Bioregulacije Therapy in zakon o hormeze

Vse starodavne človeške družbe prepoznal vitalno energijo iz kot & lsquo, zdravilne prisotnost & rsquo; ali & lsquo, zdravljenje mislil & rsquo; biti del vseh biologije. Nekateri znanstveniki priznavajo to energijo, in so poskušali dokazati svoj obstoj s pomočjo različnih naprav. Sodobne merilne tehnike zdaj znanstvenikom omogočilo preučevanje self-nadzor procesov in celični komunikacijskih sistemov na ravni fotonov v telesu. Ta intenzivni napredek biofizike pripeljalo do odkritja interakcij vitalnih procesov prej opisane le v duhovnem smislu. Te napredne merilne tehnike prinaša znanstveno veljavnost s tem, kar starodavni razumemo z intuicijo. Na primer, elektrofiziološke podprto pri razumevanju delovne mehanizme akupunkture.
Človeško telo izloča različne oblike sevanja. To naravno sevanje telesa se lahko uporablja tako za terapevtske in diagnostične namene. Tako elektromagnetnih (EM) in mehanski valovi, kot so ultrazvok (ZDA), ki jih konvencionalne medicine za diagnostične in terapevtske namene uporabili zaradi fizikalnih lastnosti telesa. Raziskave v drugih elektromagnetnih frekvenc, kot tudi bolj subtilne emisij energije, je v teku in bo prinesla izjemno koristne informacije tako za diagnosticiranje in zdravljenje. Energetske raziskave podpira celovit koncept zdravja in dobrega počutja.
Sploh & rsquo; t da veliko misli, da priznajo, da so vsi sistemi človeških organov in čustveni, psihološki in fizični okoljski dejavniki skupaj delajo na uravnotežen način. Sodobna medicinska znanost, poskuša oceniti določen del organizma brez poznavanja vključevanja celote. Primer za to je običajen medicinski poglobljeno analizo gastrointestinalnega trakta, ne da bi prosi pacienta kaj jeste, ali kaj stres pa je lahko v skladu s. Medtem ko je medicinska diagnostika in terapevtika napredne medicinske terapije na ravni organov, je dejansko pogosto oškodovani telo na ravni celotne telesa. V to okoliščino, se celotna oškodovan za več kot je del pomagala. Celota je večja od vsote posameznih delov. Tudi deli so bolj zapletena, kot neka kemikalija ali slikanje Test bi ocenila.
Znanost se vedno bolj priznava več načel:
-self-organizacija in prilagodljivo delovanje bioloških sistemov ni linearna
-interactions o fizioloških procesov je mogoče razumeti s pregledovanjem biološke komunikacije
-organisms lahko analiziramo le v okviru svojem okolju, pri čemer se zaveda dinamike medsebojne komunikacije s tem okolju
-V izmenjava bioloških podatkov se izvaja predvsem prek elektromagnetnih (EM) in subtilnih informacijskih energetske sisteme
-biochemical reakcije so odvisne od teh informacijskih energetske sisteme
-V energetske procese, da je biofizika procesi, nadzor biokemičnih procesov. To pomeni, da je biofizika močnejši in močnejši od biokemičnih perspektiv.
Novejše bioelektrične načine analize in obdelave vključi koncept & lsquo,. Resonanco & rsquo; Koncept resonance prihaja iz fizike. Resonanca zgodi, ko frekvence dveh ali več ločenih sistemov v harmoniji s seboj. Resonanca je pojem uporabljen najpogosteje v akustiko. Vendar pa se nanaša tudi na elektromagnetno, čustveno, morfogenezo in bio-informacijskih sistemov, ki sodelujejo med seboj. Obstajati mora biti ustrezno medij med sistemi z namenom, da imajo učinek, ki temelji na resonanco: npr zrak, pri zvočnih valov; v tekočinah, matrične strukture kristalov in EM polja za elektromagnetnih valov. Resonanca komunikacija je temeljni del vseh živih sistemih, vključno z različnimi stopnjami človeškega telesa.
Zavedamo se to najpogosteje preko človeških procesov videnje ali sluha. Oči in ušesa samo sposoben sprejemati posebno diskretno razpon frekvenc in intenzitete, medtem ko vsi drugi signali izven teh meja ne bo obdelala oči in ušesa zaradi pomanjkanja resonance.
