Candida albicans – Bralec vodnik Cure Candida albicans

I. Candida albicans
Kaj je Candida albicans
Candida albicans je član velike skupine organizem, katerega celice vsebujejo kompleksne strukture zaprtih v membranah, vključno s kvasom in plesni, ki živijo med črevesno floro v človeškem ustih in prebavnem traktu. Dejstvo je, v normalnih okoliščinah, Candida albicans, ki ne povzročajo škodljivih učinkov, temveč zaraščanja rezultate kandidozo.
Testiranje Candida albicans
1. Test sline Candida ali test spit Candida.
Če zdravnik sumi, da imate lahko Candida, on / ona bi prosil za sline ali candida testa ražnju Candida. S tem preskusom se boste morali postaviti kozarec napolnjen čisto vodo s posteljo ponoči. Ko se zbudite zjutraj, dela do nekaj sline in pljunil vanjo, nato pa preverite vode se vsakih 15 minut ali tako do ene ure.
a) Če imate Candida, boste videli nizi potujejo navzdol v vodo s slino, ki plava na vrhu ali oblačnih sline ponorov na dnu kozarca ali oblačnih lis suspendiramo v vodi.
b) Če je le slina še vedno plava po po eni uri, imate Candida pod nadzorom.
2. Medicinska Test
Z medicinskih preiskav, Candida, boste obiskali zdravnika in se bo naročil teste. Osebki bo poslan v laboratorij, rezultati pa pošlje k ​​zdravniku. Nato boste obiskali zdravniku drugič, da bi dobili rezultate. Zdravnik bo priporočil program zdravljenja, ali lahko preizkusite enega od programov, ki sem priporočam.
a) preskus Candida Imunski kompleksi
To je krvni test, da ugotovite, ali ste imeli imunski odziv na Candida albicansa, bi velika prisotnost teh protiteles kažejo Candida razraščanje.
b) kombinacija IgA, IgG in IgM testsAdd Imageb.1. Imunoglobulin A (IgA)
To je protitelo, ki igra pomembno vlogo v sluznice imuniteto, ki jo najdemo v visokih koncentracijah v sluzničnih izločki, vključno solz, sline, kolostrum in še posebej tistih, ki obdaja dihalne poti, prebavil in sečil in spolovil trakt.
b.2. Imunoglobulin G (IgG),
Gre za molekule protiteles, ki ustreza zorenje protiteles pri zaščiti telo pred bakterijskih in virusnih infekcij, ki se nahajajo v vseh telesnih tekočinah.
b.3. Imunoglobulina M (IgM),
To je osnovni protitelo, ki je proizvedeno z B celicami, prvo protitelo, da se pojavi v odgovor na začetnem izpostavljenost antigen, ki se nahajajo predvsem v krvi in ​​limfnega tekočine.
Z analizo protitelesa v rezultatih kombinacija vseh 3 teste, lahko zdravnik ugotovi, da imate Candida ali ne.
Simptomi candida
1. Simptomi slabše v vlažno dan
2. Obstojnost zaspanost
3. Pomanjkanje usklajevanja
4. Glavoboli
5. Mood gugalnica
6. Izguba ravnotežja
7. Izpuščaji
8. Sluz v blatu
9. Betching in veter
10. Slab zadah
11. suha usta
12. izcedka padec
13. nosne srbi in / ali zastojev
14. Bolezni razdražljivost
15. Suha usta ali grlo
16. Ear občutljive ali tekočine v uho
17. zgaga in prebavne motnje
18. Itd
Dejavniki, ki povzročajo Candida albicans
1. Starost
Human Staranje je biološki proces. Ko se staramo, naš imunski sistem je pravilno pri urejanju ravnovesje mikroorganizmov v telesu zaradi prostih radikalov, nastalih v letu, ki povečujejo tveganje za nastanek slabih mikroorganizmov zaraščanja, vključno s kandido ne delujejo več.
2. Huda bolezen
Huda bolezen, s kakšnim kdaj zaradi povzročene slabi obrambni sistem pri urejanju mikroorganizem v prebavni poti, ki vodi do več rasti candida.
3. Uporaba katetrov
Katetri je cev, ki se lahko vstavi v telesno votlino, vod ali plovilo, ki omogoča odvodnjavanje, dajanjem tekočin ali plinov, ali dostop kirurških instrumentov. Uporaba kateter morda nekje zagotavlja candido z globlje, enostavno priti do mesta, ki jih najde idealno mesto za rast v.
4. Inhalacijski medicine
Ponovljena uporaba steroidnega inhalant na ustni sluznici lahko povzroči razvoj glivic razraščanje povzroča akutne psevdomembranoznega kandidoze.
5. radioterapijo
Kandidiaza je opaziti tudi pri ljudeh, ki so bili obdelani zdravili s kemoterapijo zaradi raka ali kot stranski učinek nekaterih vrst zdravil.
6. Nizka raven želodčne kisline
Nizko raven želodčne kisline povečuje prisotnost Nesvaren hrane v tankem črevesu in debelega črevesa, ki povzroča prekomerno rast škodljivih bakterij in mikroorganizmov, ki vodijo do candida.
7. Nosečnost
Študije so pokazale, da so nosečnice bolj dovzetne za okužbe candida, kot kadarkoli v svojem življenju, še posebej v drugem trimesečju.
8. Uporaba kontracepcijske tabletke ali nadomestne hormonske terapije
Uporaba kontracepcijske tabletke ali nadomestne hormonske terapije za spodbujanje val hormonov prispeva tudi k več rasti candida, ki izhajajo iz neprijetne simptome, ki pridejo skupaj z njo.
9. drog uporabljajo za zatiranje črevesno floro
Antibiotik zdravila, ki se uporabljajo za zdravljenje črevesna flora ubiti tako slabe in dobre mikroorganizme v črevesju progi, ki vodijo v resno škodovalo prebavo in asimilacijo hranilnih snovi, ki povzročajo utrujenost, agresijo, depresijo in toksičnosti.
10. Itd
Vzroki Candida albicans
1. Amalgam polnjenje
Amalgama polnjenje je uporaba amalgama kot polnilnega materiala, ki vsebuje predvsem živo srebro zdravljenje votlino zobe z zobozdravnikom. Kot zelo strupene kemikalije, živo srebro povzroča poškodbe ledvic in centralnega živčnega sistema. Kelacijo terapija je lahko učinkovita pri odstranjevanju vseh oblik živega srebra iz telesa, vendar ne more obrniti poškodbe centralnega živčnega sistema. Kot je oslabljen imunski sistem, lahko povzroči rast v slabih mikroorganizmov, ki vodi do kandidozo.
