Be Your Own Herbal Expert – Pt 4

Zeliščna zdravila je zdravilo ljudi. To je enostavna, varna, učinkovita in brezplačna. Naši predniki – in naši sosedje po vsem svetu še vedno uporablja – zdravil rastlin za zdravljenje in ohranjanje zdravja. To je enostavno. To lahko storite tudi.
V svojih prvih lekcij, ste se naučili, kako se “poslušati”, da bi sporočili okusov elektrarne, kako učinkovito vodni osnovi zdravil rastlinskega izvora, in kako razlikovati varno hranjenje in toniziranje obraza zelišča iz bolj nevarno spodbujanje in sedative zelišč.
V tej lekciji se boste naučili, kako narediti zeliščne tinkture. Vam bo tinkture iz svežih in posušenih korenin, kot tudi iz svežih cvetov in listov.
Potem boste zbrati svoje tinkture razvije v Herbal Medicine prsni koš in začeti njihovo uporabo. Bomo začeli?
Tinkture delovati hitro
Tinkture so rastlinski zdravila, ki temeljijo na alkohol. Alkohol izvlečki in koncentrati številne lastnosti iz rastlin, vključno z njihovimi strupi. Alkohol ne ekstrakt velike količine hranil, tako da so tinkture uporablja, ko želimo spodbuditi, Trijezan, ali bi uporaba strupa. (Ne pozabite, da so hranilne zelišča najbolje uporabiti v vodnih baz, kot so infuzij in kis.)
Koncentrirana narava tinkture jim omogoča, da hitro ukrepati. Prav tako pomeni, da so kot nalašč za prvo pomoč ali zeliščni medicine prsih: malo gre daleč.
Imam deset tinkture v moji omari. Toda to so tisti, nosim s seboj, ko sem potovati; so oni tisti, ne zapustijo doma brez njega. To je moja potovanja zdravilo rastlinskega izvora v prsih.
Echinacea tinkture

Motherwort tinkture

Čepica tinkture

ginseng tinkture

Dandelion koren tinkture

pelin tinkture

St Joan šentjanževka tinkture

Poke koren tinkture (nevarnost)

Rman tinkture
IZDELAVA posušene korenine tinkture
Trdno sem raje, da bi tinkture iz svežih rastlin. Toda mnogi ljudje imajo trd čas pridobivanje sveže rastline. Večina knjig je zato ignorirajo svežih rastlin tinkture in se osredotočiti na izdelavo tinkture samo iz posušenih rastlin. Edini posušene rastlinske dele, ki jih uporabljam, da bi tinkture so korenine in semena. Vsi drugi deli rastlin uporabljam svež pri pripravi tinkture. In sem raje uporabljajo sveže korenine preveč.
Če želite tinkture iz posušenih korenin:

* Nakup unčo posušene Echinacea augustifolia ali Panax ginseng.

* Put celo unčo v pint kozarec.

* Posušena korenina mora izpolniti kozarec približno tretjino polne. Če ne uporabite manjši kozarec.

* Napolnimo kozarec na vrhu z alkoholom. Pokrov tesno in label.Almost katerikoli alkohol se lahko uporablja za izdelavo tinkture. Moja prednost je 100 dokaz vodka. Nižja dokaz, kot je 80 dokazilo, ne deluje skoraj tako dobro. Višje dokazila, kot je 198 dokazilo ali Everclear, lahko poškodujejo jetra in ledvice, zato jih ne uporabljajo, da bi zdravilo.
Tinkture je pripravljen v šestih tednih, vendar pa postane močnejši dlje sedi. Rad čakati približno šest mesecev, preden z mojo ginseng tinkture, leto pred uporabo moje Echinacea tinkture.
IZDELAVA svežega ROOT tinkture
Korenine splošno imajo svoje lastnosti, tudi če so suhi. Toda dva od mojih najljubših koreninskih tinkture mora biti narejen iz svežih korenine posušene tisti, ki so izgubili velik del učinka.
Izdelavo tinkture s svežim korenin je podobna izdelavi eno z posušene korenine.

* Z velikim spoštovanjem do obrata, poiskati svoje korenine.