Snovi, ki lahko delujejo kot & lsquo; zdravila & rsquo ;, bo imel resonanco z danega posameznika, organa ali metaboličnega procesa in bo prinesla signal, ki bo pomagal uravnotežiti nobenega notranjega vezje, ki je postala de vodena, in ne deluje optimalno, da ga prinaša nazaj v resonančno harmonijo.
Obstaja več učinkovitih neinvazivni diagnostična orodja, ki so bili razviti v skladu s temi načeli. EAV & ndash; (Elektro-akupunktura po Voll-u) je primer. Voll izvedel raziskavo na elektrofiziološke akupunkture. V rsquo 1950 &; i Dr. Voll razvili diagnostično metodo, priznano ločene organe, kot del celotnega integriranega sistema. Začel je oceniti biološke informacije, ki jih telo oddaja, da se oceni, kako dobro so organski sistemi delujejo. Bioelektrični naprava, ki Dr. Voll razvita, anketiranih zastoji v bio-informacijskega sistema z merjenjem moči elektromagnetnega sporočila teče, čeprav določenih preskusnih točk.
Te preskusne točke delno sovpadajo s klasičnimi akupunkturnih točk, ki se uporabljajo že več kot 5000 let v tradicionalni kitajski medicini. Služijo kot neke vrste & lsquo; vrata & rsquo; skozi katere organizem preselite energije komunicira z zunanjim svetom. Te točke imajo dvojno naravo: so uporabni tako za zbiranje podatkov in za zagotavljanje zdravljenja z organov in organskih sistemov, ki se nanašajo na telesu. To so diagrami električne lastnosti akupunkturnih točk, merjeno na kožo nad temi točkami.
Raziskave se zdaj osredotoča na kompleksne analize organizmov & rsquo; elektromagnetno polje (EM), kjer je mogoče zaznati zelo majhne mere.
testiranje EAV je in lsquo, resonanca Test & rsquo; ki je zelo uporabna kot pomoč k zdravniku, da bi ugotovili osnovni vzrok bolnika & rsquo; je bolezen. Vsak posameznik (kot tudi organski sistemi znotraj posameznika) ima specifično mejo, v kolikšni meri se lahko & lsquo, nadomestilo & rsquo; za različne napetosti, da sistem naleti. Če je sistem poudaril presega to mejo, je de-kompenzacija, ki lahko vodi do bolezni, ki je potrebna zunanja pomoč za ponovno vzpostavitev ravnotežja.
Normalno organizem se prilagodi v & ldquo; normalno & rdquo; Območje, ki se gibljejo gor in dol / ven in noter, kot je potrebno.
Po dekompenzacije zaradi stresa ali bolezni, bo posameznik pogosto kažejo novo normalne vrednosti. To se pogosto zgodi pri spremembi življenjskega cikla, kot je med menopavzo pri ženskah ali zmanjšanja proizvodnje hormonov pri moških ali druge večje travme, bolezni, stresa ali toksičnosti. Druge spremembe v okolju lahko privede tudi do novega normalne vrednosti, kot se gibljejo v nov dom na drugi lokaciji ali nadmorske višine (to spremeni število rdečih krvnih celic). Torej, lahko pride do zelo veliko vzrokov za dekompenzacije.
Ti pojavi so v krožnem medsebojne povezanosti med seboj in med reagira v odnosu na povratne zanke, vsak sistem, ki vpliva na druge, namesto pristopa linearni vzrokov in učinkov, pogosto imenovana bio-kibernetika.
Različne terapije, ki lahko uravnavajo te zapletene reakcije in interakcije vključujejo zelišča, prehranskih dopolnil, živil in homeopatske pripravke. Poleg teh telesnih snovi, lahko posebni elektromagnetni signali tudi pozitivno vpliva na organizem, z vplivom na organizem & rsquo; S urejanje krogov preko resonance. Iz biofizikalnih vidika, vse, kar prinaša dekompenzirano signala nazaj v kompenzirano stanje, se lahko obravnava kot & lsquo; zdravilo & rsquo ;.
Zakon o hormeze lahko pomaga razložiti to terapevtsko pojavov.
