Dismenoreja – Definicija, vzroki, simptomi in Zdravljenje

I. Opredelitev
Dismenoreja pomeni, da imajo ženske občasne bolečine med ali pred ali po menstruacije v spodnjem delu trebuha, ki jih motnje krčenja povzročil v maternici, kar je posledica odvečnih slabih prostaglandinov.
II. Vzroki
A. Primarna dismenoreja
Primarna dismenoreja je opredeljena kot ne osnovni vzrok za menstrualne krče ali težkega menstruacijo.
a) Alergijske reakcije
Ženske jedo hrano, ki povzroči imunski sistem, da se odzove preveč agresivno in negativno zaradi oslabljen imunski sistem, kot tudi zaradi česar je prekomerno proizvodnjo prostaglandlins.
b) Hranilna pomanjkljivost
Pomanjkanje magnezija in DHEA spodbuja presežno prostaglandlins, ki lahko olajšajo začetek dismenoreje.
c) Nezdrava prehrana
Uživanje velikih količin hrane, ki vsebuje sintetičnih konzervansov, barvne agentov, dodatki in kofein povzroča napetost v živčnem sistemu, slabi imunski sistem in poveča vnetje sistema našega telesa, ki povzroči izkrivljanje proizvodnjo hormona.
d) Prekomerno estrogen
Uravnoteženje estrogena in progesterona, ki so potrebni za normalno menstrualnega ciklusa. Ženske, ki jemljejo estrogen povečanje zdravil lahko povzroči neravnovesje estrogena in progesterona, ki povzroči hormonsko neravnovesje in menstrualne krče.
e) V teže
Ženske, ki so prekomerno telesno težo že dvakrat tveganje za ob močnejši in bolj vztrajno menstrualne bolečine kot ženske, ki niso.
f) kajenje.
Cigarete so stimulans, ki povzroča ne le napetost v našem živčnem sistemu, pa tudi izkrivlja hormonov povzroča prekomerno proizvodnjo prostaglandlins. Ženskah, ki kadijo, so bolj verjetno, da trpijo zaradi menstrualne bolečine.
g) Stres
Stres je psihološki in fiziološki odziv na dogodke, ki so ogrozile našo osebno ravnotežje na nek način povzroča kemična neravnovesja v možganih, ki izhaja iz nepravilne menstruacije ali menstrualne krče.
B. Sekundarna dismenoreja
Sekundarna dismenoreja je posledica ginekološke bolezni
a) Endometrioza
Endometrioza je stanje, pri katerem celice, te črte v notranjost maternice preseliti in raste zunaj maternične votline, zaradi česar ni izhoda za kri, ko estrogen ravni spusti povzroča dismenoreje.
b) fibromi.
Ti benigni tumorji oblikuje in raste v maternici ali jajčnikih, ki so posledica dolgotrajnega, počasnega menstruacijo ali splava ter neravnovesja med estrogena in progesterona, ki povzročajo bolečine med menstruacijo.
c) medenice vnetna bolezen (PID)
PID je bakterijska okužba, maternice, jajcevodov in jajčnikov.
III. simptomi
Simptomi dismenoreje vključujejo
a) spastični krči
b) Glavoboli
c) Vrtoglavica
d) tesnoba
e) Slabost
f) bruhanje
g) depresija
Kliknite tukaj za več informacij
IV. Obdelave
A. Z živili
1. Tofu
Tofu je narejen iz rumene fižola. Vsebuje visoko stopnjo isoflovones. Uživanje tofu bo pomagalo spodbuditi proizvodnjo dobrega estrogena, ki je med menstruacijo za posledico zmanjšanje vnetja, kot tudi menstrualne krče nizka. Prav tako zavira slab estrogen, znan tudi kot ksenoestrogenov, ki povzroča raka na dojkah in tumorjev pri ženskah. Raw rumeni fižol se je strupena in škodljiva za naše telo.
2. Stročnice
Stročnice so temno zelene barve hrane. Vsebuje velike količine vitamina C in klorofila, ki pomaga, da se sprostite svoje trebušne mišice zaradi vnetja povzroča med menstruacijo in boj proti tvorbo prostih radikalov v našem telesu.
