Dry Eye: Preprečevanje & Odprava

sindroma suhega očesa je eden izmed najpogostejših pogojih oči. Leta 1990, približno 33 milijonov Američanov imeli različen suhih simptomov oči. Do leta 1997 ta številka povečala na alarmantno 59 milijonov. Simptomi so suha, kepic, draženje, pekoč občutek in celo pretirano ne strga ali zalivanje. Medtem ko mnogi ljudje našli začasno rešitev z umetnimi pripravami solze, to palliates le simptome, in ugotovila, konzervansi v mnogih od teh izdelkov, lahko celo poslabša stanje sam. Dejansko lahko ti konzervansov ubije roženice celice. Okrevanje zdravje roženice po izpostavljenosti konzervansov traja ves teden, medtem ko veznice traja do 2 meseca zdraviti. Skupni padec oko konzervans benzalkonijev klorid povzroča poslabšanje suhe oči, zaradi česar eden bolj odvisna od uporabe teh kapljic. Ta konzervans, skupaj z thimerisol in Tween, pojavljajo v toksičnih koncentracijah v kapljice za oči. Drugi farmacevtskih učinkovin v kapljice za oči prispevajo k suhe oči, preveč. Vazokonstriktorji da “dobili rdeče ven” zmanjšanje pretoka v oči, zmanjšujejo proizvodnjo odtrganje filma in poslabša suhe očesnih simptomov.
Raziskave kažejo, da vsebuje konzervansov Kapljice povečanje roženice zdravljenje in izboljšanje suhe težave z očmi, v primerjavi z konzerviranih proizvodov. Na srečo več ne vsebuje konzervansov solza nadomestki so na voljo, vključno z VIVA kapljic (ki vsebuje 19 I.U. vitamina A na padec) in nekaj cevi za enkratni odmerek. Zaskrbljenost je pa izrazil o tveganju roženice odrgnine s strani ostrimi konci cevi za enkratni odmerek. Med drugimi težavami s kapljicami za oči je, da 80% ljudi težave jih dobili v oči, in tudi s prakso 49% še vedno slabo cilja. Manj kot tretjina je bila tudi pokazala, kako to storiti prav! Najboljši način je, da se podirajo spodnji pokrov, tako da je padec lahko vzbudil na spodnji cul de sac (slepa vrečka) veznice, ne pa neposredno na roženico. Za tiste, ki imajo težave, padec oko vodniki so na voljo za pomoč. Za tiste, ki ne morejo odpreti oči, medtem ko se vzbudil kapljice, ki jih spustite v notranjem kotičku zaprtih pokrovov in kapljice začne oči na openning. Imejte kapljic v hladilniku, če se pojavijo zbadanje na sapnik. Bodite prepričani, da kapljice za oko ločeni od vseh podobnih iščejo steklenice, in da se prepreči kontaminacija, biti zelo previdni, da se ne dotaknete kapalko s čimerkoli, vključno prsti ali samo oko. Poglej za obroč umazanije med pokrovom in pokrovom, kot znak, da je onesnaženje verjetno zgodil. Bodite prepričani, da si umijte roke pred uporabo kapljic za oko in bo plastenka v čistem prostoru. Skoraj eden od treh steklenic kontaminirana, in ga je treba nadomestiti s čisto novim.
Utripa in solzenje naslednje uporabe kapljice za oko lahko razredčimo sredstva na manj kot 1% njegove prvotne koncentracije v nekaj minutah. Za optimizacijo terapevtsko učinkovitost po vkapanju, don & Otilde; t trenutku, ampak zaprite oči za največ 2 minuti. Lahko tudi ščepec nežno na korenu nosu, da se prepreči odtekanje skozi solza vodov, povečanje učinkovitosti za 65%. To je tudi idealen čas, da pomagajo oči sprostite in izboljša prekrvavitev v očeh s tehnikami, kot so Nošenje žoge, se & Ograve; oči odsek, in Oacute; in akupresura ali masaža shiatsu oči. Med aplikacijami, je pomembno, da se pogosto in v celoti utripa, saj širi solze v prednjem delu očesa, vlaženje niti suha območja. Običajni časovni tear break-up (PA), je več kot 10 sekund, kar omogoča, da je dolžina strmel pred roženica začne pokazati suhe lise. S sindromom suhega očesa, to pogosto skrajša za nekaj sekund. Staring prispeva tudi k vizualni stresa in je povezana s povečanjem kratkovidnosti. Podobni napetost mišic oko lahko dodatno zniža krvni obtok v predelu okrog oči.
