Filipinski Zdravilna zelišča

Zdravilo rastlinskega izvora je opredeljena kot uporaba listje, cvetje, laja, semen, sadežev in korenin rastlin za preprečevanje ali zdravljenje bolezni in spodbujanje dobrega zdravja. Podobno kot Kitajska, Filipini druga država znana po uporabi zdravila rastlinskega izvora dolgo pred svojo popularnost na zahodu. Čeprav nekateri zdravniki na Zahodu zavrne učinkovitost zdravila rastlinskega izvora, so kitajski, Filipinci in mnoga ljudstva v Orient uporablja zelišča stoletja.
Za dolgo časa, je filipinski zdravilo rastlinskega izvora bil neopažen, je po mnenju medicinske stroke kot folklornih in nezanesljivi v najboljšem primeru. Medtem ko je kitajski še naprej razvijal tehnologijo in znanje o zdravilnih zelišč in je danes priznan kot najboljši vir zeliščne medicine po vsem svetu in na zahodu se je začela sprejemati učinkovitost nekaterih zelišč pri zdravljenju izbranih bolezni.
V zadnjih letih, medicinski raziskovalci, farmacevtska podjetja, organizacije in vladne zdravstvene ustanove vzel resno ogledali folklorni zdravil rastlinskega izvora, ki ga Filipinci se pogosto uporabljajo v podeželskih območjih. Raziskave in študije, ki jih Akademska, farmacevtske industrije in vlada potrditev učinkovito nekaterih zelišč pri zdravljenju bolezni. Mnoge od teh zelišč tudi izkazalo, da imajo koristi za zdravje poleg svojega kurativno vrednosti.
Filipinski Ministrstvo za zdravje na čelu raziskave, razvoj in promocijo z aktivnim sodelovanjem svoje linije agencije, raziskovalnega inštituta za tropsko medicino in Urada za prehrano in drog. Po temeljiti ocenjevanja, raziskav in dolgoletnih kliničnih preskušanjih, je služba odobrila 10 rastlin za uporabo v javnosti kot alternativne zeliščna zdravila za različne bolezni, ki segajo od astme, hipertenzije s sladkorno boleznijo.
Zelišča, ki jih Philippine ministrstva za zdravje potrdil, so:
1. Akapulko za glivične okužbe, kot so ekcem, srbenje in garje.
2. Ampalaya ali grenka buča za sladkorno bolezen, protin in revmatizem.
3. Bawang ali česen za hipertenzijo in zniževanje ravni holesterola
4. Bayabas ali guava kot anthelminthic, adstringentno in antiseptično
5. Lagundi za astmo in revmatizmom
6. Niyog-niyogan za črevesne okužbe
7. Sambong kot diuretik. Prav tako lahko pomaga pri zniževanju krvnega tlaka.
8. Tsaang Gubat za črevesno gibljivost in drugih bolezni želodca.
9. Ulasimang Bato za zdravljenje protina
10. Yerba Buena kot analgetik za lajšanje bolečin.
Previdnost pa je priporočljivo, da tistim, ki želijo poskusiti z zdravili rastlinskega izvora. Čeprav je neodvisna testiranja in raziskave dokazano učinkovitost mnogih od teh zelišč, več raziskav je še treba storiti pri določanju standardov odmerku. Veliko komercialno dostopnih zdravil rastlinskega izvora so navedeni kot dodatki in niso urejena s strani vlade in niso opravili stroge standarde, ki jih je urad za hrano in zdravila, ki jih potrebujejo zdravil. Nekatera zdravila rastlinskega izvora reagira tudi v kombinaciji z recept in nonprescription zdravil. Vedno obstaja tveganje za alergijske reakcije, če pri tem celo prek okenc (OTC) droge z nekaterimi zdravili rastlinskega izvora. Zato je vedno priporočljivo, da se pred sprejetjem kakršne koli zeliščna zdravila, še posebej, če je eden že jemlje zdravila na recept, se posvetujte s svojim zdravnikom.