Gojenje Peteršilj

Sunny svetli prostori so najboljše mesto za gojenje peteršilj. Idealna Okenska vrt ali mesto v zeliščni obliž za zelišča rastejo obrazov na jug. Peteršilj raste zelo dobro v zabojnikih, če vam primanjkuje prostora za veliko vrtnarsko območju.
Pridelovanje Peteršilj iz semena
Po rastlin folklore, mora peteršilj iti s hudičem in nazaj sedemkrat, preden bo prišel gor. Ni važno, kaj tehnika se uporablja, kaljivost za seme peteršilja v povprečju traja dva tedna.
Nekateri vrtnarji namočite semena čez noč pred sajenjem, da se pospeši proces. Po namakanju, obrat v saditve premešamo in da tla vlažna. Pokrivanje semena z časopisu ali plastike za tesnjenje v vlagi. Naj lončkih semena na toplem, za spodbujanje rasti.
Seed kaljivost traja od 12 dni do dveh tednov. Feed sadike tedensko s polovično rešitev jakostjo 20-20-20.
Rastlinske sadike v vrtu, ko dosežejo okoli 4 centimetrov visok. Razmik med vrsticami mora biti 12-20 centimetrov. Pustite prostor za 8 do 12 centimetrov med rastlinami. Obrat na globini & frac14; inch. Rastline na osebo, da imajo veliko na roki so 2-3.
Peteršilj rastne razmere
Peteršilj je kul vreme rastlin in toplote in dež lahko davek na njegovo rast. Skrivnost rastoči krog peteršilj leto je, da ga premaknete na filtrirani lokacijo soncu v vročem vremenu in zavetje v deževnem obdobju. Preveč dežja preko poletnih mesecih povzroča sistem korenskega gnilobe in rastlin, da zavrne. To je lahko še vedno izgubijo liste po premestitvi, vendar peteršilj bo preživela.
* Rastlin jesen-pomlad.
* Rastlin na stalni lokaciji; rastline pogosto rastejo za več sezon.
* Naredi dober obrat za viseče košare ali loncev.
* Peteršilj in je tolerantna lahkih zamrzne in zmrzali.
* Cel ne najbolje, ampak 4-6 ur sonca bo prinesla velik pridelek.
* Turn rastline kdaj tako pogosto za vse strani, da prejmejo enako količino sončne svetlobe.
stanje tal
* Zelišča, ki rastejo v zemlji potrebujejo dobro pripravljeno vrtno posteljo. Gnojiti zeliščni vrt s 6-6-6 tik pred sajenjem.
* Preverite nivo pH. Večina zelišča, kot so območja pH 6.0to 7.0.
* Naj tla vlažna; mulčenje, da se raztezajo čas med zalivanje in obdržati zemljo off listov.
Nasveti o rastočih Peteršilj
* Za okenske vrtnarjenje, premikanje upada rastline na prostem pomladiti.
* Več vrst gosenic našli peteršilja okusen prigrizek. Dobra zatiranje škodljivcev ukrep, če so prisotni le nekaj gosenice je odstraniti škodljivce z roko. Če je populacija žuželk je velik problem, piretrina je naravni insekticid.
* Pogosto cut vejic in listov za spodbujanje rasti, da nadaljuje.
gnojenje
* Feed Sobne rastline zmerno vsake tri do štiri tedne.
* Ko rastejo peteršilj prostem Uporabite 20-20-20 gnojilo vsak teden.
stanje voda
* Preverite dnevno za vlago.
* Voda, ko se začne tal, da se posuši.
* Kontejnerski goji peteršilj morda treba zalivati ​​vsak dan poleti.
Obiranje Peteršilj
To je običajno 70-90 dni od semena preveč žetve. Peteršilja je pripravljen za pobiranje takoj, ko zapusti dosežejo uporabni velikosti. Pick posamezne liste, kot je potrebno.
Mnogi vrtnarji menijo, peteršilj z zelenjavo, ne pa trava. Pri čemer vam rečejo, raste peteršilj uspešno je znak, da ste na tem, da vklopite vrt pro, ker je potrebno zmerno vrtu izkušenj za rast.