Mnogi zdravniki priporočajo zdravljenje, ki lahko vključujejo dajanje silikona svečke za blokiranje oči solzne kanale in celo cauterizing vodi zaprta za zadrževanje vlage v očesu. Medtem take obdelave narediti zmanjšati količino umetne solze, potrebnih za mnoge s hudo suhe oči, lahko pomeni zgolj uporabo kapljic vsake 4 ure ali več namesto vsake 3 ure ali manj. Vlažilniki lahko koristna v suhih ali klimatiziranih okoljih, in posebne komorne vlage očala lahko nosite tudi za zmanjšanje solza izhlapevanje. Tudi nevtralne sive sklopi sončna očala ponujajo nekatere olajšave, zlasti iz poslabšanja ga sonca, vetra in prahu. Stranski ščitniki za zmanjšanje izhlapevanja do 40%. Mogoče, če pogledamo malo globlje v patofiziologijo in biokemije od solz in trganje proizvodnje, bomo našli zdrave rešitve za mnoge suhe trpijo oči.
Obstajajo tri skupne hipoteze za vzrok suhe oči:
Suhe lise na očesnem površini
Vnetje površine očesa
Zvišane tear film osmolarnost z izgubo vode iz tear film
Suha mesta so povezani z, vendar ne povzroča suhe oči, kot polovica pacientov suhega očesa imajo dovolj trganje film stabilnost preprečevanje suhe lise med utripa.
Lemp MA, Hamill JR: Dejavniki, ki vplivajo solza film razpadu v normalnih oči. Arch Opthalmol 89: 103-105, 1973.
Suho bolezen površine očesa, je najhujša v veke odprtino, vendar pa so tudi spremembe na vrhunsko in nižje bulbarna veznice, kjer ne pride do suhe lise. Študije zajec kažejo, da je izguba v roženico beljakovin na površini celic, ki omogočajo roženice močilni pozno sprememba v suhem očesne bolezni.
Leta 1800, Haas teorijo, da je suho oko povzročena z neposrednim imunske ali vnetne napad na površini očesa, in da so spremembe na površini očesa povezana z zmanjšanjem raztrgati proizvodnje. Ta hipoteza je bila, zanimivo, dokler raziskovalci začeli iskati očesne površine patologijo v suhe oči. Površinska patologija pri bolnikih pojavijo suhe oči, potem ko je svoje solznih žlez odstranjeni solzenja (kar je razlog, zakaj je ta operacija je v nemilost) in pri bolnikih z SJ & ouml; Gren sindrom. Skupina z iatrogeno bolezni so imeli popolnoma enake površino očesa spremembe kot SJ & ouml; Gren je skupino.
Scherz W, Dohlman CH: Je solznega žleze nepotrebni? Keratokonjunktivitis sicca po odstranitvi solznega žleze. Arch Opthalmol 93: 281-283, 1975.
Pri kuncih vsak očesni sprememba površina SJ & ouml; Gren sindrom se kaže v normalnih kuncih z dvigom solza filmsko osmolarnost, bodisi tako, da blokira solzenje, zmanjšuje roženice občutek ali inducira disfunkcijo meibomian lojnic. Raziskave kažejo ekspresijo vnetnih mediatorjev (citokinov) na površini očesa v suhe oči, ampak vnetje je nespecifična odziv kateremkoli poškodbe tkiva. Vnetje pomaga pospraviti škodo. Povečanja trganje filma osmolarnosti povzroči povečanje pro-vnetnih citokinov na površini očesa. Ni primarni imunski protivnetno napad na površini očesa v suhih oči.
Dursun D, ​​Wang M, Monroy D, Li D, Lokeshwar BL, Stern M, Pflugfelder SC: Eksperimentalno povzroča suho oko proizvaja očesno vnetje površine in epitelne bolezni. Adv Exp Med Biol 506 (PTA): 647-55, 2002.
