Facial Znojenje in kako jo lahko zmanjšanje

Prekomerno potenje obraza je zapleteno stanje, ki lahko vplivajo na človekovo življenje na različne načine. To je v družbi zelo neprijetno in lahko povzroči čustvene in psihološke težave. To stanje vpliva na ocenjeno 3 odstotkov svetovnega prebivalstva.

Obsežna mednarodna raziskava o tem, kaj točno je vzrok in kaj je najboljše možnosti zdravljenja so, niso bili prepričljivi. Na splošno velja prepričanje, da je stanje v glavnem genska. Čustveni dejavniki, kot so strah, razburjenje, stres in tesnobo lahko sproži ali poslabša simptome. Obraza znojenje vpliva tudi lasišča, glave in vratu, tako da je zelo viden in težko maskirno.

Ljudje, ki trpijo za prekomerno potenje obraza se pogosto skrajne ukrepe, da skrijejo svojo bedo od zunanjega sveta. Brez močnega podpornega sistema ali strokovno pomoč, lahko pa se umakne v celoti iz družbe in postal puščavniki. Stalno zadrega in temeljni strah pred posmeha, poslabša simptome. Pogoj prizadene približno tri odstotke svetovnega prebivalstva.

Čeprav je večina, ki trpijo za razvoj stisko na začetku adolescence, se lahko pojavi v kateri koli fazi življenja posameznika. Hormonske spremembe ali neravnovesja ni izključeno kot dejavnik. Motnja ni omejen na katero koli posamezno skupino – to lahko vpliva na ljudi iz vseh področij življenja.

Protislovno priljubljen verjeti, prekomerno potenje obraza ni vezana na debelih ali prekomerno telesno težo ljudi. Zdrava, uravnotežena prehrana in zdrav način življenja lahko pa pomaga zmanjšati druge sekundarne stranske učinke in graditi zaupanje. Iskanje podpore za psihološki in čustveni stres, je ključnega pomena za ohranitev močne samopodobe in za lajšanje tesnobe, ki poslabša simptome.

Potekajo raziskave, da bi našli dokončno ozdravitev je razkrila številne možne poti zdravljenja. Vključujejo invazivno kirurgijo, lasersko zdravljenje, stroge diete in zdravila na osnovi vzhodne kot so akupunktura, homeopatija, zeliščna zdravila in energetsko zdravljenje. Tradicionalne poti vključujejo preiskave krvi in ​​hormonsko zdravljenje, da se določi neravnovesja in pomanjkanja esencialnih hranil.

Najpogostejši površinska obdelava simptomi vključujejo vodenje nizov tkiv ali robčkov v zaliv. Krpo, namočeno v kis, alkohol, alkoholne pijače ali limoninega soka lahko tudi pomaga, da zaprete pore kože. proti potenju, ki niso na recept, lahko prinese tudi začasno lajšanje simptomov, vendar nobeden od njih zdravljenje vzroka.

Nekateri ljudje so ugotovili olajšavo kirurgijo, lasersko zdravljenje in celo botox se zdaj preiskuje injekcije za zdravljenje potenje obraza. Vse tri poti lahko zaplete in lahko drago.

Ni potrebe, da se napeta gor, če se zgodi, da trpijo zaradi živčnega potu, ker bo to povzročilo veliko več potenja. Večina posameznikov se ne zaveda dejstva, da so anksioznost in stres povzroča prekomerno potenje. Potenje postopoma zmanjšali, če lahko ti posamezniki pridobijo preko teh vprašanj in ostanejo mirni. Živčni znojenje je še posebej slabo, ko se to zgodi v pazduho, ker ima za posledico razvoj mikroorganizmov. To narazen, znoj izven tega območja nadalje vodi do neprijetnega smradu. Številni posamezniki poskušali izogniti tega problema z uporabo proti potenju, ki pa to deluje le v blagih primerih potenja.

Znojenje ni slabo, saj ga telo uporablja za odpravo toksinov, kot tudi ohladi našo temperaturo teles. Ti bi moral zato potruditi, da uporabi za antiperspirant, ki dobi res znebili mikroorganizmov, namesto da bi nadzorovali pretok potenje. Morda ne zaupamo, vendar pa številni antiperspiranti dejansko ovirala pore kože in s tem prepoved naravni razvoj potenja. Ena od najboljši način izogniti živčnega potenja je preprosto z bivanjem sproščeno. Čeprav se zdravila lahko dobimo za rešitev tega vprašanja, bi se odločite za naravno zdravljenje. Droge običajno končajo z ustvarjanjem več problemov, namesto da bi jih reševala.

Poskus, da globoko dihati, ko boste naslednjič verjeti, da ste ob izbruhu tesnobe. To bo pomagalo precej ostati miren, kot tudi koncentrirane. Mi smo že omenjeno zgoraj, da pridobi oseba, ki lahko odpravi živčni potenje, če imajo možnost, da ostanejo mirni. Pitje zeliščni čaj je odlično sredstvo, saj so priznali, da se zmanjša stres. Boste morali zmanjšati tudi svojo težo v primeru, če so debeli. To je dobro znano dejstvo, da prekomerno telesno težo posamezniki pogosto potijo ​​veliko več. Morate tudi izogniti začinjene hrane, kolikor je mogoče, skupaj s živila bogata z jodom. Poskusite pitje čaja, predvsem žajbelj čaj, kot tudi črni čaj.

Vsebujejo tanini, ki so trpek snovi, ki res pomagajo pri ohranjanju vaša koža suha. Če se zgodi, da znoj preveč, boste morali preklopiti na obleke, izdelane s pomočjo čistega bombaža, namesto športne sintetičnih oblačil. Nič zmanjša učinke potenja kot tuširanju redno. Uporabite zdravilno milo, ki bo pomagal ubiti mikroorganizme znojenje povzročajo. Po omenjenih idej tudi ne bi pomagalo zmanjšati hiperhidrozo v kolikor želite, pa bo zagotovo povzročilo, da bo bolj dostojen, kot tudi pomoč, ki jo dobijo odpraviti živčnost.