2. Anti glivic droge
Protiglivično zdravilo je zdravilo za zdravljenje glivičnih okužb in hudih sistemskih okužb, ki jih z izkoriščanjem razlik med sesalcev in glivične celice ubiti glivične organizem brez nevarnih učinkov na gostitelja. Žal ljudje uspešno zdravljenih s protiglivičnimi zdravili, od 15 do 20% razvili nov okužbe v naslednjem letu. Uporaba zdravil povzroči resne neželene učinke, povezane z njihovo uporabo, vključno poškodbe jeter in jetra, oslabljen imunski sistem in srčno popuščanje.
3. Genetsko zaradi krvne in secretors status
Secretors stanja in krvne vrste so opredeljeni kot osebe, ki izločajo svoje antigene krvna v telesnih tekočinah in izločki, kot so slina, sluz, itd ljudje z določeno krvno skupino in statusa secretor so dovzetni za plesni alergije in plesni.
4. steroidov v živilih
Steroid se uporablja za komercialne dobička, da bi proizvedli večje hrano zalog, tako pri živalih in vegetacije. Steroid v živilih, zavira imunski odziv, s čimer se poveča kolonizacijo in spodbujanje širjenja candida.
neravnovesje sladkorja 5. Blood
Krvni sladkor neravnovesje vzrok nihanje glukoze v krvni obtok, kar vodi do hrepenenja sladkor povzroča Candida albicans zaraščanja, kot kvasovk organizmov hrepenenje za sladkor, njihove naravne prehrane.
6. pomanjkljivosti imunskega sistema
Pomanjkanje imunski sistem omogoča candido pred rastjo, saj se ne opravlja več svoje funkcije pri urejanju ravnovesje vseh mikroorganizmov v črevesju progi.
7. biokemijsko in presnovni posamično
Upočasniti presnavljajo ‘telesa kemija je pogosto bolj alkalno zaradi manjše proizvodnje mlečne kisline in nizke stopnje želodčni solno kislino vodi do zaprtja. Kombinacija teh dejavnikov lahko povzroči candida zaraščanja.
8. Droge zaradi zaviranje imunskega sistema pri transplantaciji
Zdravila zaviranje imunskega sistema oslabi delovanje imunskega sistema pri urejanju ravnotežje mikroorganizma v telesu.
9. Stres
Stres lahko povzroči inzulin neravnovesje in oslabi jeter delovanje imunskega sistema, ki omogočajo nenadzorovano prekomerne rasti candida albicans.
10. Pomanjkanje hranilnih snovi
Pomanjkanje hranila slabi sistemov telesa na pravilno opravljanje funkcije, vključno imunskega sistema pri urejanju ravnovesje mikroorganizmov.
11. Anti-Biotics
Antibiotik uporaba terapija je znano, da poveča nagnjenost za kronične okužbe kvasa zaradi njenega vpliva na ubijanje bakterij na slepo, kar vodi do slabega mikroorganizmov preko rasti.
12. tabletke
uporaba tabletke lahko zatreti hormonsko ravnovesje, ki lahko povzroči nihanje ravni sladkorja in znatno poveča njeno tveganje za candida kvas zaraščanja.
14. Spolna oddajne
Seks z več partnerji brez varnostnih ukrepov, povečuje tveganje za kandido, če vaš partner se zgodi, da imajo okužbo candida v času, ki ga imate spolne odnose, potem bi lahko to preveč.
15. Kislost
Pomanjkanje želodca klorovodikova kislina je razširjena in omogoča kvas preživeti prehod skozi želodec, povzroča več rasti kandidoze.
16. Itd
Candida albicans posledice
1. Kaj se zgodi, če candida postanejo glivice
Ko rast Candida postane nenadzorovano in postanejo glivice, da metaboliti in / ali toksini vplivajo na delovanje hranil privzema in prodrejo v krvni obtok, kar je povzročilo
a) Brain alergija
Candida proizvaja toksine v velikih količinah, ki vplivajo na naše možgane in povzroči motnje v naših biokemičnih procesov, ki vodijo moteni ravni hormonov in številnih ključnih kemikalij, kar je povzročilo simptome utrujenosti, agresije, depresije in toksičnosti in shizofrenije.
b) Prepustnost
Ker je notranja membrana štirih slojev v črevesni steni postane prepustna zaradi glivic, delno prebavljive hrane, toksinov, ki jih glive in molekul, proizvedenih lahko vstopijo v krvni obtok in doseže organe, ki zavirajo svoje običajne funkcije, ki povzroča imunsko disfunkcijo na dolgi rok in veliko različnih vrst kronične bolezni.
c) za razmnoževanje disfunkcija
Zaraščanje candida lahko povzročijo okužbe reproduktivnega trakta. Za žensko, vodi do okužbe zgornjega reproduktivnega trakta (jajcevodov, jajčnikov in maternice) in / ali spodnjega reproduktivnega trakta (vagine, materničnega vratu in vulve), za moške, je na penis, moda, sečnice ali sperma cev, kar je povzročilo reproduktivno disfunkcije.
d) predmenstrualnega sindroma
Kot je po rasti candida veže na hormonov, se spremeni pot in svojo obliko s preprečevanjem vstopa mesta receptorja ciljne, da bi nekateri hormoni neaktivna, kar vodi do estrogena in progesterona nezmožnost pri nadzoru funkcijo mehurja in delovanje črevesja, urejanje krvnega sladkorja, Nastalo pri hormonski motilec vzrokov predmenstrualnega sindroma
e) Avtoimunske bolezni
Po vnosu krvni obtok, povzroča alergije odziv imunskega sistema, vendar so nekateri od molekul antigenov “so podobne molekule človeškega tkiva, ki izhajajo iz napadajo tako antigene in telesa zdravega tkiva, kar vodi do avtoimunskih bolezni.
2. Glavni cilj cilja candida
Glavni cilj candida je, da se izognejo imunski sistem za njihovo večno preživetje v telesa gostitelja z usmerjanjem odziv imunskega sistema v boju proti preplavljajo organizem, ker se spreminjajo receptorje tujega organizma ali njihovih pristojnosti “obliki, ki se prikazuje, zaradi česar jih je težko za imunske celice telesa, da se ustrezno odzove.