Ko Sj & ouml; Gren je najprej opisal očesne površine patologije, suhe oči, je ugotovila, da je bilo videti, kot da nekaj “sila” je vlekel vodo preko očesne površine epitela. Izkazalo se je, da je bila sila, osmotsko sila, ki jo je osmotski gradient s nadmorske trganje filma osmolarnosti ustanovile. Očesna bolezen površina suhe oči je odvisna, in sorazmerna z zvišanjem trganje filma osmolarnosti.
Zvišane tear film osmolarnost povzroča očesne površine spremembe suhe oči. Farris ugotovi, da solza film osmolarnost pri bolnikih s suhimi očmi povečuje skozi potek vsak dan.
Farris RL, Stuchell RN, Mandel ID. Solza sprememba osmolarnost v suhih oči. Trans Am OPHTHALMOL Soc (ZDA) 84: p250-68, 1986.
Tear Film
Obstajajo tri plasti normalne raztrgati filma, ki ohrani sprednje površine očesa udobno namazani in optično jasno. Prvi je lipid (olje) sloj, ki preprečuje solze izhlapi. To se izločajo meibomian žlez. Srednji in najdebelejša plast, je vodna ali vodeno plast, ki jo je lachrymal žleze izločajo. Tretji sloj, ki se veže solze na površini očesa, tako da oko tkivo močljiv je beljakovina plast imenovano mucin. Ta se izloča neposredno iz veznice površine na belo očesa s čašo celic.
sindrom suhega očesa je pogosto povezana z drugimi zdravstvenimi pogoji v telesu. Je pogosto povezano z suhosti drugih sluznice (glej Sjogrenov sindrom, spodaj) in celo notranjih telesnih površinah kot v sklepih (artritis). Mnogi bolniki suhe oči tudi pritožujejo veznega težav tkiva, kot krhke nohte in veliko izkušenj občutljivost kože detergentom. Prebavne neravnovesja in avtoimunskih procesov, kot Sjögrenov sindrom in lupus so pogosto odkrili osnovne suhe očesnih simptomov. Ko suhe očesni simptomi izboljšajo, je tudi pogosto opaža izboljšave pri sinusni in post-nosnih pogoji kaplja.
Sjogrenov sindrom velja za najbolj pogosto napačno diagnosticirajo vseh zdravstvenih pogojev pri ženskah, starejših od 40 let, ki vplivajo na 4 milijone Američanov. V Sjogrenov sindrom, so suhe očesni simptomi spremljajo suhega v drugih delih telesa. Ta skupek simptomov se proizvaja z avtoimunskim procesom, v katerem protitelesa napadom celice, ki izločajo tekočine. Te žleznih celic se končno lahko uniči, in včasih celo postanejo rakave. Suho oko lahko spremljajo utrujenost, suha usta (morda z vneto grlo in otekanje obušesni žlezi), suhe sklepov (artritis), suha koža, suhe razpokane ustnice, suha lasišča (prhljaj), in suhe, krhke nohte. Pomanjkanje sline lahko privede do zobozdravstvene opravlja. Zdravnik lahko predpiše protivnetno in imunosupresivno steroidov. V naprednih primerih lahko ciklosporin predpiše tudi. Alergije na zdravila, zlasti penicilin, lahko povezan z Sjogrenov sindrom.
Dejavniki tveganja
Proces staranja, ki vključuje proste radikale v telesnih tkivih, povečuje razširjenost suhih simptomov oči. Ko se staramo, v povprečju naše oči proizvedejo 40% manj mazanje. Nosečnost lahko sprožijo tudi suhe oči. Okoljske alergeni, toksini in druge dražila, kot so izpostavljenost klimatsko napravo, veter, premočni sončni svetlobi, prahu, kontaktnih leč, suhe letala zrak, smog in dima prispeva tudi. Na primer, je bilo 40% bolnikov suhega očesa pri eni študiji kadilci. Rabljeni cigaretni dim zmanjšuje tudi čas razpada solze za 40%. Še ena cigareta lahko ustvari raven ogljikovega monoksida 400 ppm (delcev na milijon). Ogljikov monoksid, skupaj s smogom in dimi inaktivirajo lizocim naravni antibiotik izloča v solzah. Ličila za oči, narejena iz sintetičnih kemikalij, izčrpavanjem lipidni sloj solze. Ličila za oči je tudi pogosto kontaminirana z bakterijami.
