Diabetes – Vzroki in zdravil

Sladkorna bolezen se imenuje Sladkorna bolezen pri medicinskih izrazov, ki je skupina presnovnih bolezni, pri katerih ima oseba visok krvni sladkor, bodisi zato, ker telo ne proizvaja dovolj inzulina, ali zato, ker celice ne odzivajo na inzulin, ki ga proizvaja telo. Ta visok krvni sladkor povzroča skupni simptomi, kot so:

* Poliurija (pogosto uriniranje)
* Polidipsija (povečana žeja)
* Polifagija (povečana lakota) Grozničav način življenja danes povečuje tveganje za sladkorno bolezen, pri kateri je nepravilnih prehranjevalnih navad in prekomerno uživanje junk hrane odgovorna. V nekaj pa tudi zgodi genetsko. Ob sladkorno bolezen lahko privede tudi do resnih dolgoročno zapleti, kot so:

* Bolezni srca in ožilja
* Diabetična koma, ki je lahko usodna
* Kronične bolezni ledvične
* Poškodba retinaThe vzroki za sladkorno bolezen, so:

* genetske napake in beta, se pojavljajo pri funkcija

* Starostni diabetes za mlade
* mitohondrijska DNK mutacije
* genetske napake v predelavo insulina ali delovanja insulina

* Napake v preusmeritvi proinzulin
* Insulin genske mutacije
* mutacije Insulin receptorjev
* exocrine trebušne slinavke napake

* Kronična pankreatitis
* PancreatectomyPancreatic neoplazije

* Cistična fibroza
* Hemochromatosis
* Fibrocalculous pancreatopathy
* endokrinopatije

* Rastni hormon presežek (akromegalija)
* Cushingsyndrome
* hipertiroidizem
* feokromocitom
* Glucagonoma
* Okužbe

* Cytomegalovirusinfection
* Coxsackievirus B
* Droge

* Glukokortikoidi
* Ščitnice hormon
* & beta; adrenergični agonisti
* StatinsHence za preprečevanje sladkorne bolezni ali za njegov nadzor bi moral biti eden vzdrževanje zdravega življenjskega sloga za nadzor telesne teže in ravni krvnega tlaka. Sladkorne bolnike je treba jesti zdravo hrano v primernih količinah in v rednih intervalih, da se ohrani konstanten nivo sladkorja v telesu in naj se izogibajo kajenje cigaret, pa tudi.
V Indiji obstaja veliko zelišč in prehrambenih izdelkov, ki pomagajo, da sladkorne bolezni v pregled. Eden mora najprej nadzorovati vnos sladkorja tako da se nadomestijo z bolj zdravim načinom. Palmovega Jaggery je eden izmed njih, saj se lahko uporablja kot nadomestek belega sladkorja in sladkornih bolnikov se lahko uporablja za sladkanje namen. Celo lahko odločijo za med, kot dobro. Obstaja veliko koristi jaggery in medu, vendar pa sladko narave sladkorne bolnike, bi ga morali imeti v omejenih količinah.
Lauki ka sok ali steklenico buča sok je koristen tudi za sladkorno bolezen in je dobra pijača za zmanjšanje pretirano žejo s sladkorno boleznijo, povzročeno. Prav tako je maščob in malo kalorij in je učinkovita pri ohranjanju hypertensivity ali visok krvni tlak v pregled. Prednosti lauki soka so veliko več kot to samo poskusite in ga vključiti v vsakodnevni prehrani.
Črni poper, se lahko uporablja tudi za obvladovanje sladkorne bolezni, saj lahko blokira zaplete sladkorne bolezni povzročajo. Protein glikacije je proces, v katerem molekule sladkorja vez na beljakovinske molekule brez encimske nadzora za posledico kopičenje končnih proizvodov, da je hitrost staranja in degeneracije, ki sladkorne bolezni povzročajo. Znanstveniki iz Nacionalnega inštituta za prehrano v Indiji ocenili sposobnost izvlečke iz različnih živil rastlinskega izvora, da bi preprečili kopičenje naprednih glikacije končnih izdelkov. Črni poper, ingver, kumina, cimet, ter zeleni čaj, če le izvlečki testirali kar so pokazali veliko sposobnost, da zavira teh končnih proizvodov.
 Za obvladovanje diabetesa sledite zdravega načina življenja z zdravo prehrano in redno vadbo.