3. Prebavni track kolonizacija
Glavni namen Candida poskuša napadel črevesno steno z zaviranje imunskega sistema odzove z vnetjem, kar podaljšati vnetje (dolgotrajno vnetje imenujemo razjeda kolitis, če se pojavi v debelem črevesu in se imenuje Crohnovo bolezen, če se pojavi pri Tanko črevo, ki lahko povzroči prebavne tira kolonizacije gostitelja telesa.
4. um in čustva
Če candida zaraščanja, ki ga proizvaja toksine (canditoxin in etanola), ki vplivajo na naše možgane in sprošča metabolitov, ki vplivajo na naše biokemičnih procesov v proizvodnji hormonov, kar vodi v utrujenost, agresijo, depresijo in toksičnosti.
5. etc
Nekateri smrtno nevarne posledice za candida zaraščanja
1. sindrom toksičnega šoka (TSS)
Candida zarast lahko povzroči sindrom toksičnega šoka (TSS), potencialno smrtno bolezen, ki proizvajajo toksine za zaviranje imunskega sistema, kar vodi do okužbe vzrok visoka vročina, ki jo spremlja nizek krvni tlak, slabo počutje in zmedo, ki lahko hitro napreduje in stupor, koma in odpovedi več organov.
2. poparjene sindrom kože (SSS)
Poparjene sindrom koža je definiran kot pogoj okužbe kože povzročene poškodbe kože z označene prašijo zaradi toksinov s candida sproščenih zaviranje imunskega sistema. Odvisno od njegove resnosti, lahko povzroči krvni obtok okužbo in neravnovesje elektrolitov in zapletov hude krvni obtok okužbe in elektrolitskega neravnovesja.
3. andida in kronične bolezni
a. Črevesja sindrom razdražljivega (IBS)
Kot pogoj slabšajo, candida izkorišča šibkost ali neravnovesij v prebavnem sistemu, ki omogoča gliva za prekoračitev v prebavnem traktu, kar vodi do plinov, ki dražijo črevesne in želodčne obloge, ki povzročajo bolečino.
b. kronični sinusitis
Kot se pojavi rast candida v sinusni votline, povzroča glivičnih resne okužbe, ki vodi do zamašenega nosu, bolečine na obrazu, tlak, zastojev ali polnosti, manj ali sploh ne voha. Oba kronična in akutna glivična sinusitis zahtevajo takojšnje zdravljenje.
c. fibromialgija
sindrom fibromialgije je kronično obolenje, ki povzroča hudo bolečino v različnih krajih po telesu, vključno z mišicami, veznih tkiv in sklepov, kot tudi številne druge simptome, kot posledica proizvodnje mikotoksinov po razraščanje candida, povzroča avtoimunske bolezni, ki jih sprožijo vnetje v prebavnem traktu. sindrom fibromialgije pojavijo se pri več kot 6 milijonov ljudi v Združenih državah Amerike.
d. Sindrom kronične utrujenosti
Sindrom kronične utrujenosti (CFS) je opredeljena kot zdravstveno stanje vztrajno utrujenosti ni povezana z naporom, se moti bolnika dnevne aktivnosti, ki povzročajo težave, ki ostane na vrhu svoje odgovornosti doma in na delovnem mestu, itd zaradi proizvodnje mikotoksinov, ki ga zaraščanje candida, sproži vnetje v prebavnem traktu. Simptomi sindroma kronične utrujenosti so glavobol, ponudba bezgavke, utrujenost, slabost, mišice, bolečine, nezmožnost koncentracije, itd
e. soor
Soor je opredeljena kot pogoj za okužbe ust, ki jo je povzročil več kot rast candida glivic.
f. Ekcem, ali atopični dermatitis
Ekcem je splošni izraz za veliko vrst vnetja kože (dermatitis). Najpogostejša oblika ekcema je atopični dermatitis, v nekaterih primerih, ki jih je povzročila preko rasti candida kot posledica imunske supresivno dejavnikov.
g. Itd
Kaj bi se izognili
1. Sadje
Visoka vsebnost sladkorja v sadju viri Candida in umetne sestavine, ki lahko povzroči depresivno imunski sistem.
2. Stari sir
Vsako Sir vsebuje trans maščobe in starih 6 mesecev ali več. Candida tudi zmanjšuje prebavni sistem v ustrezno predelavo maščob.
3. Dodatek in ohranjanje
Men kemikalije lahko motijo ​​prebavni skladbo prijazne bakterije in omogočajo candido za več rasti, kot so citronska kislina. Non-ekološka živila, kot so meso in jajca lahko vsebujejo tudi antibiotike in steroidi za hitrejšo rast.
4. Alkohol
Alkohol poleg vsebuje velike količine sladkorja, pritiska na jetra in imunski sistem, zaradi česar več candido rasti.
5. kofein, sladkor in sladilo
Kofein, sladkor in sladilo vse škodljiva za telo in Candida krme
6. gluteni
Gluten je beljakovina, kompozit, ki se pojavi v hrani iz predelanega pšenice in sorodnih vrst
ki lahko povzroči imunosupresijo.
7. Gobe
Gob, ki je mesnato, spore, ki nosijo plodov telo glive, običajno proizvedene nad zemljo na tleh ali na vir hrane lahko spodbuja glive razraščanje.
8. Dišave
Dišave, ki je omaka ali začimbe se dodajo živilom, ki dajejo poseben okus lahko znižalo imunskega sistema, ki povzroča Candida.
9. Kis
Kis, ki je kislinska tekočina proizvedena s fermentacijo etanola v postopku, ki prinaša ključno sestavino, lahko ocetna kislina tanjšajo želodec kislin in povzroči vnetje v prebavnem tiru.
10. Itd
Zdravljenja in nadzor
A. Diet
1. Jabolčni kis
Jabolčni kis je vrsta kisa, ki iz mošta ali jabolčnega mošta in ima svetlo do srednje oranžne barve. Zraven je znano, za zdravljenje debelosti, bogata z naravnimi encimi ki pomoč pri prebavi, jabolčni kis uravnava tudi pH vrednost vašega telesa in vsebuje veliko količino antioksidantov, ki pomagajo obnoviti naravno ravnovesje zdravih bakterij v črevesju, tako da ustvarite popoln okolje za tiste zdrave bakterije rastejo, vse držeč candido v šahu s krepitvijo imunskega delovanja pri urejanju mikroorganizem v telesu.