Veliko sintetičnih zdravil sproži tudi suhe oči. Ti vključujejo peroralnih kontraceptivov in druge estrogene, simpatikomimetikov, antiholinergične drog, kot je atropina in skopolamina, sintetične analoge vitamina A (izotretinoin ali Acutane), diuretike (zlasti tiste, ki tanjšajo kalij), kodein, morfin, antihistaminiki, dekongestivi (tudi kapljice za oko, kot visine , murine, prefrin in jasne oči), marihuana, rak droge in obsevanje, fenotiazini, pomirjevala in antidepresive (kot Valium in elavil), glavkom zdravila (vključno timoptic ali timolol, betoptic, betagan in ocupress) in drugimi zaviralci beta, kot praktolol. Pesticidi in drugi petrokemični kseno-estrogeni lahko tudi problem, da izogibanje komercialnega proizvoda se čim bolj priporočljiva. Ko je ekološko proizvodnjo voljo, peeling grozdje in jagode, zlasti se priporoča zaradi skupne uporabe obstojnih fungicidov, kot so kaptan.
Mehanske težave z vekami, kot so brazgotine, povešene veke (včasih tudi zaradi pritiska očala blazinice nosnika), spalne z vekami delno odprti, in nepopolnega zapiranja v trenutku lahko povzroči suhe oči. Nevrološke težave, kot so Bell & Otilde, s paralizo (paraliza obraznega živca) lahko motijo ​​delovanje pokrova, preveč. Ergonomski dejavniki, kot so višina računalniških zaslonih lahko vpliva na suho očesnih simptomov, zaradi učinkov na veke pozicioniranja in posledično trganje izhlapevanjem. Računalniki tudi dvojno vizualnega stresa v primerjavi z običajnimi mizo dela, pri katerih gre lahko za povišanje strmel. Elektromagnetna polja iz računalnikov prispevajo k splošni stres vzorec, in posledično stres se lahko omili z vrsto novih tehnologij, vključno Ultralow sevanja računalniških monitorjev in še posebno računalniško programsko opremo. Še vitamin A, pomembna za mucin proizvodnje, ki se porabijo hitreje v očesu med računalniškim dela zaradi nevidnega utripanja zaslona. Številni prehranskih dejavnikov vlogo in bodo obravnavani dostavo.
Dieta in prehrana
prebava
Prebavni funkcija je oslabljena v Sjogrenov & Otilde; s pacienti sindrom, vključno s pomanjkljivostmi v solne kisline in pepsina. Posledična simptomi hypochlorhydria vključujejo napenjanje, plin in slabost, kot tudi alergije in depresije, povezane z Sjogrenov & Otilde; sindrom. Zeliščni grenčice in homeopatska sredstva, kot Digestzymes pomoči spodbujajo izločanje prebavnih sokov. Prebavni encim dopolnitev (nadomestna terapija) Predlagano je bilo tudi, razen, če so prisotni želodčne razjede ali bolečine. V nekaterih primerih je lahko Vzrok je bakterijska parazit v želodcu, ki se imenuje Helicobacter pylori. Popravek takšne okužbe lahko vključujejo anti-parazitski pravna sredstva, kot so Silver & nageljnove žbice, ali antibiotiki, skupaj s koraki za odpravo teren, tako da to ni tako dovzetna za ponovne naselitve škodljivih organizmov. Acidophilus se bifidusom v pakiranju in druge prijaznih bakterijske flore dopolnila priporoča splošno izboljšanje delovanja in teren gastrointestinalnega trakta. Tri kapsule na dan za prijazno Flora priporočamo.
Sladkor in umetna sladila
Sladkor (saharozo) vnos povečuje tveganje suhega očesa z zmanjšanjem trganja preloma-up čas, še posebej, če dieta tudi manj folno kislino. Poraba več kot 11 žličk / dan saharoze (od katerih večina je skrita v pripravljeno hrano), je je drugi najpomembnejši dejavnik (po folno kislino), povezan z zmanjšano koncentracijo kalija tkiva pri bolnikih s suhimi očmi (glej mineralno poglavje). Upoštevajte, da ena pločevinka soda vsebuje približno 9 žličk sladkorja! Tako izogibanja sladkih predelanih živil, medtem ko jeste več listnate zelene zelenjave lahko pomagajo izboljšati suhe oči.