* Blato Nežno sprati. (Za več informacij o kopanje koren regrata, glej Healing Wise.)

* Chop koren na majhne koščke in napolnite kozarec do vrha s sesekljanim korena.

* Napolnimo kozarec na vrhu z alkoholom. Cap dobro. Label.

* Sveže koren tinkture so pripravljene za uporabo v šestih weeks.MAKING sveže listov in FLOWER tinkture
Uporabljam samo sveže cvetje in listje v mojih tinkture. Ti nežni rastlinski deli izgubijo aromo in zdravilne lastnosti, ko se posuši.
Tinkture lahko iz posušenih zelišč, vendar se mi zdi jih slabši tako v smislu (kako dobro delajo) in energetika (koliko vile so v njej), da ne omenjamo okus (koliko hlapne snovi ostanejo) in somatics (kako nekaj naredi čutite”).
Kaj pa, če so rastline, ki jih potrebujete, da bi vse tinkture v vašem medicine prsih ne rastejo, kje živite, ali pa jih ne najdete? Poskusite eno ali več od teh rešitev.

* Bodite počitnice v kraju, kjer je rastlina morate počne rastejo. In se prepričajte, da gredo na najboljši čas, da se zberejo.

* Poiščite zeliščni pero kolega, ki živi na območju, kjer je obrat želite tinkture raste. Povejte svoje pero-pal da tinkture sveže rastline za vas. Lahko naredite tinkture, kar imate vi veliko, da bi z njo preveč. Tudi če so rastline storiti rastejo, kje živite, lahko traja tudi leto ali več, da bi jih našli, obiranje in da tinkture. Medtem ko so “v negotovosti,” je v redu za nakup tinkture za uporabo v zeliščni medicine prsih.
Ko končno našli rastline, ki jih želite, ne bojte se, da bi več Quarts tinkture. Tinkture traja sto let, če zaščititi pred toploto in svetlobo.
Sv Joan šentjanževka tinktura: olajšuje mišice krče, anti-virusni, bolečina, lajšanje.

* Pick rumene Hypericum perforatum cvetje in v poletno vročino.

* Fill – ne stvari – kozarec s cvetovi in ​​listi.

* Napolnimo kozarec na vrhu z alkoholom. Cap dobro. Label. (Se je obrniti svetlo rdeče.)

* Vaš sveže sv Joan Wort tinkture je pripravljen za uporabo v šestih tednih. Motherwort tinkture: olajšuje menstrualne krče, nihanje razpoloženja, stres.

* Pick Deljenolistna Srčnica cvetoče vrhovi (listi in cvetovi), v začetku jeseni ali pozno poleti.

* Fill – ne stvari – kozarec z grobo sesekljane cvetov in listov.

* Napolnimo kozarec na vrhu z alkoholom. Cap dobro. Label.

* Vaš sveže Motherwort tinkture je pripravljen za uporabo v šestih weeks.Skullcap tinkture: bolečinam, glavobol sredstvo.

* Pick Scutellaria lateriflora cvetoče vrhove ko so semena, cvetje.

* Fill – ne stvari – kozarec s cvetovi in ​​listi.

* Napolnimo kozarec na vrhu z alkoholom. Cap dobro. Label.

* Vaš sveže Čepica tinkture je pripravljen za uporabo v šestih tednih. Pelin tinkture: Števci zastrupitev s hrano in parazitov.

* Pick Artemisia absinthemum liste v pozno poleti ali zgodaj jeseni, ko je zrel.

* Fill – ne stvari – kozarec, z grobo sesekljane liste.

* Napolnimo kozarec na vrhu z alkoholom. Cap dobro. Label.

* Vaš sveži pelin tinkture je pripravljen za uporabo v šestih weeks.Yarrow tinkture: Števci vse bakterije navznoter in navzven, odganja mrčes.

* Pick navadni rman cvetoče vrhovi, le bele tiste, ko cveti.

* Fill – ne stvari – kozarec, z grobo sesekljane zelišč.

* Napolnimo kozarec na vrhu z alkoholom. Cap dobro. Label.