2. Kokosovo olje
Kokosovo olje se pridobiva iz jedra ali mesa zrelega kokosa, pridelanega iz kokosove palme, ki izvira iz tropskih svetu. Medtem lavrinske kisline najdemo v kokosovem olju, je antibakterijska, antioksidant, protivirusno in inhibitor COX-1-2 se uporablja v tradicionalnih zdravilih sredstva za benigna hiperplazija prostate in protivnetno, kaprilne kisline, je bila dokazana nekoliko sestavina kokosovim oljem za zaviranje rasti glivic, tako lokalno in interno.
3. Česen
Česen je vrste Allium sativum, spadajo v družino Alliaceae, se je uporabljal kot živilo in zdravilo v mnogih kulturah za tisoče let. Stroka česna se uporablja kot zdravilo za okužbe, prebavne motnje, in glivičnih okužb zaradi velikega števila anti-glivične lastnosti žvepla, alicin, alliin, alliinase in S-allylcysteine.
4. Ginger
Ingver je vrsta Zingiber officinale, spadajo v družino Zingiberaceae. To je bil uporabljen v kot poslastico, medicine, ali začimba v številnih kulturah. Je gingerrols v ingver povečati gibljivost gastrointestinalnega trakta in imajo analgetično, pomirjevalo, antipiretik, antibakterijsko in protivnetnih lastnosti. Raziskovalec (. Am J. Applied Sci, 6 (6). 1067-1069, 2009) je pokazala, da je ingver ekstrakt, ki vsebuje gingerol zavira rast številnih bakterij in gliv, vključno candida ablicans.
5. Itd
vitamini
1. Vitamin B2
se zahteva vnos vitamina B2 v različnih celičnih procesov in igra ključno vlogo pri presnovi energije in izboljšanje prebavnega sistema pri črpanju hranilnih snovi, ampak tudi podpira tudi delovanje imunskega sistema v boju proti bakterijam vzrokov za kronično vnetno črevesno boleznijo, vključno s kandido.
2. Vitamin C
Vitamin C je vodotopen vitamin in antioksidant najdemo v visokih koncentracijah v imunskih celic, poleg je pomembno pomoč prebavnega sistema absorpcijo hranil, vendar
Prav tako poveča proizvodnjo belih krvnih celic imunskega sistema, ki zavaruje telo, ki ga veže na škodljive bakterije in jih zaužitju.
3. Vitamin A
Se zdi, da retinojska kislina ohraniti normalno zdravje kože z vklopom genov in razlikovanje keratinociti (nezrele celice kože), v zrelih celic povrhnjice, prav tako pomaga razstrupljati jetra in krepitev imunskega sistema pri zaščiti naše telo z izboljšanjem svojih antimikrobnih funkcije, vključno s Candida albicans .
4. Vitamin E
Vitamin E je v maščobah topen spojine, ki vključujejo tako tokoferole in tokotrienole. To zraven je polifenolne antioksidantov v lovljenju prostih radikalov, ampak tudi spodbuja imunski sistem v proizvodnji B-celic, imunske celice, ki proizvajajo protitelesa, ki uničujejo mikroorganizme.
5. Itd
Minerali in mineralne spojine
1. Coral Calcium
Eden izmed najbogatejših virov Kalcij zraven je pomemben mineral v oblikovanju močnejše, gostejše kosti zgodaj v življenju in ohranjanje kosti močne in zdrave kasneje v življenju in preprečevanje tveganja osterporosis, ampak tudi pomaga alkalize organ, ki odpravila uslugo okolje za candida zarast.
2. magnezijev citrat
Magnezijev citrat je magnezijeva sol citronske kisline, je kemična spojina uporabljena z zdravili kot slane odvajalo. Zraven je pomembno ohraniti ustrezno raven pH za organe telesa za povečanje njihove biokemične poti za razstrupljanje, da omejitve ali zmanjša rast v Candida, deluje tudi kot iztrebljanje pri spodbujanju naravno iztrebljanja.
Mineralna, magnezij igra ključno vlogo pri imunskem odzivu, tako da deluje kot kofaktor za sintezo imunoglobulinov, ki poveča tako IgA in IgG, molekul protiteles, ki ščitijo naše telo pred bakterijskih in virusnih okužb in sluznice dihal prehodi, prebavil in urogenitalnega trakta.
3. Litij klorida
je kemična spojina s formulo LiCl. Sol je tipičen ionska spojina. Ob ohranjanju ustrezne ravni PH, litij zavira tudi fosfoglukomutaze aktivnost kvasa s premestitvijo Mg21 cilj rapamicina (TLS) poti, tako zaviranje Candida albicans filamentacija in hif izraščanja.
4. Natrijev bikarbonat
Gre za zdravljenje alkalna, pomembne za uravnoteženje ravni PH z odvzemom okolja kislosti za candida zaraščanja. Raziskovalec je pokazala, da je 5% natrijevega bikarbonata na zavezanosti Candida albicans s termičnim akrilne smole izkazalo, da je dobra alternativa pri zmanjševanju Candida albicans.
5. fosfonijev soli
fosfonijeve soli z dolgimi alkilnih verig (C18) je bilo ugotovljeno, da kažejo visoko stopnjo protimikrobne aktivnosti. V alkyltrimethylphosphonium soli je baktericidno aktivnost proti S. aureus in Escherichia coli povečala z naraščajočo dolžino verige alkila, in je spojina z najdaljšo alkilno verigo (C18) ubili vse bakterijske celice (približno 107 celic na ml) v 30 minutah. (Vir)
6. Cink
Cink poleg je pomemben mineral v krepitev imunskega delovanje sistema, se uporablja tudi v cinka terapijo za zdravljenje candida zaraščanja s spodbujanjem metalotioneina (MT) sintezo. Metalotionein (MT), so ponavadi v visokih koncentracijah v črevesni sluznici.
7. Etc
C. Zelišča
1. Berberis
Berberis je rod okoli 450-500 vrst listopadnih in zimzelenih grmovnic od 1-5 m visok z kočljivega zadel, pripada družini BERBERIDACEAE, doma v zmernih in subtropskih območjih Evropi, Aziji, Afriki, Severni Ameriki in Južni Ameriki . Evropa ima nekaj vrst, in samo Severna Amerika two.The steblo, korenina lubje in sadje Žutikovina vsebujejo alkaloide in berberin so bila uporabljena v tradicionalni medicini ali prehransko dopolnilo za zdravljenje glivičnih okužb, Candida albicans, kvas, parazitov in bakterij / virusne infekcije.