Izogibanje aspartam (NutraSweet) izboljša tudi suho očesnih simptomov in strpnosti kontaktne leče pri mnogih bolnikih. To je lahko tudi ublažilo pogosto povezano simptom intenzivno žejo. Ali je možno, da aspartam naredi prehrana soda zasvojenost zaradi te stranski učinek žeje? To lahko povečajo prodajo, vendar FDA prejme več črk pritožujejo stranskih učinkov od aspartama kot katera koli druga zdravila na trgu!
fotosensibilizacijo Foods
Nekatera živila lahko poveča tudi občutljivost za svetlobo v Sjogrenov & Otilde, s pacientom sindrom. Te posebne hrane, vključno z apnom, zeleno in peteršilj vsebuje furocoumarins, ki so naravne spojine, ki lahko povečajo občutljivost na svetlobo.
Diet
V eni od študij, le 18% bolnikov s suhimi očmi pojedel listnate zelene zelenjave in le 6% jedel sadje. Hkrati je bilo 75% izpostavljen neposredni sončni svetlobi za več kot šest ur na dan. Poleg tega, 72% je bilo strogo vegetarijansko, brez popolno dopolnilo esencialnih aminokislin, kot tudi nekatere koristne olja v svoji prehrani. Te bistvene hranilne snovi so bistvenega pomena za pravilno funkcijo mucin in lipidov plasti tear film. Na splošno je treba širok spekter, optimalna moč prehransko dopolnilo je treba sprejeti kot podlago za pripravo učinkovitega programa Pomožne.
olja
Esencialne maščobne kisline so potrebne za izdelavo tako lipidni plasti in vodno plast odtrganje filma. Omega-6 maščobna kislina gama linolensko kislino (GLA), ki se nahajajo v svetlinovo olje in materino mleko, je tudi prekurzor za prostaglandina PGE-1. Pomanjkljivost pankreatina in žolčnega izločanja zmanjša absorpcijo teh bistvenih hranil, kot tudi vitamina E, iz prehrane. Študije so pokazale, da približno polovica ali več vseh suhih trpijo oči doseči izboljšanje simptomov, kot so zmanjšano solzenje, suhe oči, ostrine vida, krhke nohte in občutljivost kože detergentom že po 10 dneh po začetku dopolnitev z omega-6 esencialnih maščobnih kislin od svetlinovo olje (EPO), skupaj z vitaminom C in vitamin B6. V drugi študiji, solza proizvodnja skoraj podvojila v prvem mesecu med suhih bolnikih z očmi, ki so jemali 3.000 mg / dan EPO skupaj z vitaminom C in vitamin B6. Simptomi so ponavadi na koncu ponovitve pri bolnikih, ki prekinejo dopolnitev. Jeste več majhen, hladno vodo, ribe, laneno seme in orehi, pa tudi dopolnitev z izdelki, kot so EPA ribjega olja, lanenih semen, boraga olje in je priporočljivo EPO. En avtor predlaga odmerka 500 do 1000 mg / dan, ribjega olja, EPO ali lanenih semen za tiste z Sjogrenov sindrom. Drugo priporoča 6 kapsul na dan EPO v razdeljenih odmerkih za med 1 in 12 tednov, če je potrebno, poleg povečanim vnosom organskih surovi, sveže hrane.
Oksidira, Rancid in strupene maščobe iz komercialnih rdeče meso in mlečni izdelki, ocvrte hrane, in hidrogenirana olja, kot so margarine tekmujejo in vplivajo na pravilno delovanje bistvenih maščobnih kislin. Jih je treba odstraniti iz prehrane čim bolj.
vitamini

Vitamin A običajno najdemo v odtrganje filmu. V nekaterih delih sveta, kjer vitamin je Pomanjkljivost razširjena, hud sindrom suhega očesa je vodilni vzrok slepote. Vitamin A je potreben za zdravje vseh epitelnih (površinskih) tkiv, kot tudi za dobro nočno gledanje. Sjogrenov sindrom je pogosto povezana z zmanjšano zmogljivost nočno gledanje, in to je lahko posledica nizke ravni vitamina A in B vitaminov, pa tudi, kar je posledica disfunkcije jeter. Vitamin A je še zlasti potrebna za izdelavo mucin plast solze. Beta karoten (provitamin A) so poročali, da so v pomoč pri suhem očesu, kot dobro. Očesne kapljice, ki vsebujejo vitamin A, skupaj z vitaminom C so poročali tudi o izboljšanju sindrom suhega očesa. Vitamin A metabolizem je odvisen od cink.