* Vaš sveže rmana tinkture je pripravljen za uporabo v šestih weeks.DOUBLE in triposteljnih tinkture
Zeliščarka v Austin Texas deliti svoj poseben način priprave tinkture, ki pomaga ji da ji ohlajala v stresnih situacijah. Ona tinkture sveže melisa, zbranih pred it rože, za šest tednov v 100 dokaz vodka. Ona prelije da tinkture nad novo kozarec sveže melise listov. Po tem sedi šest več tednov, je dvojna tinkture. Nato prelije dvojno tinkture nad drugo novo jarful sveže melise in omogoča, da sedi za šest tednov. Po katerem ima trojni tinkture. Ona uporablja: “A dropperful podjezično – dela absolutne čudeže za mene, ko sem pod stresom in pripravljeni kričati.”
RASTLINSKI strupov
Se spomniš, da obstajajo štiri vrste strupov v rastlinah: alkaloidi, glikozidi, eteričnih olj in smol. Prvi trije so dokaj enostaven za premikanje iz rastlin v tinkture.
Smole, ker so “strah” voda (hidrofobne) težko tinkture. Ko hočem tinkture smolo storim uporabo visoko odporna alkohola. Nekateri primeri bi bilo: bor smola tinkture, balzam bud tinkture, ognjič cvet tinkture.
OB tinkture
Vidim, da veliko ljudi čaka zeliščne tinkture v okviru njihovih jezikov. Raje bi zaščitili svoje ustne tkiva iz težkih, morda povzročajo raka, učinki alkohola.
I razredčite moje tinkture v malo vode ali soka ali celo zeliščni infuzijo in jih piti.
Uporaba Vaš tinkture
Tukaj je nekaj načinov, da uporabljajo tinkture v moji zeliščni medicine prsih. Za več informacij o uporabi te tinkture, glej moje knjige in moji spletni strani.
Acid prebavne motnje: 5-10 kapljic Dandelion korenine ali pelina tinkture vsakih deset minut, dokler odleglo. Uporabljam odmerek regrat pred obrokom, da se prepreči zgago.
Bakterijske okužbe (vključno zavre, Karbunkel, piki žuželk, snake bite, pajkov ugriz, Staph): 30-50 kapljic Echinacea ali Yarrow tinkture do 5-krat dnevno. Za hude okužbe, dodamo kapljico suniti tinkture za vsak odmerek.
Prehladi: da bi preprečili uporabljam Rman tinkture 5-10 kapljic na dan; za njihovo zdravljenje, sem zanašajo na rmana, vendar v večji količini, pravijo dropperful na 3-4 ure na najhujši mraz in oži off.
Krči med menstruacijo: 10 kapljic Motherwort vsakih 20 minut ali po potrebi. Uporablja se tudi kot tonik, 10 kapljic na dan, za teden dni prej.
Krči v mišicah: 25 kapljic St Joan na vsakih 25-30 minut, tako dolgo, kot je potrebno.
Krči v črevesju: 5-10 kapljic pelin, enkrat.
Driska: 3 kapljice pelina na uro do štiri ure.
Energija, pomanjkanje: 10 kapljic regrat ali Ginseng tinkture zjutraj.
Fever: 1 kapljica Echinacea za vsakih 2 kilogramov telesne teže; treba vsaki dve uri, da se začne, zmanjšuje simptome brezbrižno. Ali dropperful iz rmana tinkture vsake štiri ure.
Glavobol: 25 kapljic St Joan je plus 3-5 kapljice Čepica vsakih 10-15 minut do dve uri. 5 kapljic Čepica morda ne boste mogli glavobole.
Visok krvni tlak: 25 kapljic Motherwort ali Ginseng tinkture 2-4 krat na dan.
Vroče Utripa: 20-30 kapljice Motherwort kot trenutek začetka in / ali 10-20 kapljic enkrat ali dvakrat dnevno.
Insektov: preprečevanje pikov iz črne muhe, komarji in klopi s pršenjem Rman tinkture; zdravljenje pikov ne boste dobili z Rman tinkture za preprečevanje okužbe.
Živčnost, histerija, hiper vedenje: 15 kapljic Motherwort vsakih 15-20 minut.
Predmenstrualna stiske: 10 kapljic Motherwort dvakrat na dan 7-10 dni pred menstruacijo ali 10 kapljic dnevno vse mesec.
Vneto grlo: grgranje z Rman tinkture.
Otekle bezgavke: 1 kapljica Poke koren tinkture vsak 12 ur za 2-5 dni.
Virusne okužbe (vključno s prehladi in gripo): 25 kapljic sv Joan Wort tinkture vsaki dve uri. Dodamo kapljico suniti koren tinkture 2-4 krat dnevno hudih primerih.
Rane: perem z Rman tinkture, nato pa mokre jutranje z Rman tinkture, preveč.
V naslednji obrok Be Your Own Herbal Expert, boste spoznali rastlinskih olj, vključno infundirati in eteričnih olj. Prihodnje lekcije bo preučila razliko med določanju bolezni in spodbujanjem zdravja, aplikacije treh tradicij zdravljenja, in z uporabo šest korakov zdravljenja, da prevzame odgovornost za svoje zdravje in smisla medicine.
ŠTEVILO EXPERIMENT ONE
Izberite eno rastlino in se več manjših tinkture za to uporabljajo različne vrste alkohola. Okus in vonj vsako tinkture vsak teden ali tako za 6-8 tedne.
ŠTEVILO EXPERIMENT DVA
Nakup ali pa različne tinkture iz iste rastline: posušeno zelišče, sveže zelišče, časovno z luno, v različnih menstrums, ki ga različni ljudje, požeta v različnih krajih. Lahko poskusite razlike? So učinki drugačen? Kaj še opazite?
ŠTEVILO EXPERIMENT THREE
Naredite dvojno ali trojno tinkture Motherwort, Čepica ali melise. Glej, če se odpravlja anksioznost, hiperaktivnost, čustvene stiske, glavobole. Uporabljam odmerek 5-30 kapljic. Ne pozabite Čepica lahko povzroči zaspanost.
ŠTEVILO EXPERIMENT FOUR
Tinkture štiri rastline, ki so skupni tudi v vašem kraju. Več o tem vsaj tri stvari, ki se jih lahko uporablja za, in če je to sploh mogoče, njihovo uporabo.
DODATNE ŠTUDIJA