Berberin lahko prav tako okrepi imunski sistem, ki preprečuje kvasovk rodu Candida, od proizvodnje lipaze, encima, ki jih uporabljajo, da bi jim pomagali pri kolonizaciji in izboljšuje prebavo in zmanjša gastrointestinalne bolečine.
2. Clover
Detelja se uporablja kot začimba v kuhinj po vsem svetu, je aromatične posušeni popki drevesa v Syzygium, spadajo v družino Myrtaceae, ki izvira iz Indonesia.While ellimagrandin II, nageljnove žbice olje kaže proti herpes in antioksidantske lastnosti in antiseptično last evgenol, eugenyl acetat, kariofilenom in iocaryophyllene ubije candido in krepitev imunskega sistema.
3. Goldenseal
Goldenseal je trajnica zel v vrste Hydrastis canadensis, spadajo v družino Ranunculaceae, ki izvira iz jugovzhodne Kanade in severovzhodu ZDA. To je bil široko uporablja v tradicionalni medicini za zdravljenje funkcionalnih bolezni želodca, nad boleznijo gastritis, Oslabljen dispepsija, kronična zaprtja, jeter zastojev, itd Ker vsebuje berberin spojino, ki prikazuje pomemben anti-glivično aktivnost s preprečevanjem kvasovk rodu Candida, od proizvodnje lipaze , encim, ki jih uporabljajo, da jim pomaga pri kolonizaciji.
4. Origano olje
Origano je pogosta vrsta Origanum, spadajo v družino Lamiaceae, ki izvira iz toplo-zmerno zahodni in jugozahodni Evrazijo in sredozemsko regijo. Origano olje vsebuje monoterpenoid fenol imenovano Carvacrol, ki zavira rast različnih sevov bakterij, vključno s Candida albicans zaradi svojih antimikrobne lastnosti, ki motijo ​​bakterij membrano.
5. Cimet
Cimet je začimba, pridobljen iz notranje lubje dreves iz rodu Cinnamomum, družinske lovorovke. Uporablja se za zdravljenje prebavnega sistema motnje, insulin občutljive in krepitev imunskega sistema v rednem rast celic zaradi antioksidativno delovanje. Eterično olje cimeta ima antimikrobne lastnosti, ki lahko prepreči, omeji ali uničenje glivične zaraščanje.
6. piment
Piment imenovan tudi Jamajka poper je začimba suhega nezrela sadja Pimenta dioica, spadajo v družino Myrtaceae, rodni južni Mehiki in Srednji Ameriki. Prav tako je bilo ob uporabljajo v ljudskem zdravilstvu pri lajšanju prebavnih težav in plin in kot deodorant, piment hlapne olja najdemo v rastlini vsebujejo phenylpropene ki ima antimikrobne lastnosti.
7. Lavender
Sivka je rod Lavandula za cvetoče rastline iz družine mete, Lamiaceae, izvira iz Azije. To je bil uporabljen v zeliščni medicini za zdravljenje mikrobne infekcije za kožo in zmanjšuje vnetje. Njegov bistveni sestavni olje linalool in linalyl acetat kažejo tako fungistatične in fungicidno delovanje proti C. albicans sevi, s čimer se zmanjša glivično napredovanje in širjenje okužbe v gostiteljskih tkiv.
8. Kamilica
Kamilica je skupno ime za več daisy podobnih rastlin, rod Matricaria spadajo v družino Asteraceae, ki izvira iz Evrope in zahodne Azije. To je bil uporabljen v tradicionalni medicini za pomoč spanja in zmanjšanje stresa. Kamilica poleg vsebuje veliko količino flavonoidov, ki je najbolj znan po svojih antioksidant proti virusom bakterije invazijo proti septičnih in proti biotskih lastnosti v svojem eteričnega olja prispeva v boju proti takim nalezljivimi organizmi, vključno s candida ablicans.
9. Itd
Anti glivične izdelki
1. Manuka Honey
Manuka honeyhas Znano je, da koristi ljudem, ki jih celjenje ran in poškodb, vendar ne povzroča škodo na celici in vsebuje tudi vodikov peroksid trdil, da ima antimikrobne lastnosti.
2. undecilenske kislina
Undecilenske kisline je generično ime za 10-undecenojska kislina, organska nenasičene maščobne kisline izpeljani iz ricinovega olja, je naravno protimikrobna lastnost pred glivičnimi okužbami kože in Candida albicans.
3. kaprilna kislina
Kaprilna kislina je generični naziv za osem ogljika nasičenih maščobnih kislin ugotovljeno naravno kokosov in materino mleko, uporabljeno uporablja pri zdravljenju za različne pogoje, vključno s Candida.
4. Echinacea angustifolia
Echinacea angustifolia je zelnata rastlinske vrste Echinacea angustifolia, spadajo v družino Asteraceae rodni v Severno Ameriko. Echinacea angustifolia poleg izboljšuje delovanje imunskega sistema, protivirusno in antioksidativne učinke, ki se uporablja tudi za zdravljenje okužb sečil in candido v zeliščni medicini.
5. Horopeito
Horopeit je rod Pseudowintera, del družine Winteraceae. Vsebuje spojino polygodial, kemično spojino, ki se uporablja za zaviranje rasti candida jih poškodovali prepustno celično membrano kvasa.
6. Origano
Origano je rod mint družine Lamiaceae je, izvira iz jugozahodni Evraziji in v Sredozemlju. Je poleg spodbuja prebavnega zdravja, jasno kožo in zdrav imunski sistem, vsebuje pa tudi Carvacrol in Timol da dehidriramo Candida z reagiranjem z vodo v krvni obtok.
7. Aloe vera
Aloe vera je rod Aloe spadajo v družino Asphodelaceae, izvira v Sudanu. To poleg vsebuje vsebuje večje količine aminokisline, encimi, vitamini, minerali in antioksidanti, ki pomagajo izboljšati delovanje imunskega sistema v boju proti virusom in bakterijam okužbe in vnetja, prav tako pomaga ohranjati ustrezno raven PH, ki zavirajo rast Candida in popravila in tesnila črevesno steno, ki ustavi Candida od dejansko prodre skozi v krvni obtok.
8. Olje čajevca
Tea tree olje je bledo rumene barve s skoraj jasno eteričnega olja iz listov ozke listnati čajevcem, ki izvira na severovzhodni obali New South Wales, Avstralija.