B kompleks
Pomanjkanje vitamina B, ki je povezana z Sjogrenov sindrom zaradi povezano disfunkcijo jeter.
B1
Potrebna je vitamin B1 (tiamin) za presnovo sladkorjev, vendar je pomanjkljiva v rafiniranih živil, obremenjenih z rafiniranega sladkorja. Cela živila, ki vsebujejo visoko raven sladkorja, kot je sladko sadje, vsebuje tudi potreben vitamin B1 za telo, da prebavi teh sladkorji brez plašč vitamin v procesu.
B2
Dodatek vitamina B2 je bilo priporočeno.
B3
Vitamin B3 (niacin) sprejeti presegajo lahko poslabša suhe očesnih simptomov. Je najbolje, da sprejme vse vitamine B s polnim B kompleksa dodatek, tako da so pomanjkljivosti drugih B vitaminov niso povzročene.
B6
Potrebna je vitamin B6 (piridoksin) za pravilno absorpcijo magnezija, ki ga zahteva preživnina ravni kalija v celicah. Oba vitamina B6 in magnezija so potrebne v telesu in Otilde, s produkcijo prostaglandinov E-1. Prav tako je potrebno za presnovo sladkorja B6, tako rafinirana živila, ki vsebujejo sladkor tanjšajo tega vitamina. Vnos s hrano manj kot 2 mg / dan vitamina B6 je četrta najbolj pomemben dejavnik hrane povezana z nizko kalija v suhem očesu (glej mineralno poglavje). Če vnos s hrano, je manj kot 4 mg / dan, kar povečuje visoko proteinske hrane, bogate z vitaminom B6, so predlagali tudi surovin orehov, lešnikov, špinače ali redko travo krmijo govejega zrezka. Srednje dobro opravljeno beljakovine povzročilo povečano povpraševanje po vitaminu B6. Leta 1978, Ned Paige prvič poročali izboljšanje sindrom suhih oči z visokimi odmerki vitamina B6 v mnogih bolnikov. Vitamin B6 skupaj z vitaminom C in esencialnimi maščobnimi kislinami je bilo ugotovljeno, da izboljša suho simptome oči in solzenje. V eni od študij, solza proizvodnja skoraj podvojila v prvem mesecu med bolniki s suhimi očmi ob do 50 mg / dan vitamina B6, skupaj z Evropskim patentnim uradom in vitaminom C.
B12
pomanjkanja vitamina B12, ki ga malabsorpcije, povezane s prebavili disfunkcije pri Sjogrenov & Otilde povzročil; sindroma lahko pomaga razložiti, povezane utrujenosti in depresije simptome. Dozirna od 1000 do 1500 mcg / dan.
Folna kislina
Potrebna je folna kislina celične mitoze (razmnoževanje, kot za popravilo tkiva) kot tudi presnovo sladkorja. Prehrana v manj kot 310 mcg / dan folata hrane je številka ena hrana dejavnik, povezan z zmanjšano koncentracijo kalija (glej mineralno poglavje). Če vnos manj kot 500 mcg / dan, je priporočljivo, da povečanje porabe surovin svežega sadja in zelenjave. Listnato zelenjavo, ohrovt in surovega sadja so še posebej visoka v tem pogosto pomanjkljiva in temperaturno občutljivega vitamina.
