Gojenje rastline na dodano vrednost za dobiček

Eden od najboljših načinov za manjše proizvajalce posebnost poljščin za izgradnjo svoje prihodke je z dodajanjem vrednosti njihovim rastlin ob dodano korak naprej samo prodajajo svoje surove letine. Z uporabo preprostih tehnik z dodano vrednostjo lahko povečajo svoj dobiček za 100 do 1000 odstotkov!

Na primer, moj sosed zrasla sedums za let, ki jih prodajajo na lokalni soboto trgu v standardni 4-palčni plastični posodi. Ona je dobro opravljeno, vendar je njena prodaja – in njen dobiček se je začelo kot raketa, ko je njen mož svetoval prodajo rastlin v dekorativne hypertufa lončkih.

Vsako zimo, z uporabo standardnega hypertufa mešanico perlita, šote, peska in Portland cementa, ki jih bo na stotine malih in velikih cvetličnih v različnih oblikah, ki uporabljajo stare Tupperware od trgovine Štedljivost in ostanki vezanega lesa in stiropora za plesni. Carol naredi taljenega stekla umetnosti, in uporablja izmečkov in ostanki, ki se dajo v pri zunanji lonci, dodati malo barve. Skoraj vse pisane materiala – “peni” ploščice, na primer – lahko dodajo lončke tudi.

Ko so hypertufa lonci sušili na mesec, so napolnjene z zemljo za rože in sedums, ki jih goji, dokler prvi sobotni trg spomladi. Zdaj, namesto $ 3 rastline, ona je sposobna prodati svoje rastline v hypertufa okrasitev lončkih za 25 $, prodaja na tisoče dolarjev vredno vsakega pomlad in poletje.

Če raste na trg in bi radi, da bi dobili 5 do 10-krat več denarja za vaše rastline, dobijo iznajdljivi in ​​najti načine za dodajanje vrednosti. Tukaj je še nekaj primerov:

Bamboo – Ta priljubljena rastlina prinaša dobro ceno, ko lončkih in prodaja za urejanje okolice. Številni kmetje bambusa mali našel uspeh in dobiček, ki ga proizvajajo tradicionalne izdelke iz pridelanega bambusovih palic preveč. One North Carolina pridelovalec tke majhne bambusove palice v tradicionalni japonski “Otsugaki” slog ograje, ki jih prodajajo v plošče za lokalne homeowners za toliko, kot 100 $ vsak.

Druga iznajdljivi bambusa pridelovalec obrne kratkih kosov bambusa pridelujejo vrtne umetnosti, kot je zibanje vodnjak, ki temelji na starodavni azijski oblikovanja, ki se uporablja za prestrašiti jelena stran od vrta s prijetno topotajo zvok. Materiali, ki stanejo manj kot 10 $, predvsem za majhen akvarij vodna črpalka, in zaključili fontane prinese približno 100 $ po pošti in v posebnih katalogih in na lokalnih drevesnicah.

Prehrambeni izdelki – Turning svojo posebnost pridelek v živilo izdelke lahko prinese veliko večje dobičke za pridelovalce. Od bolj tradicionalnih marmelade in želeje do več edinstvenih posebnih živil, vaša iznajdljivost je edina prava meja, kaj je mogoče ustvariti. Ena česen pridelovalec je našel uspeh z česen, češnje chutney, ki temelji na tradicionalnem receptu iz Cremona, Italija imenuje mustarda.

Drugi so si izmislili, da je kuhinja bistveno, kis, z novimi okusi in sort, ki uporabljajo rastline, pridobljene pri svojih vrtovih, kot šipkov in druge okusne rože. Tukaj je nekaj izmed najbolj priljubljenih živil z dodano vrednostjo, ki se prodajajo sedaj na trgu kmetov in trgovin posebnost hrane:

Chutneys in salsas
Posušena zelišča
česen pletenice
Zeliščni solatni prelivi
Marmelade in želeji
Pickles
omake

Česen je pridelek, ki lahko zagotovi veliko dobrih načinov za dodajanje vrednosti. Česen lahko kmetje prodajajo perja – mlade zelenicah – na začetku sezone za solate in mešamo-FRYS in česen pletenice in vence v času žetve, pa tudi semena česen unikatnih sort za stranke, ki želijo, da raste svoj česen. Naslednja stopnja je, na osnovi česen živilskih proizvodov, iz česna, kisa in želejev za chutney in omake.