9. tanat rastlinski izvlečki
Tanat je sol ali ester taninske kisline. Tanat rastlinski izvleček je močan anti glivične sredstvo z uničevanjem candido selektivno brez škode za dobre flore v telesu. Rečeno je, da je Tea tree oil učinkovito pri zdravljenju bakterije, viruse, glivičnih okužb zaradi svoje antigungal, protivnetno lastnine.
10. Biotin
Biotin ali viyamin B7 je koencim pri presnovi maščobnih kislin in levcina, in igra pomembno vlogo pri glukoneogenezo. Pripomore k zdravljenju Candida preprečuje kvas spremeniti v svojo glivične obliki, ki je vegetativno del glive, ki sestoji iz mase razvejane nit podobnih filamenti, s čimer se zmanjša prekomerno rast Candida.
12. Probiotiki (prijazne bakterije)
Probiotik je živi mikroorganizmi, ki koristi gostitelja. Uživanje probiotikov poveča proizvodnjo vodikovega peroksida, ki igra pomembno vlogo pri preprečevanju candida zaraščanja in s pomočjo samo-multiple mehanizmov.
13. Itd
Zdravljenje črevesne membrane
1. L-glutamin
L-glutamin je ena od 20 aminokislin s standardnim genetskega koda kodiranih in se uporabljajo za zdravljenje določene bolezni prebavil, da služi kot vir goriva za sluznice v prebavila, s čimer ohranjanje zdravja in integriteto njej.
2. N-acetil-glukozamin
N-acetil-glukozamin je monosaharidni derivat glukoze, ki podpira delovanje prebavnega proge in ohranja zdravo črevesno sluznico stimulira rast celic v črevesni tiru.
3. riž, otrobi olje
Riž otrobi olje je olje iztisnjeno iz kalčkov in notranje lupine riža. vsebuje spojino gama-oryzanolto ki zmanjša tveganje želodčnih razjed s stresom povzročenih medtem ko hkrati ohranja gastrointestinalne motilitete.
4. encimov trebušne slinavke izdelki
Trebušne slinavke encimi dopuščajo več bakterij raste v črevesju omogoča hrane prebava veliko lažje. jo lahko najdemo kot dodatki in v nekaterih živilih.
5. masleno kislino
Maslena kislina je maščobna kislina, ki se pojavljajo v obliki estrov v živalskih maščob in rastlinskih olj. Zavira patogenih organizmov, izboljšuje prebavo, spodbuja črevesno zdravje, ki ga proizvajajo bakterije hranijo z mlečno kislino, nato pomnoži in vrtenje svojo proizvodnjo. Masleno kislino vsebuje tudi protivnetno premoženja in krepi črevesne sluznice oviro.
5. frukto-oligosaharidi (FOS)
Frukto-oligosaharidi (FOS) je razred oligosaharidov, ki se uporabljajo kot umetna ali alternativno sladilo, pridobljen iz sadja in zelenjave, kot so banane, čebula, koren cikorije, česen, beluši, ječmen, pšenico, paradižnik in por. To je inulin tipa prebiotiki, ki pomaga spodbuditi rast prijaznih bakterij v črevesni progi za preprečevanje reagirajo z drugimi slabimi bakterijami, kot kandido, vendar pa lahko povzroči nastanek plina.
6. Itd
Zmanjševanje črevesja dysbiosis (A stanje pri mikrobnih neravnovesja v telesu)
1. Probiotiki (glej zgoraj)
2. Prebiotiki
Probiotični je non-prebavljive sestavine živil in najbolj razširjene oblike prebiotik je prehransko uvrstijo v topnih vlaknin, ki spodbujajo nastajanje števila in / ali dejavnosti bifidobakterij in mlečnokislinskih bakterij in / ali aktivnosti v prebavnem sistemu na način, ki naj bi bila koristna za zdravje gostitelja, s preprečevanjem do zaraščanja slabih bakterij, vključno candida albcans.
3. Živila, bogata s FOS
FOS je standardna kratica za fruktooligosaharid, razred oligosaharidov, ki se uporabljajo kot umetna ali alternativno sladilo. These are complex carbohydrates, or sugars that come naturally from high fiber foods such as bananas, onions, chicory root, garlic, asparagus, barley, wheat, jícama, tomatoes, and leeks and used as an additive to yogurt and other dairy products. It enhances the digestive system in making good bacteria to counter balance the bad bacteria in the gastrointestinal tract.
3. High fiber food
Fiber is the indigestible portion of plant foods having two main components soluble and insoluble fiber, consisted non-starch polysaccharides such as arabinoxylans, cellulose and many other plant component. While it is beneficial for alleviating symptoms of irritable bowel syndrome, such as diarrhea and/or constipation and abdominal discomfort, it is also a prebiotic which is beneficial to health of the host by enhnacing the production of good bacteria in the gastrointestinal tract and counteracting to the overgrowth of bad bacteria, including candida albcans.
4. Avoid allergic foods
Eating allergic foods often cause symptoms of digestive disorders, including gas, stomach pains, diarrhea, constipation, bloating, etc. can weaken the good bacteria in our digestive systems from working as effectively, leading to overgrowth of bad bacteria quickly.
5. Regular intake of Allium satvum (garlic)
Allium satvum is a species in the onion family Alliaceae, native to Central Asia. Garlic beside is best known for its effectiveness in preventing heart disease, blood thinner and cancer, it also contains high amount of phytoncides that inhibits the growth of microorganisms and phytoalexin called allixin was found to have anti-oxidative and anti-microbial effects that would be helpful to keep a healthy digestive system and prevent the growth out of control of bad bacteria.
6. Enhances immune system
Living healthy and eating healthy foods such as such as whole grain, fresh fruits, vegetables, nuts and seeds, beans and legumes (see more of Over 100 Healthy Foods List http://healthy-foods-index.blogspot.com/) provide your body with necessary nutrients, including antioxidants, vitamins and minerals, that not only optimizes the digestive absorption but also enhances the immune in fighting against inflammation and infection caused by virus and bacteria and balances the microorganism in the gastrointestinal track.
7. UVC therapy
Light therapy is considered as a type of treatment of exposing to daylight or to specific wavelengths of light, used to accelerate wound healing, hair growth, acupuncture, improvement in blood properties and blood circulation. Statistical analysis found in vitro candida strains studied were sensitive to photodynamic therapy with malachite green.
8. Exercise
Exercise is important in enhancing the immune system that helps to reduce the likelihood of getting yeast infections but also put your body in a better position to fight off the candida.