C
Vitamin C je skoncentrirana v tear film na višji ravni, kot je ugotovljeno v krvi. Ščiti oči pred oksidativnim napetosti, vključno s toksini, dražila, alergeni in vnetja. Vitamin C je potreben kofaktor za končno fazo proizvodnje prostaglandind E-1. Potrebna je tudi vitamin C za pravilno presnovo sladkorja. Hypochlorhydria, povezana z Sjögrenov sindrom, zmanjša absorpcijo vitamina C. V eni od študij, izpostavljenost amoniaka hlapov zmanjša koncentracijo vitamina C v solzah za 50%. Vnosa vitamina C pod 175 mg / dan je tretji največji hrana faktor (po pomanjkanju folne kisline in toksičnosti sladkorja), povezane z zmanjšano koncentracijo kalija pri bolnikih s suhimi očmi. Povečan vnos vitamina C definitivno predlagano če prehrana vsebuje manj kot 400 mg / dan. Dr. Ben C. Lane priporoča uživanje več surovega, svežega sadja in zelenjave. Ustno dopolnjevanje na optimalno raven pomaga oko zdraviti svojo površino in vezno tkivo. Na primer, ena študija je pokazala, da je, medtem ko je bilo 50 mg / dan ni vplival, 1500 mg / dan močno povečala celjenje roženice razjede. Vitamin C skupaj z vitaminom B6 in esencialnimi maščobnimi kislinami, se je izkazala za izboljšanje suhe simptomov oči in solzenje. V eni od študij, solza proizvodnja skoraj podvojila v prvem mesecu med suhih bolnikih z očmi, ki do 7500 mg / dan vitamina C, skupaj z Evropskim patentnim uradom in vitamina B6. Očesne kapljice, ki vsebujejo vitamin C, skupaj z vitaminom A so poročali tudi o izboljšanju sindrom suhega očesa.
E
Absorpcijo vitamina E se lahko zmanjša za pomanjkljivega izločanja pankreatin in žolča. Olje na osnovi vitamina E lahko gredo žarko, če ne v hladilniku, preprečevanju želene učinke vitamina. Dry vitamin E (sukcinat oblika), so tudi lažje absorbira in izkoriščena. Naravni vitamin E (d oblika) je boljši od sintetičnega (dl), ker pol sintetičnih vitamina E molekule imajo nasproten obliko normalnega vitamina E, zmanjšuje učinkovitost in morda proizvajajo druge oblike metabolične ali energično vmešavanja v telesu. Aktualna vitamin E je priporočljiva za suho kožo v Sjögrenov sindrom in je bil uspešno uporabljen v kombinaciji z drugimi hranilnimi snovmi v oči obliki padca pri bolnikih s suhimi očmi.
minerali
Hypochlorhydria, povezana z Sjogrenov sindrom, zmanjšuje sposobnost, da absorbira več mineralov, vključno s kalcijem, magnezijem in cinkom. Leta 1983, Graeme Wilson in sodelavci ugotovili, da so bili minerali kalcij, magnezij, kalij in natrij vsaka bistvena skupaj zagotavljajo zadostno vsebnosti mineralov v odtrganje filma spodbujanje integritete roženice epitela.
kalcijev
Kalcija trgovin so izčrpane, ki jih jedo rafiniranega sladkorja, kot tudi presežek natrija od junk hrane. Magnezij je bistvenega pomena tudi pri urejanju presnovo kalcija, kakor je skromen izpostavljanje ultravijolični svetlobi kot v polno razsvetljavo spektra, ali 15 minut dnevno hoje. Kalcij je potreben za ohranjanje močne vezno tkivo, kot roženice in očesne veznice, kot tudi za uravnavanje sladkorja uravnavanjem pH, in ustrezno živca in funkcijo mišic. Prav tako je prisotna v samem tear film.
krom
Glukoza-toleranca-faktor (GTF) krom je ključnega pomena za metabolizem in sladkorja, vendar je eden izmed prvih hranil izgubili za rafinacijo živil, kot so zrna. Rafinirani sladkor tudi povečuje izgubo kroma v urinu, kar vodi do povečanega tveganja za zmanjšano življenjsko dobo, bolezni srca in ožilja ter sladkorne bolezni.
magnezij
Magnezij je potreben za uravnavanje znotrajceličnih kalijevih blaga, za presnovo sladkorja, za aktivacijo vitamina B6 v njegovo aktivno obliko, piridoksal-5-fosfat (P5P) in za proizvodnjo prostaglandinov E-1. Najbolj absorbirajo oblika magnezijevega dodatka je magnezijev glycinate.
Kalij
Kalijev je kritičen znotrajcelični mineral, ki so potrebni za številne funkcije, vključno presnovo in vzdrževanje celice in Otilde sladkorja; y membranski potencial električno. raven kalija meriti v lase tkiva povprečno 9 ppm za bolnike s suhimi očmi glede na raven 65 ppm povprečja kontrole. To je povezano z nizkim vnosom folne kisline, askorbinske kisline in vitamina B6, skupaj z visoko porabo sladkorja. Če vnos s hrano kalija je manj kot 4000 mg / dan, je priporočljivo, da povečanje porabe svežega sadja in zelenjave. Ena banana vsebuje približno 400 mg kalija, in vse sadje in zelenjava vsebujejo veliko tega pomembnega minerala.
