinkovito prebavo in pravilno delovanje čutil. Poznejše odvajalni terapij odpravlja toksine, ki jih oleation zrahlja in povzroča maksimalno dilatacija jetrnih, obolenja in drugih kanalov, ki omogoča odstranitev lipidov topne nečistoče.
Basti
Nežni, herbalized klistir ki osvoboditi danke in spodnji debelega črevesa in odpravo odvečne Vata doše iz fiziologije.
Raktamokshana
Odstranitev majhne količine krvi od pacienta z uporabo modernih sterilne tehnike; Tradicionalno je bilo to doseženo s posebnim jaluka ali pijavke. Ta postopek je koristno, če se toksičnost v krvi; prav tako stimulira tvorbo svežih krvnih celic v kostnem mozgu.
Abhyanga
Telo je masirati s toplimi, herbalized olj z enim ali več terapevtov, ki delajo v popolni harmoniji. To spodbuja globoko sprostitev in nežno stimulira marma točke, ki vodijo v stanje duševnega ravnovesja in povečanega zavedanja. To je znana & ldquo; olje masaža & rdquo; Ayurveda.
Swedana
Herbalized obdelava s paro pospešuje potenje in izločanje strupov iz maščobnih tkiv in živcev prek znojnic. Ta obravnava optimizira tudi cirkulacijo in raztopi nečistoče.
Shirodhara
Stalen tok toplo, herbalized olje teče iz nadzemnih posodo skozi majhno odprtino na čelu. Ta obravnava je dejal, da očistiti um-telo in globoko sprostitev živčni sistem. Posamezniki imajo Somrak stanj zavesti med zbujam in sanjal. Zelo meditativno in prijetno.
Udvartna
Splošen izraz za terapije, v katerih se uporabljajo zeliščne paste (ali blato) na vseh delih telesa. bolniki so zaviti v tople odeje in paste odstranimo, ko je suha. Ta obravnava piling kožo, prodre v mišicah in maščobnem tkivu in odstrani nečistoče. Koristne za spodbujanje zmanjšanja telesne mase.
Dodatne specializirani terapije se uporablja takrat, ko medicinsko indicirano.
Zeliščna zdravila
Običajno telo ima naravno sposobnost, da učinkovito obdelavo in odstranjevanje strupov in proizvodov presnove. Če ena je previden o prehrani, obvladovanju stresa in uresničevanje Panchakarma sama lahko prepreči bioakumulacije strupov, ohraniti svoje vitalne energije in preprečujejo nastanek bolezni. Vendar pa mnogi od nas so nagnjeni k ponavljajoče prehranskih nerazsodnosti, slabih vadbenih vzorcev, stres iz okolja in sodobnega načina življenja, ki porušili homeostazo v telesu in povzroči kopičenja odpadnih produktov. To stanje je lahko čez točko popravijo samo panchakarma terapij. To je, ko lahko ayurvedska zdravila rastlinskega izvora pogosto koristno.
Obstaja veliko, veliko tkiv in organov v človeškem telesu, ki so pomembni za odstranitev toksinov: jetra, vranica, ledvice, limfatičen, črevesje, koža in sluznice, če jih naštejemo le nekaj. Ayurveda priznava vsaka od teh in predpisuje vrsto zdravil rastlinskega izvora za pomoč vsak na čiščenje funkcijo. Zaradi prostora, bomo omejili našo razpravo, da zelišča, ki podpirajo jetra – glavno un-toxifier. Ceniti pomen jeter & rsquo; vloga pri čiščenju telesa, upoštevajte naslednje sodoben primer.
Ješ z (ne-organskih) jabolko, obdelanega s pesticidi. Kemična se absorbira v krvni obtok in na koncu pride v jetra, kjer se opravi dva biokemične procese, znane kot funkcionalizacije in konjugacijo. Ti procesi pretvorbo pesticida iz lipida-topno v vodotopni obliki, ki se lahko izloči z urinom ali blatom. Poleg tega je za te pomembne procese za učinkovito nadaljevanje, so potrebne številne posebne zapletenih encimov v pravilnem razmerju in zaporedje za javnost. Če jetra pravilno nahranjena in v čistem stanju, bo pesticidov, ki se izločijo iz telesa, preden bo lahko uveljavila svoj nevro- ali imunotoksične učinek. Starodavni vaidyas niso seznanjeni s temi podatki, vendar v celoti razume pomen jeter pri ohranjanju zdravja in preprečevanje prezgodnje umrljivosti.
