Endometriomas – Čokolada Ciste – v tradicionalni kitajski medicini perspektive

I. Opredelitev
Tradicionalna kitajska medicina definira cist jajčnikov je zdravstveno stanje, ki ga excess- vlažnosti povzročili (po krvi in ​​zastoj tekočin povzroča) nabrali v trebuh in se postopoma zlije v sluzi, ki se lahko kaže kot kep in množice različnih vrst, vključno s čokolado ciste, ki vodi do menstrualne krvi zastoj v jajčnikih (podobno kot v retrogradno teorije v konvencionalne medicine), ki se veže na površino jajčnikov in postane endometriomas / čokoladne ciste.
II. Simptomi endometriomas Čokoladna ciste
Obstaja le majhna razlika med tradicionalno kitajsko medicino in konvencionalne medicine, ko gre za simptome endometriomas
1. Postopno povečevanje menstruacijo, krči in bolečine
Uporabljajo jih kontrakcij maternice mišic, kot izhaja iz nad proizvodnjo določenih hormonov iz družine prostaglandinov iz endometriomas povzroča, kot njeni roki postali bolj boleče ali da bolečina začne prej ali traja dlje.
2. Bolečine med seksom
Penetracija gibanje penisa lahko povzroči bolečine v jajčniku ga endometrija implantatov ali oprijema veže.
3. bolečina huda obdobje
To se običajno zgodi s prekomerno proizvodnjo prostaglandinov in leukotrient povzroča maternični vrat, da pogodba, ki izhaja v nobenem izhoda za menstruacije.
4. Težko zanositi
Če je cista predstavljen v jajčniku bo odzivajo na hormonsko spremembe menstrualnega ciklusa povzroča ciste, da bi dobili velik vsak mesec blokiranje normalno delovanje jajčnikov posledico neplodnosti.
5. Bolečina povišati, da se ubranijo konec obdobja.
Ker kri ne more uiti, je retents v našem telesu in povzroči poškodbe organov ali kateri koli del telesa, ki gosti endometrioze posledico hude bolečine proti koncu obdobja.
9. Bolečina v eni strani medenici
Bolečina na eni strani medeničnega med menstrualnim ciklom, lahko endometrija implantatov ali oprijema povzročena tisti strani jajčnika kot posledica krvnega zastoja.
10. Dodano simptomov po tradicionalni kitajski medicini
a) Pale jezik
b) Utrujenost
c) Slaba apetit
d) Loose blatu
e) Pale obraz
f) Potenje z malo napora
g) itd
III. Vzroki endometriomas-čokoladnih cist
1. Stres
Ker se jetra odprta za žgane dejavnikov, dolgotrajno obdobje delajo ali živijo v visoko stresa okolja povzroči nenormalno delovanje jeter pri gibanju krvi v žilah, ki so posledica qi stagnacije, ki vodijo do krvi zastoja v trebuhu votlino, vključno jajčnikih.
2. Spleen
Vranica je pomemben organ pri črpanju hrane bistvo in distribucijo qi in tekočino za telesnih organov. Če za kaj kdaj razloga (zaradi podaljšati obdobje uživanje surovega in hladno hrano ali delajo v hladnem okolju itd), kar je povzročilo pomanjkanje v ledvicah distribucijo tekočine in pljuč in jeter qi v gibanju kri v žilah, kar povzroči zastajanje tekočine in kri stagnacije.
3. ledvice
Kot ledvice niso več prejeli dovolj qi za premikanje tekočine do neguje telesnih organov in qi navzgor, povzroča tekočine nabrane v admen, kar vodi do povzročitelja odvečne -dampness, zaradi vročine, ki se ustvari, kar vodi k sluzi, glavne vzroke kepe in ciste.
4. jetra
Če se delovanje jeter tvorbo krvi v in prevoz krvi skozi srčne žile izkrivljena zaradi jeter qi stagnacija, potem kri ne more svobodno in gladek prehod skozi krvne žile, ki vodijo do krvi stagnacije.
5. Lung
Pljučni leži hrane qi iz vranice in kombinira z zrakom, da smo dih v tvori pljuč qi kroženje v vse kanale v telesu. Če vranica je šibka, povzroča oslabljen pljučnega qi v pomoč jetra v gibanju kri in ledvice pri gibanju tekočine za celotno telo, kar vodi do jeter qi in krvi stagnacije in zadrževanje tekočine.
IV. Obdelave
Pomanjkanje A. vranice qi
A.A.Frost S kitajskimi zelišči
1. Mu Gua (Kutina sadje)
Tako bi se povečala funkcijo vranice pri prebavi hrane, povečuje delovanje ledvic v qi in tekočin uredbe, s tem, kar zmanjšuje vlago nakopičene s ledvice qi stagnacija povzroča in preprečuje njeno drseče nagnjeni navzdol, kar povzroča bolečine v trebuhu in krče med menstrualnim ciklom.
