Bučno olje – Kako narediti milo

Najstarejši zapis o bučnega olja sega v 18. februarja 1697 iz kmetijskega posestva na Štajerskem. To naravno olje se uporablja in proizvaja v južnem delu Štajerske od 18. stoletja. Danes je to olje v veliki meri izvaža iz avstrijskih in slovenskih delih Štajerske, vendar ima druge mednarodne proizvajalce, z uporabo bele semen z lupinami proizvajati cenejše nafte. To je, po vsem svetu, ki se tržijo.

Bučno olje pridobivamo s stiskanjem pražena, žitnega bučnih semen, iz Cucurbita pepo, (štajerska olje bučno). To štajersko bučno je precej edinstven, saj ima zelenkasto-rumenkaste barve kože, in njegovo meso je rumeno-oranžne barve. Nenavadno seme v buče nimajo lupino, ki omogoča lažjo obdelavo olja.

To naravno olje ima različne namene iz kulinarike, zdravila in k temu, da domače milo, losjone, kreme in še veliko več!

Za kulinarične namene, se uporablja v solatni prelivi, juhe, sladice, (kot vanilijev sladoled), Jedilno olje in več. To naravno olje ima posebno slasten okus in, ko je porjavi, ima grenak okus.

Zdravili, so nekatere študije poročajo, da izboljša simptome povečane prostate, dobro za zdravljenje sindroma razdražljivega črevesja, zmanjšuje tveganje za nastanek nekaterih vrst ledvičnih kamnov, preprečuje arteriosklerozo in uravnavajo raven holesterola.

Bučna semena vsebujejo aminokisline, maščobne kisline omega 3 in omega 6 maščobnih kislin, triptofan, lizin, cink in so bogate s prednostmi vitaminov A, C in E. Ima antioksidantov prednosti in ponuja veliko naravnega beta karotena. Olje ima rumenkasto zlato v globokem zelenkastim odtenkom, s pridihom temno rdeče znotraj. Njena sloj debelino razlikuje barvno različico. Njena tanka plast bolj zeleno barvo, medtem ko je njegova debela plast rdeče barve. Njegova življenjska doba je šest do osem mesecev, če je shranjena v hladnem, temnem in suhem prostoru.

Kako bučno olje ponujajo domače koristi za nego kože? To se hitro vpije v kožo, ki zagotavlja blagodejno oprostitev suhega ali razpok. Pomaga zmanjšati drobne obrazne linije in gube, zmanjšuje znake staranja.

To je čudovito za uporabo pri izdelavi domače milo, losjoni, kreme in grmičevja. Samo malo te milo izdelavo olja sega daleč, zato se prepričajte, da jo uporabljajo zmerno. V povprečju bo nerafinirano bučno olje teče okoli 50,00 $ na galono na veleprodajni ceni. Obstaja veliko različnih olj za izdelavo mila in uporabo bučnega olja je zdrava izbira.

Več o tem, kako narediti milo, doma, z glavno milo za kavo! DVD paket vsebuje vse informacije o milo kar boste kdaj potrebovali! Poišči, enostavno, navodila za izdelavo mila, milo recepti, viri predstavljajo še veliko več! Kot BOUNS, prejeli starter milo izdelavo kit, po znižani ceni, z nakupom tega DVD-ja! Torej, da bi začeli izdelavo svoje lastno zelo domače milo, danes, in uživajo, zdrava, prednosti bučnim oljem!