Goro veliko imen

Nekoč je bila znana kot Cuon Sina (prečnega proč Mountain). Leta 1069 Ly Thuong Kiet (1019-1105), eden od najbolj znanih generalov Vietnama v času fevdalnih časov, je prinesel svoje čete in vojnih ladij po reki dan za boj sovražnika na jugu.

Ko so vojaki opravili goro, močan veter prišel čez in Kiet naloži svojo vojsko in ladje do zavetišča na dnu hriba. Ampak, jambor na eni od ladij Kiet je zlomil v vetru in zastava je pometel z gore.

ki ga ta čudno znamenje vznemirila, Kiet opravili slovesnosti na bregu reke, da bi molili za zmago in ga poimenovali goro Cuon Son.

Kiet je zmagala v bitki in pred vrnitvijo na Thang Long Capital Citadel (zdaj Hanoi), se je ustavil na gori, vrgel praznik za svoje čete in pozval domačine na enomesečnem festivalu. Je poslala tudi vojake, da bi domačini z gojenjem riža in rejo sviloprejk.

V spomin na njegovo vrednost, domačini ustanovil tempelj, da bi ga častili, kjer se festival potekal. Kljub temu pa vsako leto na šesti dan prvega meseca lunarnega koledarja, domačini imajo festival v njegovo čast ob vznožju gore s tradicionalnimi igrami in glasbo.

Tempelj je poimenovana Den Truc (Temple mala Bamboo), kot je bila uvrščena med tisoč malih bambusovih dreves, ki so nekoč rasle na mestu. Tempelj se sooča reko Dan in stoji pred njo lahko cenijo mir na območju.

Ne dolgo po obisku generalnega Kiet v 1069, ime Cuon Sin se je spremenila v Quyen Sina.

To je verjetno zato, ker je beseda “Cuon” pojavil samo govorijo vietnamski in zato je bilo domačini uporabiti besedo “Quyen”, tako da bi se ime gore pojavljajo v uradnih dokumentih, napisanih v kitajsko-vietnamski znakov.

Od takrat se je gora znana tudi kot Thi Sin (Grass Mountain), kot je dejal, na planini je posebna vrsta trave imenovano co thi, ki se lahko uporablja kot zdravilna rastlina ali za povedati svojih usodo.

To je bil znan tudi kot Cam Sin (Forbidden Mountain), kot domačini verjeli, da je zelo sveto in nihče ni bilo dovoljeno, da bi drevo ali celo suho vejo off njo. Zato je gora je še vedno precej bujna.

Na vrhu gore, je ravno kamen, ki izgleda kot veliki šahovnici in domačini pravijo, ponoči vile prišel igrati.

Vendar pa je danes gora je najbolj znan kot Ngu Dong Sin (Mountain od petih jam) in je na voljo kot turistična atrakcija.

Notranjosti gore, obstaja pet apnenca jame so med seboj povezane z naravnim predor daljši od 100 metrov, ki gre skozi iz ene strani gore na drugo.

Vzdušje v jamah je kul in vsak izmed jam, napolnjeni z kapnik, imajo svojo lepoto. V prvi jami, je kip Gospoda Svete gore featuring orel in lev. Je priključen na štirih preostalih jame z dolgim ​​predorom le 1.6m visoka in 1,2 m širok, dovolj velika za dve osebi hoditi drug ob drugem. To je precej strašljivo vstopom na to predor, čeprav je dobro osvetljena

Četrti jama je ena največjih. Kip Bude se nahaja pred stalagmit, ki je videti kot nekakšen velik morski pes. V tej jami, je majhen tudi iz reke dan.

Peti Jama ima kip Duc Thanh Long (zmaj Saint), ki je verjel, da poročajo o vseh človeške grehe vladarju nebes, da presodijo posameznikovo posmrtno življenje. To je razlog, zakaj ima knjigo in svinčnik z njim.

Dinh Cong Tan, so bile odkrite vratar jam nekega dne leta 1901, ko se dva otroka ovčarskega bivole videli netopirja, ki pluje iz majhne luknje v gore. So se pojavile v luknjo, da chase netopirje in ugotovila jame.

Tan pravi, da sta dve drugi jame v gore, ampak prehod, ki jim je še treba odpreti. Toda, ali to pomeni, da bo en dan znan kot gora Sedem jame?