* Kaj je osmoza? Zakaj 100 dokaz vodka, da močnejše tinkture kot 80 dokaz?

* Kaj je menstrum? Katere druge menstrums se uporabljajo za izdelavo tinkture?

* Od štirih rastlin strupi, ki so prisotni v vsakem rastlin, ki se uporabljajo v medicini prsih?

* Zakaj ne menim, kisov tinkture?

* Kako je glicerid razlikuje od tinkture? ADVANCED DELO

* Naredite tinkture iz smolnate obrata.

* Naredite glicerid.

* Kako je standardiziran tinktura iz Izjava o omejitvi odgovornosti: Ta vsebina ni namenjen nadomestitvi konvencionalno zdravljenje. Vse predloge so vsi zelišča našteti niso namenjene diagnosticiranju, zdravljenje, zdravljenje ali preprečevanje bolezni, stanja ali simptom. Osebni smeri in uporabo je treba zagotoviti s kliničnim zeliščar ali drugega usposobljenega zdravstvenega zdravnik s posebno formulo za vas. Vse gradivo v tem dokumentu je na voljo samo za splošne informativne narave in ne bi smeli obravnavati zdravniško pomoč ali posvetovanja. če ste v potrebujejo zdravstveno oskrbo obrnite uglednih zdravstveno zdravnika. Vaja samostojnosti, ki iščejo drugo mnenje.
Študija z Susun Weed v udobje vašega doma! Izbirate lahko med tremi korespondenčni tečaji: Zelena zaveznikov, žgane in praksa Wise Woman tradicijo in Green Witch – vključuje avdio / video kasete, knjige, naloge, posebne pošte, plus osebnega časa. Več o tem na http://www.susunweed.com ali pišite na:
Susun Weed
PO Box 64
Woodstock, NY 12498
Fax: 1-845-246-8081