3. Deep morska riba
Dark ribe kot so tuna in losos, ki vsebujejo velike količine železa in omega 3 maščobne kisline pomagajo spodbuditi nastajanje rdečih krvnih celic, ki je nujna za nadomestitev izgube krvi med menstruacijo. Brez omega 3 maščobnih kislin, s katerimi bi uravnotežili prekomerno omega 6 kisline, bo to povzročilo hormonsko neravnovesje kar povečuje tveganje za menstrualne krče.
4. Banana
Banane vsebujejo veliko kalija in magnezija, ki delujejo skupaj, da blokira sproščanje prostaglandinov in pojavov krče.
5. Zeleni čaj
Zeleni čaj pomaga spodbuditi prebavni sistem, ki izhaja v hladilni občutek in manjšanjem ostro, zbadajočo bolečino med menstruacijo.
6. mehiški wild yam
Mehiški divji yam vsebuje predhodnimi sestavinami za DHEA, ki pomagajo urediti in ravnotežje hormonov naraven način za posledico zmanjšanje simptomov menstruacijo. Študija je pokazala, da ljudje z zdravim ravni steroida DHEA, ko možnost izbire, izbral pusto beljakovin in ogljikovih hidratov hrane v primerjavi z živili, sestavljenih iz veliko maščob.
B. Z Prehranski dodatki
1. vitamin B1
Vitamin B1 je znan tudi kot tiamin, tiamin ali ANEVRINA hidroklorida. Prekomerno pitje alkohola in nezdrava prehrana so glavni vzroki za pomanjkanje vitamina B1, torej ženske slabih navad pitja in ženske, ki jedo več nezdrave hrane, bo verjetno imel dismenoreje.
2. vitamin E
Študija kaže, da je ženske, ki jemljejo vitamin E dva dni pred menstruacijo stalno in tri dni po začetku menstruacije, zelo učinkovita pri lajšanju menstrualne bolečine.
3. magnezij
Ker magnezij je pomemben mineral v ohranjanju mišični tonus, bodo ženske s pomanjkanjem magnezija povzroči hiperaktivnega mišice vodijo do menstrualne bolečine in simptomov. Dodajanje magnezija v vaši dnevni prehrani pomaga zmanjšati ali preprečiti menstrualne krče in bolečine.
4. Cink
Ženske z dismenorejo imajo pomanjkanje cinka in imajo visoke koncentracije prostaglandinov, hormonov verjeli, da bo povzročil menstrualne krče. Ker je cink antioksidant in protivnetno ukrepov in zavira presnovo prostaglandinov, bo vnos cinka pomagajo zmanjšati menstrualne krče.
5. omega 3 maščobne kisline
Ženske z nizkim vnosom omega 3 maščobne kisline se zdi, da se povezali s menstrualne bolečine. Študija kaže, da bo tudi omega 3 maščobne kisline v vaši dnevni prehrani zmanjšanje menstrualne bolečine in menstrualne simptome.
6. Kalcijev
Ker pomanjkanje kalcija povzroča hiperaktiven mišice, lahko ob kalcija, pripomore k zmanjšanju možnosti za menstrualne krče z vzdrževanjem normalne mišični tonus. Študija kaže, da bo vnos kalcija med menstruacijo ciklu prispevajo k razbremenitvi predmenstrualni krči in bolečine med menstruacijo.
Kliknite tukaj za več informacij
C. Z zelišči
1. Ginger
Ingver se najpogosteje uporablja v zahodni medicini pri zdravljenju dismenoreje za dalj časa zaradi svoje stimuliran funkcijo anti- vnetja, spazmolitično in obtok. Ingver pomaga zavira ciklooksigenaze in lipoksigenaze encime, ki povzročajo menstrualne krče.
2. Čaj
Zeliščni čaj vsebuje visoke količine fitokemikalije, ki pomaga, da se sprostite v želodcu in maternico mišice posledico zmanjšan ali ne menstrualne krče. Pitje zeliščni čaj, dokler se krči subvencij je priporočljivo.
