Boraga, A Manj znana Herb vedeti in uživajte

Rdeča nit, ki teče skozi zgodovinske opise boraga je njegova sposobnost, da se moški in ženske vesel in vesel, da potolaži srca, odpraviti melanholijo in daje pogum. Te plemenite lastnosti lahko posledica visoke vsebnosti kalcija, kalija in mineralnih soli, in raziskave kažejo, da boraga deluje na nadledvične žleze, kjer se začne pogum. V vseh državah, ki mejijo na Sredozemsko morje, kjer je veliko, je zapisano z dvema rs, da se beseda lahko izhaja iz italijanske BORRA ali francoski bourra, kar pomeni dlake ali volne, besede, ki so v njihovi vrsti, ki izhajajo iz Low latinščine burra, jata iz volne, v povezavi z debelo oblogo kratkih dlak, ki oblači cela rastlina.

Borage je letno samo sejanje rastlin, Borago officinalis, ki nosi veliko listnato, razvejano, stebla votlo sočna prekrita s trdimi belo dlako. Njena Izvaljen navado otežuje, da vsebuje kot dekorativni rastline, vendar pa njegove čudovito modre, zvezda v obliki rože s svojo stožec vidnih črnih prašnikov, je prišlo 3/4 palca v premeru, in so zagotovo dekorativni element. Cela rastlina izgleda sivo zeleno, zaradi dlake na vsaki površini. Borage je doma v Evropi, Mali Aziji, severni Evropi in Afriki ter naturalizirana v Veliki Britaniji. To se pogosto gojijo v Severni Ameriki. Njen življenjski prostor je sončne lokacije, vključno z odpadki mest in ob cestah. Boraga privlači čebele in ose, zato hranite rastline stran od sprehajalnih poti.

Eden od načinov, na katere borage prinaša veselje je kot aroma v živilih. Ima svež kumare okus. Listi se lahko surova, kuhana ali dušeno kot špinačo. Stebla so tudi užitni. Peel, sesekljamo in jih uporabiti kot zelene. Sveže borage cvetje lahko vrgel v solate ali se uporablja kot okras. Bodo postanejo rožnate ob stiku s kisom ali limoninim sokom. Kandirano, dajo lepe okraske za pecivo in pladnji sladica. Listi in stebla povečati sir, ribe, perutnina, večina zelenjave, zelene solate, ledeni pijače, kisle kumarice in solatne prelive. So mešanica dobro koper, meto in česen. Če nejasnosti listov je ugovor, se lahko uporabljajo izključno za okus, in nato odstranimo pred serviranjem. Boraga izgubi ves okus, ko posušene ali zamrznjene. Lahko se uporablja za aromatiziranje kisa.

Druge kulinarične uporabe: povečujejo okus hladnega kumare juho ali drugih hlajenih zelenjavne juhe. Dodamo približno 2 žlici mletega svežega boraga do štiri skodelice juhe in uporabo cvetje kot okras. Dodajte pest listov in stebel pri pripravi piščanca ali stalež rib. Naredite močan čaj s kuhanjem liste in stebla v vodi. Uporabiti čaj namesto nekaj vode v receptu za limone in jagode sadja ledu.

Ta čudovita rastlina se lahko goji v svojem dvorišču. Njegov grob, nerafinirana eden izmed njih navada, zaradi česar je nesprejemljivo, formalnih okoljih vrt, čeprav ustreza zeliščni vrt dobro, saj združuje lepo z drugimi rastlinami tipa alpskega cvetja. Raste na približno 2 1/2 noge in zlahka prevrne. To je mogoče dodati na svoj zelenjavni obliž, saj je dejal, da se okrepi odpornost sosednjih elektrarn do bolezni. To je še posebej dober spremljevalec za jagode, saj se zdi, da je koristno za obe strani sta rastline. Poskusi, da borage kot mlajšega partnerja v tem dogovoru.

Borage je lahko zrasla iz semena, kakor hitro je vsaka nevarnost zmrzali mimo. Semena lahko izvedljiva do osem let. Ko se pojavijo sadike, jih je treba redčiti na razdalji približno 2 metrov narazen. To zavzema veliko prostora, ko so ustanovljene. Dolgo taproot otežuje presaditev, ko raste dlje od sadik. To se takoj reseeds, ki prihajajo nazaj, leto za letom na istem mestu. To bo storila tudi v večini koli vrtna zemlja, vendar za optimalno rast, vzdrževanje dokaj bogato zemljo, mehko in gaziranega. Da so tla vlažna, lahko dosežemo s pokrivanjem. Lahko se goji v zaprtih prostorih, če je opremljen s sončno mesto in posodo dovolj velik, da imajo korenine brez izrivanja.

V starih medicinskih besedil, je dejal, da boraga obloga blaži vnetja in modrice. Raziskave kažejo na prisotnost gama linolenske kisline v semenih, podobno kot svetlina.

Hvala, ker ste si vzeli čas za branje moj članek. Upam, da je informativen in vam pomagal po svojem kulinarično popotovanje. Boste našli veliko več receptov in koristnih nasvetov na moji spletni strani. Sem na Facebooku v harmonijo okusov in deliti recept ali tip vsak dan z navijači, ki so všeč moje strani. Upam, da se vidimo tam kmalu.