PRAVO hormeze
Hormeze je izraz, ki opisuje odzivni odmerek pojav, v katerem se majhen odmerek za terapijo sproži nasproten učinek iste terapije v visokem odmerku. Na primer, v homeopatiji, zelo majhen odmerek Allium sativum ali čebule, bo pomagalo, da se ustavi enake simptome, ki jih v stiku z velikim odmerkom čebule, kot so solze in izcedek iz nosu povzroča. Pogosto strupena snov, ali onesnažuje, bo imela nasproten učinek v majhnem odmerku, kot jih je v visokih odmerkih. Mehanizem, ki povzroča ta opazovanega pojava slabo razumljen. Ena teorija meni, da a nizki odmerki sproži kompenzacijski mehanizem v telesu, ki kompenzira škode, ki jo večji odmerek lahko nastala. To je podoben učinek opazili s cepljenjem.
Študija hormeze začela pred 110 leti Hugo Schulz & rsquo; s mikrobioloških testov. Pri teh testih Schulz opazil, da je goba & rsquo; je s vitalnost močno povečala manjše odmerke materialov, ki imajo običajno s škodljivim učinkom (npr jod, brom, salicilna kislina, krom kislina, srebrov klorid.) Kasneje je skupaj s psihiatrom, Rudolf Arndt, je oblikovan zakon Arndt-Schulz, ki določa, da je vsak dražljaj, ki povzroča učinek na žive celice, sproži biološki odziv, ki je sorazmeren v nasprotno smer na intenzivnost dražljajev. Z drugimi besedami, lahko snov, ki je strupena v velikih količinah, koristna pri majhnih količinah. Ta isti pojav velja za sevanja in drugih energentov hlapi. Na primer, trenutne raziskave kažejo, da lahko nizke ravni radioterapijo sproži prilagodljivo zaščito pred poškodbami DNK, in spodbujajo delovanje imunskega sistema. Na primer, izpostavljenost soncu & ndash; nizko / kratke ravni izpostavljenosti v primerjavi z visokimi / dolgih ravni izpostavljenosti. (Feinendegen LE Dokaz za koristne učinke nizko stopnjo sevanja in sevanja hormeze Br J Radiol 2005 Jan; 78 (925):…. 3-7)
Teorija hormeze je univerzalni zakon in velja za vsako živo bitje. Zaradi variabilnosti, v smislu & ldquo; nizko odmerku & rdquo ;, ali & ldquo; visoko odmerku & rdquo; je drugačna za vsakogar in vsako spremembo okoliščino. Podobno glede na spremembe v stanju osebe, enak dražljaj lahko šteje kot majhni dozi in kasneje kot velik ali srednji dozi, ki izzove različne biološke učinke. Hormeze je trenutno preiskuje kot koristen dodatek k anti-aging skrbi, in lahko začne popravilo presnovnih poti ponavljajoče izpostavljenosti blag stres, kar lahko vodi do povečane zdravja in vitalnosti v starejših letih. (Rattan SI, Clark BF razumevanje in moduliranje staranje IUBMB Life.2005Apr-maj, 57 (4-5):… 297-304)
Leta 1960, so bili uvedeni koncepti štiri osnovne tipe dozirnih odvisna od reakcij:
A & ndash; povečati odmerek povzroči stalno povečanje toksičnega učinka
B & ndash; povečati odmerek povzroči predhodno pozitivno vplivati, sledijo večje toksičnosti
C & ndash; povečati odmerek na začetku poveča toksičnost, ki mu sledi stimulativni učinek, kasneje pa povečane toksičnosti
D & ndash; povečati odmerek povzroči začetno spodbudo, ki mu sledi povečano toksičnost, nato stimulacijo, ki se konča v končnem strupenih stanju
Koncept hormeze je kasneje razširil: & ldquo; vsak agent, fizikalne, kemijske ali biološke, (čustveno) ima stimulativni učinek, če se uporablja v odmerku veliko manjši, kot je biološko škoduje odmerku & rdquo ;.
BRT: bioregulacije TERAPIJA
Razumevanje teh konceptov hormeze, in da je pogosto manj je več, je prišel koncept bioregulacije terapije (BRT). Terapija bioregulacije temelji na mehanizmu bio-povratne informacije. Bioresonančni uporablja elektromagnetne signale, ki se sprosti z organizmom, ali enega organizma preselite sistemov ali organov, za ustvarjanje frekvence zdravljenja.
BRT meni organizmov kot kibernetičnih sistemov ali samoregulativnih krogi, ki nenehno poskušajo prilagoditi svoje lastne frekvence idealne vrednosti. To je koncept prilagajanja. Ker tako notranje in zunanje okolje za živ sistem nenehno spreminja, trajno prilagajanje je bistvenega pomena. To je neverjetno pomemben vidik, da razmisli o kakršnih koli zdravljenja. Ali uporabljate terapijo občasno ali bi morali uporabiti posebne terapije pogosto? Pogosta terapija ne omogoča organizmi / organe nazadovati na bazo, disfunkcionalne države.
