Betony

Ste vedeli, da je bil betony mislil, da preženemo maščevalni duhovi, zlo zaklinjanja in slabe sanje? Nisem seznanjen s svojimi domnevnimi magične lastnosti ali celo pravih zdravil tisti (očitno je bil cenjen zdravilno zelišče v starodavni zeliščni zbiranje medicine, naj za lajšanje glavobolov in gastrointestinalne motnje), Obožujem svoje ljubek rdeče rože, ki lebdijo nad gosto rozeto podolgovatih listov, katerih robovi izgledajo kot da so bile okrašene s papir obrti crimper a.
Kot večina aromatskih in zdravilnih rastlin spada v družino mete. To je zelo dolgo živel trajnica z sprejem osebnosti, ki vremenu suše, senci in težkih tleh zelo uspešno. Sem ga podedoval in se razširila po vrtu kot grude rasla in se hitro prilagodi svoje nove lokacije.
Ne Prezir kratkega razcvetela trajnice, so bistveni za nenehno spreminjajočem tapiserije, da je v vseh letnih časih vrt. Če nameravate svoj vrt tudi ne bi smelo biti cvetje v to, da pridejo nazaj, leto za letom in bivanje v cvet za večino rastni sezoni zagotoviti kontinuiteto in strukturo za premično pokrajino spomladanskih čebulic, junij vrtnice in pade materam. Betony požene eno dolgo živel cvet na začetku poletja, nato pa skromno umakne v ozadje, da bi naredili prostor za gladiole, lilije, marjetice in črnih oči Susans.
I zasajene betony v delnem senci. Prav rad soncu bolje, seveda, vendar pa bo cvetijo, če je dovolj hrane in vode. Raste bolj občutljiva v senci, njeni cvetovi uravnoteženje okvirno vrhu ponudbe stebla.