Definicija: Aromaterapija

Aromaterapija je oblika alternativne medicine, ki uporablja hlapne tekoče rastlinske materiale, znane kot eterična olja (EOS), in drugih aromatskih spojin iz naprav za namene, ki vplivajo na razpoloženje ali zdravja ljudi. Eterična olja se razlikujejo po kemični sestavi iz drugih rastlinskih proizvodov, ker je proces destilacije povrne samo vžigalnik phytomolecules. Iz tega razloga eterična olja so bogata z monoterpenov in seskviterpene, kot tudi druge HOS snovi (estrov, aromatskih spojin, ki niso terpenskih ogljikovodikov, nekatere organske sulfide itd).
Aromaterapija je splošen izraz, ki se nanaša na katero koli od različnih tradicij, ki omogočajo uporabo eteričnih olj, včasih tudi v kombinaciji z drugimi alternativnimi zdravstvene prakse in duhovnih prepričanj. Priljubljena uporaba teh izdelkov so gnetilne izdelki, zdravila, ali kateri koli lokalni uporabi, ki vključuje uporabo eteričnih olj za svoje izdelke. To je še posebej Western valuto in prepričevanja. Zdravljenje, ki vključuje aromatskih spojin, ki lahko obstajajo zunaj na Zahodu, vendar lahko ali pa ne smejo biti zajete v izrazu “aromaterapija”.
Aromaterapija je bilo okoli 6000 let ali več. Grki, Rimljani in stari Egipčani vse stroje aromaterapijo olja. Egiptovski zdravnik Imhotep priporočljivo dišeče olje za kopanje, masažo in za balzamiranje svoje mrtve pred skoraj 6000 leti. Imhotep je egiptovski bog medicine in zdravljenja. Hipokrat, oče moderne medicine, ki se uporabljajo aromaterapija kopeli in dišeče masaže. Včasih je aromatična zaplinjevanje znebiti Atene kuge.
Aromaterapija ima korenine v antiki z uporabo aromatičnih olj. Vendar pa, kot je trenutno opredeljeno, aromaterapija vključuje uporabo destilirane rastlin hlapnih snovi, inovacijo dvajsetega stoletja. Beseda “aromaterapija” je bil prvič uporabljen leta 1920 francoski kemik Ren & eacute; -Maurice Gattefoss & eacute ;, ki je svoje življenje posvetil raziskovanju zdravilne lastnosti eteričnih olj po nesreči v njegovi parfumov laboratoriju. V nesreči je postavil roko na ogenj in jo potiska v najbližjo hladno tekočino, ki se je zgodilo, da je ddv NOx Ph232 ali bolj znana kot olja sivke. Takoj je opazil presenetljivo lajšanje bolečine, in namesto da zahtevajo podaljšano celjenje ga je doživel v času okrevanja po prejšnjih opeklin zdela, ki povzroča rdečico, vročino, vnetje, mehurji in brazgotine – to opekline izredno hitro zacelila, z najmanj neugodja in brez brazgotin . Jean Valnet nadaljeval delo Gattefoss & eacute ;. Med prvo svetovno vojno II Valnet uporabljajo eterična olja za zdravljenje gangrene na ranjenih vojakov.
Nekateri izmed materialov, ki delajo vključujejo:
 * Eterična olja: Dišeči olja, pridobljeni iz rastlin, predvsem z destilacijo (npr evkaliptus olje) ali izraz (grenivke olje). Vendar izraz tudi občasno uporablja za opisovanje dišečih olj, pridobljenih iz rastlinskega materiala z nobenim solventno ekstrakcijo.
  * Čista: Dišeči olja, pridobljeni predvsem iz cvetov ali občutljivih rastlinskih tkiv skozi solventno ekstrakcijo ali superkritični tekočine (npr rose absolutno). Izraz se uporablja tudi za opis olja, pridobljeni iz dišeče masla, betonov in enfleražo pommades uporabljajo etanol.
  * Phytoncides: različne hlapnih organskih spojin iz naprav, ki uničujejo mikrobe. Mnogi, ki temelji na terpenskih dišečega olja in žveplove spojine iz rastlin v rod “Allium” so phytoncides, čeprav so slednje verjetno manj pogosto uporabljajo v aromaterapiji zaradi svojih neprijetnih vonjav.
  * Zeliščni destilatov ali hydrosols: Vodni stranskih proizvodov v destilacijo (npr Rosewater). Obstaja veliko zelišč, ki omogočajo zeliščnih destilate in imajo kulinarične uporabe, medicinske uporabe in uporabo za nego kože. Skupna zeliščni destilatov so rose, melise in kamilice.
  * Infusions: Vodni ekstrakti različnih rastlinskih materialov (npr infuzijo kamilice)
  * Carrier olja: Običajno oljno osnovo sredstev triacilglicerid da razredčenih eterična olja za uporabo na koži (na primer mandljevo olje)
Wikipedija, prosta enciklopedija & copy; 2001-2008 Wikipedia Avtorji (Pogoji)
  Ta članek je pod licenco GNU Free Documentation License.