Blueberry kot tako Superfood In Skin Care Zdravljenje Po mnenju dr Perricone

Pogosto krat, ko razmišljamo o superfoods mislimo špinače, grozdja, zelenega čaja in druge zelenjave in izvlečkov, ki so v prvi vrsti, navedenih za njihovo raven antioksidantov. Ali ste vedeli, da je borovnica ena izmed najbolj hranljivih in močnih superfoods.

Po mnenju dr Perricone, eden od svetov vodilnih strokovnjakov za nego kože, Blueberry skupaj z acai jagodami še eden najbolj znanih ravni antioksidantov katere koli hrane. Višje ravni antioksidantov kot rdeče vino in zeleni čaj v kombinaciji. Je polno aminokislin, vitaminov in antioksidantov in esencialnih maščobnih kislin. Cele, sveže borovnice so najboljše, ampak čisto borovničev sok in kombinacija borovnic in sok granatnega jabolka je mogoče najti na vaši lokalni trgovini v razdelku proizvodnjo.

Borovnice imajo veliko uporablja, saj je bil borovničev ekstrakt se uporablja v starodavnih zeliščnih in zdravilnih tretmajev za tisoče let. Številni tretmaji za nego kože zdaj uporabljajo mešanice borovnic izvlečkov skupaj z drugimi zelišči pomagati pri obnovi kože in pospeši celjenje. Ta zdravljenja so bili klinično dokazano zmanjša čas celjenja kožnih olupke, zlasti globlje kožne olupke kot lupine TCA kože. Pokazali so tudi izrazito sposobnost za zmanjšanje brazgotine v rane in opekline zdravljenje, čeprav je potrebnih več raziskav.

Dr Perricone v svoji najbolje prodajano knjigo Perricone recept navaja, da je za optimalno nego kože mora biti eden redno jesti visoko antioksidant živila, kot so borovnice, acai, granatnega jabolka in špinačo. Ta živila s svojimi visokimi koncentracijami antioksidantov in hranil pomaga boj in lahko celo obrniti proces staranja.

S pravo hrano polno antioksidantov bogata živila lahko praktično ustavi gube v svoje skladbe. Dobra prehrana, skupaj z dobro režim za nego kože lahko ustvari neverjetne rezultate. Dober režim za nego kože vsebuje blago čistilo, vlažilno pakiran z antioksidantov izvlečki in kožo olupke za povečanje piling in zmanjšanje mastno kopičenje. Prav tako je dobra ideja za uporabo visoko SPF sončno zaščitno sredstvo.

Vodilne medicinske šole trenutno raziskujejo visokim odstotkom antioksidativne izvlečke kot so borovnice za anti lastnosti raka in možnih in obetavnih zdravljenja. V kliničnih okoljih obstajajo dokazi, da se ti antioksidant bogata živila izrazit vpliv na več vrst raka. Poleg anti lastnosti raka, je borovnica pokazala pozitiven učinek na živčni sistem, in povečanje kognitivne funkcije in obrazložitve ter povečanje delovanje mišic in regeneracijo.

Resnično borovnic ima veliko sedanjih in obetavne funkcije in, kot Superfood kot acai po dr Perricone, je treba rezanih vsakega prehrane za dodatno zdravje, veliko za nego kože in dolgo življenjsko dobo.