2. Chen Pi (Tangerine lupine)
Chen pi vranice in ledvice tonik zelišče. To je predstavitev poleg izboljšuje delovanje vranice qi gibljejo navzdol, tako, zmanjšuje vranica zastajanja vzrokov trebuhu distention, polnosti, napenjanje in prebavne motnje, se povečuje tudi funkcije, da se posuši vlago, kar zmanjšuje zastoje ledvic, kar povzroči kašelj z duši občutek v prsih.
3. Zhi Shi (nerazvitih grenke pomaranče)
Zhi shi je bil uporabljen za tisoč let v tradicionalni kitajski medicini pri zdravljenju Qi stagnacijo v ledvicah povzroča nabrali od sluzi zaradi pomanjkanja ledvic, s čimer se zmanjša z vlago vzrokov krči v trebuhu in bolečine in distention. Ker se ohladi v naravo, da pomaga izboljšati bolečine v trebuhu in zaprtje z akumulacijo in stoječe qi povzročil.
A.B. z akupunkturo
Predlagane akupunkturne točke
1. CV12 (Zhong wan)
2. ST 36 (Zu Xan li)
3. SP6 (San jin Jiao)
4. SP3 (Tai bai)
5. UB20 (Pi shu)
6. UB 21 (Wei shu)
7. Etc
Ac z živili
1. Cela zrna
2. Asparagus
3. Zelje,
4. Jajčevec
5. Apple
6. Cherry
7. Črna sezamova semena
8. Tofu
9. govedina,
10. piščanec
11. tuna
12. Itd
Pomanjkanje B. Lung qi
B.A. S kitajskimi zelišči
1.Ren shen (Ginseng)
Ren shen velja za enega izmed najbolj močnih zelišč pri krepitvi prvotni qi v telesu. V pljučih, povečuje qi pljuč, ki ga navlažitev kanalov, s čimer se zmanjša simptome astme, suh kašelj in preprečuje upor Qi vzrokov za menstrualne krče in bolečine.
2. Xi yang shen (ameriški ginseng)
Xi yang shen je Yin v naravi, poleg spodbujanja pljuč in vranico qi, se povečuje tudi prebavni sistem pri črpanju vitalno energijo in zmanjšanje toplotnih vzrokov qi stagnacija, ki jo navlažitev vse qi transportne poti, zlasti za qi stagnacija s pomanjkanjem povzročajo jin.
3. Dang shen (pilose asiabell root)
Dang shen je vranico in pljuč tonik zelišča. To izboljšuje delovanje pljuč pri gibanju qi gladko prek svojih kanalov in delovanje vranice v qi absorbira po živilih, ki vstopajo v želodec. Prav tako pomaga obnoviti qi ki so se poškodovali toplote okužbe, vnetja ali toplote, povzročeno zaradi prekomernega kopičenja tekočine.
4. Tai zi shen (pseudostellaria root)
Tako bi se povečala vranica in pljuč qi, pa tudi izboljšati prevoz krvi in ​​vranico in želodec pri absorbiranju vitalno energijo za naše telesne celice in proizvaja tekočine, da se prepreči toplotne vzroke qi stagnacije.
B.B. Z akupunkturo
Predlagane akupunkturne točke
1. BL13 (Fei shu)
2. CV6 (Qi hai)
3. LU1 (Zhong fu)
4. LU9 (Tai juanov)
5. ST36 (Zu san li)
7. BL20 (Pi shu)
8. CV12 (Zhon Guan)
9. Itd
B.C. z Foods
1. Cela zrna
2. oves,
3. pražena ječmenova
4. Sweet riž
5. Pumpkin
5. Krompir
6. Taro koren
7. Squash
8. Korenje
9. Corn
10. Itd
C. pomanjkljivost ledvice qi
C.A. S kitajskimi zelišči
1. rehmannia glutinosa (shu li huang)
Rehmannia glutinose poleg je bil uporabljen v tradicionalni kitajski medicini pri zdravljenju motnje ledvic, prav tako pomaga obnoviti ravnotežje yin in yang qi ledvic povzroči povečanje ledvično delovanje v distribuciji tekočine in spodbujanje zdrave spolne organe.
2.Morinda koren (ba ji tian)
Morinda koren poleg tega se uporablja v tradicionalni kitajski medicini v zvezi z izboljšanjem ledvic nenormalno delovanje povzroča ledvic pomanjkljivosti jang Qi, s čimer se izboljša imunski sistem in spodbuja spolno slo.
3. Cuscuta (tu si zi)
Cuscuta je ledvic in livertonic medicine, ter pomagali toplotno okrepitev porazdelitev ledvic tekočine z urinom izločeno, prav tako ohranja močan tok jetra Qi, s čimer se zmanjšuje tveganje za nastanek krvnih stagnacija in zadrževanje vode vzrokov telesne mase in menstrualne krče in bolečine.