Celice običajno gredo skozi 7000 kemičnih reakcij na sekundo, kar je znak, kompleksne in neprekinjen proces, ki sodeluje pri prilagajanju. Ta raven zahtevnosti presega okvir preprostega biokemije. Sodobne merilne tehnike so povečali razumevanje elektromagnetnega bio-sporočilu, da bi usklajevanje o morebitni živ sistem, s pomočjo elektromagnetne stimulacije.
(Beebe SJ, Blackmore PF, bela J, nanosekundnim impulzni električna polja uravnavajo delovanje celic preko znotrajceličnih mehanizmov prenos signalov PHYSIOL MEA 2004 Aug; 25 (4):.. 1077-93).
Notranja in zunanja Pacers
Vsak posameznik & rsquo; s presnovne procese in prilagodljivi mehanizmi ureja tako notranjo (endogenih) in zunanjih (eksogenih) pacers. Notranji Pacers, naravno v telesu, zagotavljajo biokemične reakcije, ki so v ritmu s seboj, medtem ko je zunanji Pacers (tj. Geomagnetnega polja, planetarni vplivi, izvor signala, itd, impulzni elektromagnetna polja) vpliva na notranje Pacers. Signali običajno oddaja med celicami, ki zagotavljajo natančen prenos podatkov na razmeroma nizki ravni porabe energije, so skladni. Biti skladnih so komuniciranje najbolj učinkovito in uspešno seboj. Skladnost teh znotraj celični sporočil omogoča organizmi, da bi lahko za vzdrževanje reda in integriteto, čeprav je intenzivnost od signalov, ki nastanejo zaradi zunanjega okolja, precej višja od notranjih bioloških kontrolnih signalov. Večja intenzivnost zunanjih pacers se spremeni v telesu na tak način, da vpliva na notranjo pacers brez poškodbe ali motenj. Nadaljnja značilnost notranjih pacers je sinhronizacija, ki omogoča večji biološki enote (npr organi) organizira aktivnost njihovih celic v zelo usklajeno. Vsi za enega, eden za vse.
NATURAL SELEKTIVNOST
Da bi organizmu, da se prilagodi okolju, mora biti proces, skozi katerega le nekaj velikanske količine vhodnih signalov iz okolja, je lahko & lsquo; izbran & rsquo ;. V bio-sporočilu, je filtriranje signala doseže z biološkimi okna. Ta okna se imenujejo & ldquo; Adey-okna & rdquo ;, dr Ross Adey opisane. Dr. Adey raziskane in objavljeni na elektromagnetnih interakcij polj z biološkimi sistemi, celične membrane organizacijo in medcelične komunikacije, organizacija možganskih sistemov in celičnih mehanizmov, bioinstrumentation in bioinženiringa, računalniških aplikacij v medicini, fiziološko analizo podatkov in modeliranje mehanizmov in sistemov možganskih . Odkril je, da so ti & lsquo, okna & rsquo; so diskretni in določljiva, s točnimi mejnimi vrednostmi. Nekatera frekvenčna območja so značilni za dano biokemijske ali fiziološki sistem v telesu. Doseganju komunikacijo med celicami je odvisna od celične membrane in rsquo; zmožnost za odkrivanje in olajšati & ldquo; rokovanja & rdquo; med njim in nihajnih elektromagnetnih polj, in sicer z aktivacijo celičnih sistemov, ki spodbujajo in uporabljajo te posebne signale. Samo biološko okna, ki so aktivni v danem trenutku se lahko uporablja pri prenosu informacij in spodbujanje prilagodljivih dejavnosti. Sprememba bioloških oken v danem sistemu se imenuje sprememba faze, in povzroča tudi funkcionalne spremembe, ki je prilagojena ali slabo prilagodljivo.
Če je naravni sistem selektivnost ne deluje optimalno, bo to imelo negativen učinek na obdelanih podatkov in posledično na prilagodljivost organizma, ali na sistemu v organizmu. To lahko privede do različnih funkcionalnih motenj. Da bi se vrnili organizem k uravnoteženemu stanju, kar oh prej, tako da se je treba vzpostaviti pripravljeni pravilno biološki pretok informacij.