3. Cramp Bark
Krč skorja je materničnega tonik. Se uporablja za lajšanje krči in krči vseh vrst, za zdravljenje maternice in bolečine jajčnikov, dismenoreja kot tudi sproščujoče maternice mišice.
4. Raspberry leaf
Maline listov je bila uporabljena v tradicionalni zeliščni terapiji zaradi različnih pogojev, ki se nanašajo na rodilih, zlasti med nosečnostjo in da se olajša dostavo. To je iz maternice tonik, ki pomaga, da se sprostite mišice maternice, ki izhajajo iz nižjih menstrualne krče.
5. Pennyroyal
Pennyroyal je relaksant in stimulans. To ima enako lastnost sprošča mišice maternice, kot so maline listov, in se uporablja za zdravljenje menstrualne krče.
6. pelin
Pelin je bil uporabljen v kitajski medicini za lajšanje bolečin, ki jih spodbuja krvni obtok, obnavljanje depresivno jetra s poživljajoča tok qi, ki ureja menstruacijo in lajšanje bolečin, kot tudi nepravilne menstruacije in dismenoreje.
7. Cinnamon
Cimet je zelo antioksidant in anti-vnetje zelišče izboljšanje zaviranje presnove prostaglandinov, bo vnos cimetovega čaja pomagajo zmanjšati menstrualne krče. Preveliko cimeta je strupen za delovanje ledvic in jeter.
D. S kitajskimi zelišči
1 Dond Quai (kitajski korenina angelike)
Kitajski korenina angelike ali dong Quai je bil uporabljen v kitajski medicini za zdravje žensk pri zdravljenju menstrualne krče, urejanje menstruacije, in zmanjševanje simptomov menopavze. Študija je pokazala, da lahko dong quai pripomore k zmanjšanju bolečine, širijo krvne žile, in spodbujajo sprostitev maternice mišic.
2. Peach jedra
Peach jedra ter pomagali izboljšati prekrvavitev in odstrani toksine iz naše krvi, pomaga tudi pri navlažitev črevesje in lajša zaprtje. To je najbolj pogosto uporablja pri zdravljenju dismenoreje zaradi patološkega blokade v krvni obtok in bolečine v trebuhu, pred in po menstruaciji.
3. Curcuma Root
Kitajski zdravniki menijo, da so menstrualne krče in bolečine zaradi stagnacije jeter-qi in ohranjanje krvi zastoja v notranjosti. Kurkume koren se uporablja za lajšanje bolečine, ki jih spodbuja krvni obtok, obnavljanje depresivno jetra s poživljajoča tok qi, in pospravim toplote v krvi in ​​srca.
4. Corydalis tuber
Corydalis gomolj vsebuje močne alkaloide, ki so bile uporabljene v poporodnem bolečine v trebuhu zaradi patološkega blokade v krvni obtok in depresivno povzroča jeter qi stagnacija. To je pomembno, kitajska rastlina, ki je bil uporabljen za več sto let, da pomaga zmanjšati skoraj vsako boleče stanje, še posebej za menstrualne krče, in prsih in bolečine v trebuhu.
5. barvilni rumenik
Žafranike je eden izmed številnih kitajskih zdravila za zdravljenje težko in boleče menstruacije s spodbujanjem krvni obtok in z odstranitvijo nobene krvi blokirnega snov in regulacijo pretoka krvi.
6. Nutgrass flatsedge Rhizome
Nutgrass flatsedge korenika je kitajsko zelišče, ki se uporablja za blaži in urejanje jetra qi spodbujajo krvni obtok, urejanje menstruacije in lajšanje bolečin, kot tudi neredno menstruacijo in dismenoreje.
7. Chuan Niu Xi (Cyathula Root)
Chuan Niu Xi je jetra in ledvice tonik zelišče, ki je bil uporabljen v kitajski medicini za krepitev krvni obtok, spodbujajo menstrualne razrešnico, in spodbuja uriniranje.
Upam, da bodo te informacije pomagajo. Če potrebujete več informacij, upoštevajte moj članek vrsto zgoraj navedeni zadevi na moji domači strani na naslovu:
http://medicaladvisorjournals.blogspot.com
http://menstrualcycleii.blogspot.com/