4. Cinnamin lubje (roux gui)
Cinnamin Lubje je qi tonik zelišče in vroče v naravi, poleg tega pomaga jetrom pri ohranjanju glajenje Qi pretok na celotno telo, prav tako spodbuja ledvic jang Qi cirkulacijo in zdravo nadledvično žlezo.
5. vodo plaintain koren (ze Xie)
Voda trpotec koren pomaga sprostiti ledvic qi stagnacije in izboljšuje ledvic pri presnovi vode, zaradi česar pri zmanjševanju simptomov zadrževanja vode in telesne mase.
C.B. Z akupunkturo
Predlagane akupunktura poimts
1. BL23 (Shen shu)
2. BL25 (Da chang shu)
3. BL 52 (Zhi shi)
4. DU4 (Pristojno poldnevnika 4)
5. REN4 (Zasnova meridian 4)
6. REN6 (Zasnova meridian 6)
7. KD3 (Tai xi)
8. BL60 (Kun Lun)
9. Itd
C.C. z Foods
C.C.1. Pomanjkanje ledvic yin
a) stročji fižol
b) Zelena
c) Peteršilj
d) Grozdje
e) Plum
f) Jagode
g) Morska sol
h) itd
C.C.2. pomanjkljivost ledvice yang
a) Čebula
b) redkve
c) pistacije orehi
d) Orehi
e) Por
f) kozic in jastoga
g) Črni poper
h) pšenični kalčki
i) itd
Priporočena Reading
Povečanje Sperma Count Seveda
Z moško plodnost, uspeh, št droge,
Surgery in ponižujoče Medicinski postopki
D. jeter qi in kri stagnacije
D.A. S kitajskimi zelišči
1. Angelica (Dong Quai)
Angelica je kraljica zelišče za ženske reproduktivne tonik, da je bil uporabljen v tradicionalni kitajski medicini pri zdravljenju vseh žensk produktivno motnje, vključno
a) Povečanje jetra tvorbo krvi v
b) Zmanjšanje krvnega stagnacija jetra so povzročili več kot proizvodnjo nekaterih hormonov
c) Sprostitev Qi stagnacije, vključno z vnaprej menstrualnim sindromom.
d) fitoestrogenske
V modelih rastlin šibek estrogen pomaga zasesti mesta receptorjev estrogena, s čimer se izboljša delovanje jeter pri urejanju prostaglandini hormonov, ki izhajajo pri zmanjševanju menstrualne krče in bolečine.
2. Mleko seme Čičak
Mleko osat seme je jetra tonik zelišče, ter pomagali obnoviti Qi stagnacije, ki jih okolju povzročajo toksini, se je izboljšalo tudi delovanje jeter v funkciji krvi in ​​qi, ki regenerira celice v jetrih.
3. Bela pony (bai Shao)
Bela ponija je krvni tonik zelišča, poleg tega prispeva k izboljšanju delovanja jeter tvorbo krvi v, kar zmanjšuje menstrualne krče in pomanjkljivosti bolečine povzroča krvi, prav tako spodbuja jeter yin in yang uravnoteženje pomirjujoče jeter yang in ohranjanje jin.
4. Koromač seme (xiao hu Xiang)
Koromač semena poleg pomoči za sprostitev zastoja, ki ga neravnovesje yin yang qi v jetrih je povzročila, da tudi pomaga izboljšati delovanje trebušne organa, ki izhajajo iz lessoning simptomov menstrualne krče in bolečine.
5. Rumena dock koren
Rumena dok Koren je tonik zdravilo jetra, poleg tega pomaga pri razstrupljanju jeter z odstranitvijo škodljivih snovi nakopičenih v jetrih, izboljšuje delovanje jeter pri uravnavanju proizvodnjo hormonov pred in po ovulaciji.
D.B. z akupunkturo
Predlagane akupunkturne točke
1. BL18 (Gan shu)
2. CV12 (Zhong Guan)
3. CV17 (Shan Zhong)
4. SP4 (Gong ne)
5. ST36 (Zu san li)
6. BL15 (Xin shu)
7. CV14 (Ju que)
8. LR3 (Tai Chong)
9. Itd
Enosmernim tokom z živili
D.C.1. Jetra qi stagnacija
a) Tofu
b) gorčično seme
c) Squash
d) Sladki krompir
e) rdeča in črna datum
f) Riž
g) kumine semena
h) Mushroom
i) itd
D.C.2. kri stagnacije jeter
a) Por
b) Chestnut,
c) Rožmarin
d) Cayenne
e) Ginger
f) Cayenne
g) Jajčevec
h) beli poper
i) itd
Za najboljšo nosečnost samopomoč programa pregleda, obiščite
http://bestfertility.blogspot.com/
Za serijo neplodnosti členov, obiščite
http://fertility-infertility.blogspot.com/
ali moja domača stran ob
http://medicaladvisorjournals.blogspot.com