Bioresonance TERAPIJA (BRT)
BRT pomaga pri prenosu terapevtskih, nizke intenzivnosti PEMF signale posredno z izmenjavo informacij med refleksnih predelih telesa z ustreznimi notranje sisteme (npr. Nevrološka, ​​elektrofiziološkega, itd) in tudi neposredno spodbuja posamezne celice, ker magnetno polje prodre neposredno preko telo, ne da bi porabili ali pa posegati.
BRT lahko pripomorejo k odpravi signale, ki jih organizem niso potrebna. BRT doseže to z ustvarjanjem stojni val, ki kliče organizem preselite pozornosti motnjo. V tem primeru gre za takojšen padec v signalu, ki povzroča organizem za kompenzacijo motenj. V tem primeru BRT je alarm bo off, povzroča organizem, da se odzove na alarm. Organizem lahko praviloma doseganje tega sama. Vendar, ko organizem preselite so že zmanjšane s vitalne vire, je verjetno, da so že imeli več različnih decompensating stresni dejavniki vplivajo. V tem primeru BRT, zaradi svoje nizke intenzivnosti, da je škoda, pravi, da je lahko še posebej koristno za ponovno vzpostavitev ravnotežja in prilagajanje.
TERAPIJA Z ZUNANJE Pacers & ndash; MULTI-RESONANCA terapija ali eksogeni BRT
Okoljski signali, ki pomagajo uravnotežiti notranjih (endogenih) Pacers so bistvenega pomena za ohranjanje periodičnost naše presnove. Pozitivni zunanji okoljski signali lahko vsebujejo naravne zvoke, kot so veter skozi drevesa, ptičje petje in oceanske valove, skupaj z neslišno sevanja energije po naravi oddajajo. Pomanjkanje tovrstnih pozitivnih zunanjih signalov lahko povzroči resne patološke motnje z izčrpavanjem organizem & rsquo; lastnega sistema posebnih življenjskih virov. Umetni signali, ki jih urbanizacija in tehnične civilizacije zmanjša intenzivnost kompenzacijskih zunanje signale pacer ki so na voljo za organizem. Poleg tega, umetni EM polja (zvok avtomobilov, elektrika, celic stolpi, emisij satelitski, itd) modulirajo in motijo ​​naravne okoljske signale biosfere; Tako organizmi prejeli več negativnih kot pozitivnih signalov.
Terapevtska uporaba pozitivnih signalov s pomočjo bioresonančne tehnologije je eden od najbolj učinkovitih oblik zdravljenja, saj omogoča, da popravi notranje pacers, ki v zameno, aktivirajo vitalnih procesov. Ta vrsta zdravljenja vključuje tehnike, ki uporabljajo temeljne vibracije biosfere (npr vibracije ustroja Schumann valovi, kristali, minerali, različnih vrst kovin, polarizirane svetlobe in njenih harmonike) je kot terapevtske signale, in pozitivno vplivajo na organizem skozi moduliranih elektromagnetnih polj . Vključevanje mnoge od teh pozitivnih signalov v kompleksno zdravljenje več resonančno bilo ugotovljeno, da je globoko učinkovita.
V eksogenega BRT, lahko celotno telo je treba zdraviti. Naravna selekcija organizma kaže, da se osredotoči zdravilno modulacije če jih telo ali telesa sistemu najbolj potrebni. Eksperimentiranje se je izkazalo, da je pri bolnikih, ki trpijo zaradi kroničnih obolenj, nizka vitalnost in utrujenost, lahko naprave, ki oddajajo takšne signale pomaga odpraviti celo trdovratne bio-informacijskimi blokade. Konvencionalna medicina začenja ceniti učinke elektromagnetnih polj v posebnih zdravstvenih pogojih, kot so: melatonina proizvodnje in njeno morebitno vlogo pri raku dojk; EMF terapije za Parkinsonovo rsquo; s in drugih nevrodegenerativnih bolezni; sposobnost prostih radikalov za pospešitev različnih oksidativni stres, manifestacije staranja; ključno vlogo dušikovega oksida v rakotvornost, regulacijo pretoka krvi v manjših plovil in posredovanje učinkov različnih drog.
Elektromagnetna polja so dejansko dvorezen meči, ki se lahko tako škoda in zdravijo, & ndash; odvisno od številnih merljivih parametrov, vključno s pogostostjo amplitudo in fazo. Elektromagnetna polja, ki se uporabljajo za BRT je zelo malo verjetno, da so škodljivi.