Doživite razkošno indijsko kuhinjo v knjigah

Kuhinja Indiji je zelo pod vplivom vseh civilizacij, ki so bili prevladujoča v vsej svoji zgodovini in kolonizirali državo. Glavni vpliv hindujskih in muslimanskih tradicije se kaže v poroke. Vendar pa so Portugalska, perzijskih in angleški prispevala tudi k sestavni del Indije kuhinje na neki točki v zgodovini, v nekaterih vidikih indijske kuhinje. Trendi so bile spremenjene in hrana je mešana in zlit s tistimi iz vsakega kota Indiji. Indijska kuhinja, ki je sedaj uživamo je mešanica grozda okusov, tekstur in oblik, ki so navdih iz različnih kultur, in je tako raznolika kot svoje ljudi in kulture.

Prva stvar indijske kuhinje, ki prihaja v mislih, so začimbe, zelenjava in začinjene arome. Če želite okusiti pravi indijski kulinarične udeležil indijski zakon. To je najboljši dogodek, ki lahko pokažejo najbolj značilno indijsko kuhinjo in tudi vonj svoje brbončice, tako da vam neverjetno doživetje, ki ga ne bo nikoli pozabil.

Večina indijskih jedi so začinjene s zmlete začimbe in kombinacija teh prelivi je znana kot masala. Eden od najbolj razširjenih je začimba curry, ki je pravzaprav mešanica začimb, kot so ingver, koriander, muškatni orešček, kardamom, makom in celo klinčki in žafran. Te sestavine so nujna za praznični jedilnik. Te začimbe in zelišča, ki se uporabljajo v indijski kuhinji ne samo dajejo okus hrane, imajo pa tudi veliko zdravilno vrednost.

Na primer, črni poper začimbe imajo visoko zdravilno vrednost in se pogosto uporabljajo v indijsko kuhinjo, ki se mešajo z drugimi začimb, zelišč in olj.

V indijski kuhinji je obsežna uporaba riža in pšenice, poleg uporabe stročnic, kot so stročnice, čičerika, črne leča, zelena leča ali drugih. V tandoori jedi so tudi zelo priljubljen, še posebej tudi znameniti tandoori piščanca, ki je ljubil z ljudmi iz celega sveta. Druga pomembna sestavina so mleko in mlečni proizvodi, kot so ghee (pojasniti, maslo), jogurt, kondenziranega mleka in še veliko drugih stvari. Jogurt zmešamo tudi s strojar, da se jim zgoščevalno teksturo in neverjetni okus.

Obstaja prevlado vegetarijanskih jedi v indijski kuhinj in poroke niso nobena izjema. V severni Indiji, pa je čista vegetarijanska kuhinja v zakonu. Vendar pa se ta trend spreminja, ko se pomikamo proti vzhodnih regijah, kot so Bihar, West Bengal, Orissa, in obalnih regijah države. V teh državah, ki niso vegetarijanske jedi predstavljajo pomemben del menija zakonske zveze. Večinoma se uporablja brez vegetarijanske jedi so ribe, ovčetina in piščanca.

V Punjab, lahko doživite številne okusne non-vegetarijanskih predjedi, kot so različne sorte kebab in mesne jedi. V različnih delih države, lahko poskusite slavno jagnje curry ali Biryani, ki je piščančje ali jagnječje jed kuhana z rižem začinjeni z različnimi okusi in začinjena z Rosewater. Prav tako obstajajo številne kuhinj, ki niso vključeni v tem članku. Po okusu najboljši indijski hrane, kar bi lahko bil boljši, kot udeležbo na poroko!