Zelišča – zelišča in dostavlja skoraj neomejeno možnost dodajanja vrednosti. Pridelovalci so pokazale dobre rezultate prodaje “okensko polico vrtove” z 4 do 6 različnih kuharskih zelišč v polico velika planter polje okna. Še ena sprememba je okenska polica čaj vrt s številnimi zelišči, ki se uporabljajo v priljubljenih čajev, vključno z limono citronke, kamilice, limonske trave in kovnice.

Zeliščni izdelki – Veliko pridelovalcev zelišč so razširili svoj zeliščni poslovanje s proizvodnjo eteričnih olj za aromaterapijo iz njihove zelišč letine. Osnovni Destilacija z vodno paro se uporablja za pridobivanje rastlinskih olj iz cvetov, listov, korenin in lubja zeliščnih rastlin. Ta eterična olja se lahko uporablja za ustvarjanje kopel in telo izdelkov, izdelkov za domače živali, tudi zdravila, ki se uporabljajo v celostnega zdravljenja.

Creative pridelovalcev zelišč so razvili na stotine uporabnih zeliščnih izdelkov, ki dodajajo vrednost surovin in zelišč, pogosto s faktorjem 10 ali 20 do 1. Večina pridelovalcev začeli majhni z dobro preizkušene prodajalci, kot so zeliščni roke kreme, mazila in izdelki za kopanje. Iskanje potencialnih kupcev, je lažje na trgu kmeta, kjer lahko ponujajo vzorce, potem lokacijskega prodajaln prodati svoj izdelek, potem ko ste vzpostavili lokalno naslednje. Tako Bees Burt je gibala od 200 $ v prodaji na obrtnem sejmu na letno prodajo več kot 250 milijonov $!

Ena rastlina pridelovalec imel presežek neprodanega mačjo meto eno leto, in uporablja svoj šivalni stroj, da bi srčkan-mačjo meto napolnjena mačje igrače na voljo na lokalnih hišnih trgovin in pisarn veterinarja. Igrače izkazali za tako donosna, je posvetil celotno pol ar za mačjo meto, prodaja dovolj igrač, da ji dal dve dekleti fakulteto.

Druga preprosta, vendar uspešno, zeliščni izdelek, ki je stalno prodajalec za veliko zeliščnih podjetij je sanje blazine. Dream blazine so zeliščni napolnjena mini blazine, ki se uporabljajo za sprostitev, zmanjšanje stresa, celo navdih romance. Ker je vonj zbledi v času, kupci pogosto ponovno red vsake 4-6 mesece, tako da oblikovalci blazine imajo vgrajen ponovite trgu.

Sivka je glavna sestavina v številnih sanjskih blazine, skupaj z več deset drugih zeliščnih izdelkov. Dejansko sivka je vodilni zeliščni vonj po vsem svetu. Čeprav sivka je priljubljena in aromatična sveže izbral rastlin, izdelki z dodano vrednostjo, kot so mila, vrečke, suhe šopke in sadik za prodajo lahko poveča dobiček dramatično. Poleg tega je nujno, olje sivke, proizvedena z destilacijo z vodno paro, ki se uporablja s še več izdelkov z dodano vrednostjo.

Obstaja skoraj ni omejitev, kaj lahko nastane iz različnih skupnih in ne tako pogostih rastlin. Če ste kdaj pomislili, raste trg ali gojenje rastlin za dobiček s tehnikami z dodano vrednostjo, je zdaj pravi čas, da si na tem prijetno in donosno vrtnarsko nišo.