Tri zdravila rastlinskega izvora, zlasti so bili in še vedno so se izkazali kot uporabni pri vzdrževanju delovanje jeter: Andrographis paniculata, Picrorhiza kurroa in Phyllanthus niruri.
Andrographis paniculata (Nees) Družina: Acanthaceae ime sanskrt: Kalmegh
Starodavni Ayurvedic medicinski teksti opisujejo uporabo listov tega skupnega in povsod rastlin pri zdravljenju zlatenice in drugih jetrnih bolezni. Listi in listi sok so bili tradicionalno uporablja tudi kot sredstvo za napenjanje, izguba apetita, otroci & rsquo; s črevesjem pritožb, dispepsijo, in splošne izčrpanosti. Hepatoprotektivno ukrep A. paniculata in njegovo acive načeloma andrographolide, je bilo raziskano.
Te študije kažejo, da je ekstrakt listov voda bistveno zmanjšala pričakovano poškodbe jeter iz ogljikovega tetraklorida, znano jetrno toksina. Tvorbo prostih radikalov preko mikrosomskih peroksidacijo lipidov, je pokazala tudi, da je treba zmanjšati.
Listna esence A. paniculata so preučevali v dvajsetih bolnikih z virusnim hepatitisom. Po dvajsetih štirih dneh opazili popolno kliničnega izboljšanja pri 16 bolnikih (80%) in znatno izboljšanje štirih bolnikih. SGOT, SGPT in bilirubina vrnila na normalno raven v roku enega meseca.
Picrorhiza kurroa (Royle ex Benth) Družina: Ime Scrophulariaceae sanskrt: Kutki
Ta trajnica lesna rastlina s svojimi sivkasto, nepravilno ukrivljeno korenin je bila uporabljena za stoletja kot stimulans jeter, odvajalo, za spodbujanje teka, febrifuge in zdravljenju bronhialne astme in artritičnih bolečin.
Nedavne študije so izolirali grenak glycosial načelo, kutkin, ki se je izkazala oba zaščitna in terapevtske učinke proti različnih modelih poškodbe jeter. Ekstrakt surov koren je pokazala hepatoprotektivni aktivnost proti ogljikovim tetrakloridom, paracetamol, galaktozamin in alkoholom.
Koren v prahu daje v razdeljenih odmerkih 4 g / dan do petdeset pet bolnikov z dokazano infekcijsko hepatitisom šest tednov povzročilo popolne ozdravitve v petdesetih bolnikih (91%), pozitiven odziv pri 3 bolnikih, in brez odziva pri 2 bolnikih. Ugotovljeno je bilo, da je P. kurroa koren v prahu, se je izkazal kot koristno sredstvo pri zdravljenju zlatenice infekcijskih hepatitisa. To je zelo dobro raziskane rastlina je koristno, ne samo pri boleznih jeter, ampak tudi pri spodbujanju rutinsko zaščito jeter in immunocompetence.
Phyllanthus niruri (Hook f.) Družina: Ime Euphorbiaceae sanskrt: Bhumi amalaki
Na nadzemnih delov te rastline so ugotovili, da vsebujejo principe znane kot lignanov, za katere je znano, da spremeni imunski sistem. Pet flavonoidi z znano antioksidativno delovanje je tudi izolirana, vključno z: quercitin, quercitrin, isoquercitrin, astralgin in rutina.
Na kakšen je postala skupna študija klasične in veliko citirano v bolnišnici Madras Za otroke in Madras vlada General Hospital (The Lancet, 1. oktobra 1988, 764-766) Thyagarajan, et al, zdravljenih nosilcev hepatitisa B z izvlečki P. niruri trideset dni. Tri tedne po tem, ko je bila rastlina prekinili 59% bolnikov serološki pretvori v stanju, ki niso nosilni, t.j.., Bi niti sam virus niti protitelesa proti njej je mogoče najti v njihovem serumu. Blumberg sod ugotovljeno, da je ekstrakt inhibiral hepatitis B DNA polimerazo in tudi imeli virusno aglutinacijska aktivnost.
Jasno je, da s pomočjo ayurvedskih tretmajev kot Panchakarma, varovalne in čistilnih učinkov zelišč, kot so navedeni zgoraj, imamo vsa potrebna orodja, da ostane & ldquo; anti-toxified & rdquo; in ohranjati naše zdravje.