9. Reduce stress
Signs of stress may be cognitive, emotional, physical or behavioral, signs of poor judgment, a general negative outlook, can depress the immune system and impair the digestive system, causing psoriasis, a chronic autoimmune disease and gastrointestinal tract infection, leading to more favorable conditions for unhealthy candida to multiple.
10. Sex with several partner
A study in USA revealed that a 75% percentage of women have had candida yeast overgrowth at some point in their lives while a 45% of men have had yeast infection too. Sex with several partner increase the risk of infectious candida, If you must have sex, use of a condom will make the chances of the infection spreading minimal. Since it can potentially be contagious, If you noticed changes in your body like thick, cheese-like discharges, pain during sex and an itchy burning sensation, check with your doctor immediately.
11. Etc.
Recommended Reading
Guide to Cure Candida
Proven Way to Eliminate Candida and
Other Harmful Infections Naturally
II. Candida Albicans In Traditional Chinese Medicine perspective
Candidiasis
Candidiasis is defined as a condition as a results of the overgrowth of a yeast-like fungus called Candida albicans. Candida cells are part of the normal flora of our bodies found most in the gastrointestinal track, in our mouth, vagina, etc. If for what ever reason, your immune system is weakened, it can cause over growth of candida, leading to digestive disorders, nervous irritability, vaginal yeast infections, etc.
Causes
In traditional Chinese medicine, candidiasis is defined as a condition of malfunction of the Triple Burner-related condition due to spleen and stomach disorder, causing excess fluid or phlegm in our system, weakening immune system, leading to damp heat accumulates in the Lower Burner, resulting in candidiasis.
Treatments
Cleansing
The overgrowth of candida in TCM is considered as the accumulation of waste, phlegm and damp heat, toxins due to inability of spleen and stomach in digesting foods properly.
A. Herbs for Lower and Middle burner symptoms
1. Long Dan Cao (Gentian)
Long can cao is also known as Gentian is a genus of flowering plants (Gentiana L) belonging to the family Gentianaceae. The bitter, cold and non toxic herb has been used in TCM as sedative and to treat inflammation, stimulate the digestive system and promotes bile, hydrochloride acid and other digestive enzymes secretion by clearing liver’ and gallbladder’ damp heat as it enhances the functions of liver, gallbladder and stomach channels.
2. Huang Qin (Skullcap)
Huang qin is laso known as skullcap, a genus of Scutellaria, belonging to the family Lamiaceae. The bitter and cold herb has been used in TCM as antihistamine and anti-toxin effect and to promote bowel movements, treat hepatitis B by clearing heat, drying fire, draining dampness as it promotes the functions of gallbladder, large intestine, lung, stomach channels.
3. Zhi Zi (Gardenia)
Zhi zi is also known as gardenia fruit, a genus of Gardenia, belonging to the family Rubiaceae, native to the tropical and subtropical regions of Africa, southern Asia, Australasia and Oceania. The bitter, cold and toxic herb has been used in TCM as toxicity effects and antipyretic, antibiotic and anti-inflammatory and to treat digestive disorder by dispersing fire, clearing heat, draining dampness, expelling toxins as it enhances the functions of heart, liver, lung, stomach, triple warmer channels.
4. Mu Tong (Akebia caulis)
Mu Tong is also known as Akebia caulis, a genus of akebia, belonging to the family Lardizabalaceae. The bitter and cool herb has been used in TCM as antibiotic and to promote urination, improve cardiac function by calming pain on urination and clearing heat as it promotes the functions of bladder, heart, small intestine channels.
5. Che Qian Cao (Plaintain)
Che qian cao is also known as Plaintain, the common name for herbaceous plants of the genus Musa, native to Southeast Asia and Oceania. The sweet and cold herb has been used in TCM to treat Damp heat in the lower burner channel due to infection of the urinary tract and bowel and damp heat cause of sexual dysfunction due to damp heat by stopping diarrhea clearing the liver and lungs and transforming phlegm as it promotes the functions of bladder, kidney, liver, lung channels.
6. Ze Xie (Alisma)
Ze xie is also known as Alisma, a genus of flowering plants in the family Alismataceae, found in a variety of still water habitats all over the world. The sweet and cold herb has been used in TCM to treat painful and difficult urination, diarrhea , leucorrhagia, caused by damp heat in the lower burner, by used as and eliminating water, clearing heat and damp heat as its enhances the functions of kidney and bladder channels.
7. Chai Hu (Buplerum)
Chai hu is also known as Buplerum, a genus Buplerum of plants of the Apiaceae family. The bitter and cold herd has been used in TCM to treat fever, irregular menses, prolapse of uterus, and prolapse of rectum by regulating and clear heat and resolving depression and liver stagnation as it promotes the functions of the liver, gallbladder, pericardium, triple burner channels.
8. Etc.
B. Herbs for Upper and Middle burner symptoms
1. Huang Lian (Coptis)
Huang lian is aslo known as Canker roots, a genus of Coptis in the family Ranunculaceae, native to Asia and North America. The bitter and cool herb has been used in TCM to treat indigestion, inflammation of intestine and diarrhea caused by bacterial infection by clearing heat, drying damp, dispersing fire and expelling toxins as it promotes the functions of heart, large intestine, liver, and stomach channels.
2. Da Huang (Ruhbarb)
Da Huang is also known as Ruhbarb, is a genus Rheum, belonging the family Polygonaceae. The bitter and cold herb has been used in TCM to enhance bowel movement, reduce blood clots, treat tumor, abdominal-distention and/or pain, hemorrhoidal bleeding and urination burning sensation by clearing heat, dispersing fire, expelling toxins and invigorating blood as its promote the functions of heart, large intestine, liver, stomach channels.
3. Huang Bai (Phellodendra)
Huang Bai is also known as Cork-tree, a genus of Phellodendra, belonging to the family Rutaceae, native to east and northeast Asia. The bitter and cold herb has been used in TCM as antibiotic and anti Trichomoniasis, to lower blood pressure and blood sugar by
clearing damp heat in the lower burner due to bacterial infection, dispersing fire and expeling toxins as it promotes the functions of kidney and bladder channels.
4. Shi Gao (Gypsum)
Shi Gao is also known as Gypsum, a very soft mineral composed of calcium sulfate dihydrate. The bitter, very cod and acrid herb has been used in TCM as antipyretics and to treat asthma, stomach ache, diabetes by clearing and fire and calming anxiety and reducing thirst as it promotes the functions of lung, stomach channels.