Konvencionalnih diuretik zdravil, kakor tudi aspirin tanjšajo kalij. Dopolnjevanje z vitaminom C in vitamina B6 lahko povzroči diurezo po želji klinično, ob hkratnem izboljšanju suhe oči. Natrijev je glavna sestavina vodne plasti odtrganje filma.
cink
Cink in vitamin A, sinergistično. Študija živali ocenjuje interakcijo med cinka in vitamina A na očesno površino:
Cink, vitamina A in površino očesa
Skupina Diet mikroskopija
1 vitamina A in cink normalno
2 cink microvilli zmanjšanje epitelijskih; roženice keratinizacije
3 cink zmanjšanje epitelijskih microvilli
4 vitamin A znižanje epitelijskih microvilli
5 vitamin A znižanje epitelijskih microvilli
(Kanazawa S, Kitaoka T, Ueda Y, et al Interakcija cinka in vitamina A na očesno površino Graefes Arch Clin Exp OPHTHALMOL 2002; 240 (12):… 1011-21)
zelišča
Eyebright (Euphrasia) se uporablja lokalno v oči kot izpiranje oči za lajšanje bolečine, ki spremljajo suhe oči.
Homeopatija
Pretirana zalivanje oči so včasih povezane s sindromom suhega očesa. Ta paradoks je zaradi pomanjkanja mucin, kar se posuši lise, ki spodbujajo živčnih refleksov proizvajati več solze v poskusu, da rewet roženice, ki vsebuje več živčne končiče na kvadratni milimeter, kot kateri koli drug del telesa. Če je prekomerno solzenje, imenovan tudi solzenje, je zaradi blokiranega trganje kanalu, pa je homeopatsko zdravilo, da bi poskušali je Silicea 6C, sprejeti 4-krat na dan, do enega tedna.
Otekanje ali nelagodje okoli solznega žleze, ki je boljša in časovna za vsako oko, in leži tik posteriorno v koščeno orbitalno platišče, je mogoče zdraviti z mumps nosode. Drugi homeopatska sredstva za dacryoadenitis vključujejo Acontum napellus (menih & Otilde, s kapuco), Apis mellifica (čebela), Hepar sulphuris calcareum (nečisti kalcijev sulfid, CAS), Iodum (joda, I), Rhus toxicodendron (strup bršljan) in Silicea (silicijev dioksid , SiO2).
Suhe oči lahko dejavnik, ki prispeva k rasti tkiva iz veznice na roženico. Ta rast se imenuje pterigij. Poskusite homeopatskih cink 6C 3-krat na dan 2 tedna, seli v Ratanhia 6C, če ni izboljšanja opazil.
Similisan # 1 iz Švice je na voljo prek okenc kot homeopatsko kompleksa za suhe, rdeče oči. Vsebuje Belladonna 6x, Euphrasia 6x in Mercurius sublimatus 6x.
Diagnostični testi:
Zgodovina: Dober način za diagnosticiranje suhe oči je za zgodovino. Bolniki z suhe oči pritožujejo peščenih / kašaste draženje, pekoč občutek ali občutek tujka v slabše kasneje v dnevu. Če ima bolnik te simptome, imajo suhe oči, dokler ni dokazano drugače. To je zato, ker zapiranje oči na noč blokov izhlapevanja, kar oči priložnost, da si opomore. Na oko odprtju izhlapevanje začne, in postanejo hujši kot dan gre naprej. xxx Obstajata dva glavna načina, ki trgajo film lahko izgubijo vodo, povečanje solza film osmolarnost in povzročajo suhe oči:
zmanjšano solzenje
povečalo solza izhlapevanje
Tear proizvodnja pada z boleznijo solznega žleze (npr SJ & ouml; Gren & rsquo; sindrom), in vse, kar zmanjšuje občutek roženice:
dolgotrajno nošenje kontaktnih leč (trda> soft, razkošen oblačila> dnevna oblačila)
diabetes
LASIK
PRK (