Bacopa Monnieri

Bacopa monnieri izhaja bodisi iz modrega in belega posebnega cvet, ki se goji v vsej južni Aziji. Tradicionalno je bilo uporabljeno za zdravljenje motenj, kot so shizofrenija, epilepsija, depresija in celo nespečnost. Poleg tega lahko deluje kot antioksidant v možganih, ki je zasnovan za odstranjevanje prostih radikalov. Na podlagi teh veliko funkcij, je pomembno, da izberejo kakovosti Bacopa Monniera dodatek zagotoviti čim večjo varnost in učinkovitost.

 Bacopa pomaga pri popravilu poškodovanih nevronov s krepitvijo kinaze, nevronske sintezo in obnovo sinaptične dejavnosti in na koncu živčnega prenosa impulzov, kar pomaga pri Alzheimerjeve bolezni in drugih degenerativnih motenj možganov.

 Po mnenju mnogih znanstvenikov pisava brahmi je najboljši antioksidant za živčni sistem, izboljšuje duševno jasnost in spomina odpoklic. Pomirja um in spodbuja sprostitev s tem zmanjša strah in nemir. Prav tako poveča sintezo in aktivnost beljakovin v možganskih celicah. Deluje tudi kot čistilo krvi, ki stimulira lase in nohte rast in zagotavlja obravnavo različnih kožnih bolezni.

 Pisava brahmi ali Bacopa, kar pomeni “ustvarjalec” v sanskrtu, je dobro upoštevati možgani tonik v ajurvedski in najbolj znan kot obveščevalne hranilo, izboljšanje kognitivne sposobnosti. To je bila sprejeta v Indiji že več kot 5000 let. V uporabi je izkazala za koristno za zdravljenje epilepsije, izboljšanje spomina, večje koncentracije in za lajšanje tesnobe. V naravno zdravilo pisava brahmi prav tako igra pomembno vlogo kot diuretik, pomirjevalo, zdravljenje depresije, zdravljenje astme in zdravljenje norosti. Uporablja se tudi pri otrocih pri zdravljenju ADD ali ADHD.

 Ljudje potrebujemo optimistične pomembne stike z drugimi ljudmi. Pomanjkanje motivacije od teh vrst povezav lahko privede do bede in vzrok spominskih motenj. Na žalost ne vsak človek povezava te osebnosti. Poleg svojih običajnih povezav poglej za tiste, s katerimi si lahko optimistični in pomembne povezave.

 Pisava brahmi je zelo koristno pri zdravljenju anksioznih motenj. Ureja kri v telesu in odpravlja kakršnokoli odlaganja plaka, ki moti pretok krvi skozi arterije. Prav tako pomaga pri sprošča krče, da je glavni razlog za pojav anksioznosti pogoje. Prav tako sprošča mišice v možganih, zato pomaga pri sprostitvi toksine, ki v prvi vrsti povzroča stanje anksioznosti.

 Redna uporaba BRAHMI je dal ogromno rezultat pri teh bolnikih. Znesek paše na začetku dobi zmanjšala, nato pa na koncu zbledi tako ozdravljenje bolnika njihovo bolezen. Pisava brahmi ima tudi dobre učinke na bolnike, ki trpijo zaradi nespečnosti. Pomaga pri njih lajšanju z vsem stresom in jih naredi počutim dobro in sproščeno.

 Nekatere Bacopa ekstrakta koristi za zdravje so bili znani v Indiji pred nekaj tisoč leti. Tam je znan kot “BRAHMI”, možganski tonik. Da se uporablja za izboljšanje spomina in učenja probleme, kot tudi koncentracijo. To je privedlo do sodobno uporabo kot naravno zdravljenje za hiperaktivnost motnje pomanjkanja pozornosti ali ADHD.

 Morda najbolj pomemben uporaba BRAHMI je pri zdravljenju različnih duševnih motenj pri ljudeh. Sprejeta na redni osnovi, pisava brahmi pomaga povečati koncentracijo ljudi in izboljša njihovo pomnilnika in zmogljivost zadrževanja. Menijo, da je posvetil otrokom BRAHMI olj daje jih naredi v inteligentnih posameznikov.