5. Lian Qiao (Forsythia)
Lian Qiao is also known as Forsythia fruit, is a genus of Forsythia, belongs to the family Oleaceae, native to Eastern Asia. The bitter, cold and slightly acrid herb has been used as spectrum antibiotic, anti inflammation and to lower fever and to protect liver by clearing heat and toxins, and resolving abscesses as it promotes the functions of heart, liver and gallbladder channels.
6. Jing Jie (Schizonepeta)
Jing Jie is also known as shizonepeta, a genus of Schizonepeta, belonging to the family Lamiaceae, native to China. The acrid, slightly warm and fragrant herb has been used in TCM as anti bacteria, antipyretic, anti-inflammatory and to reduce pain and enhances immune system by expelling winds and releasing toxin through sweating and stop bleeding as it promotes the functions of lung and liver channels.
7. Ju Hua (Chrysanthemi)
Hu Hua also known as chrysanthemum flower, a genus of chrysanthemum, belongs to the family Asteraceae, native to Asia and northeastern Europe. The sweet, bitter and slightly cold herb has been used in TCM as anti-inflammatory, antibiotic and antipyretic and to benefit the cardio-vascular system by expelling wind, clearing heat and toxins as it promotes the functions of lung and liver channels.
8. Bo He (Mint)
Bo he is also known as Mint, a genus of Mentha, belonging to the family Lamiaceae, native to the through the world. The acrid and cold herb has been used in TCM as anti-pyretic, anti-inflammatory and to treat wind-heat cause of infection with the symptoms of headache, red eyes, swollen and painful throat and achy stomach by dispersing wind-heat and clearing fire as it promotes the functions of liver and lung channels.
9. Gan Cao (Licorice)
Gan Cao is also known as Licorice, a genus of Glycyrrhiza, belonging to the family Fabaceae, native to southern Europe and parts of Asia. The sweet herb has been used in TCM as anti inflammatory, anti viral and bacterial and anti allergic and to enhance the adrenocortical hormone function by tonifying spleen; Benefiting qi, moistening lung as it promotes all 12 channels.
10. Etc.
C. Tonifying herbs
After cleansing the body with the above herbs, repairing the damage and restoring the balance are vital to prevent the reoccurring of the pathological factors in TCM.
1. Ren Shen (Ginseng)
Ren shen is aslo best known as Radix Ginseng , a slow-growing plant, belonging to the Panax genus in the family Araliaceae. The smells aromatic, tastes sweet and slightly warm herb has been used in TCM as anti cancer, anti aging medicine and to regulates central nervous system, circulatory system and prevent as it tonifies original qi, spleen, lungs and enhances the generation of body fluids by promoting the function of lung and spleen channels.
2. Bai Zhu (Atractylodis)
Bai zhu is also known as Bighead atractylodes rhizome, a genus Atractylodis, belonging to the family Asteraceae. The aromatic, acrid, and sweet herb has been used in TCM to treat liver, liver cancer, Meniere’s disease, constipation chronic back pain, acute infection of intestine as it tonifies qi, strengthens spleen and dries dampness by enhancing the functions of spleen and stomach channels.
3. Fu Ling (Poria)
Fu ling is also known as Poria or china root, is a fungus in the genus Wolfiporia, belonging to family Polyporaceae. The sweet and neutral herb has been used in TCM to treat inflmmation of uterus, headache, dizziness, palpitations, insomnia, loss of appetite as it eliminates fluid strengthens spleen and calms the mind by enhancing the function of heart, spleen, lung, kidney channels.
4. Chen Pi (Tangerine Peel)
Chen Pi is also known as Tangerine Peel, it is the skin of is an orange-coloured citrus fruit, belonging to the genus Citrus in the family Rutaceae. The bitter, acrid, warm herb is antibotic and has been used in TCM to improve digestion, stop vomiting and hiccups and bleeding, increase blood pressure, stimulate blood vessels and inhibit the movement of digestive tract as it helps to regulates qi and the middle burner, dry dampness and transform phlegm by promoting the functions of lung and spleen channels.
5. Ban Xia (Pinella)
Ban xia is also known as Pinellia Tuber, a genus of Pinellia, belonging to the family Araceae and native to China. The acrid, warm, toxic herb has been used in TCM to stops vomiting, promote vomiting, get rid of phlegm and induce calming as it dries dampness; transforms phlegm and tonifies middle burner that aids digestion by enhancing the functions of lung, spleen and stomach channels.
6. Sha Ren (Amomi)
Sha Ren is also known as cardamom seeds, the tree is belong to the genus Elettaria and Amomum in the family Zingiberaceae, native to in Asia and Australia. The acrid, warm and nontoxic herb has been used in TCM to treat digestive tract infection, bloating, stomach ache, nausea, vomiting and lack of appetite as it transforms dampness, stimulate movement of qi and warms the middle burner by promoting the functions of kidney, spleen and stomach channels.
7. Mu Xiang (Saussurea)
Mu Xiang is also known as costus root, a genus is a genus Saussurea in the family Asteraceae, native to cool temperate helps to and arctic regions of Asia, Europe, and North America. The acrid, bitter and warm herb has been used in TCM as anti fungus and to treat pain in the abdomen, diarrhea, vomiting caused by weak digestion, digestive tract infection and yeast infection as it helps to enhance the movement of qi, regulates the middle burner and relieve pain by promoting the functions of gallbladder, large intestine, spleen, stomach channels.
D. Suggested Acupuncture points
The importance of acupuncture is to perform the same function of herbs by stimulating the movement of qi in the channels of which enhances the function of organs in fighting against the over growth fungus naturally and maintains the optimal healthy by preventing the reoccurring of the diseases. Therefore, it shares the same purposes in treating candidiasis as herbs mentioned above, including tonifying digestive system, sedating, drying dampness, clear excess heat in the intestines, balancing qi and blood, etc.
SP6 (San Yin Zao)
ST36 (Zu San Li),
KD3 (Tai Xi),
KD5 (Shui Quan )
LI3 (San Jian)
SP9 (Yin Ling Quan)
LI4 (He Gu )
LI11 (Qu Chi)
CV3 (Zhong Ji )
CV4 (Quan Yuan)
ST25 (Tian Shu)
SP4 (Gong Sun)
Etc.
You can also view my home page for more health series and article
http://medicaladvisorjournals.blogspot.com
or follow me on twitter
http://twitter.com/kylejnorton