Grow Your Own Magic

Čeprav raste svoje sadje in zelenjava je najboljša stvar, ki jo lahko morebiti narediti zase in za svojo družino, je čarobni svet onkraj preproste zelenjavo lahko rastejo na vrtu. Nekatere izmed najbolj nadležnih rastlin v resnici nekaj neverjetno koristi.
Weeds in divje rastline:
Regratove lučke zdi, da pop up povsod in vsak del rastline je uporaben na nek način; cvetje se lahko izvede v okusno marmelado, sok iz stebla je učinkovita pri zdravljenju bradavic in veruccas, so mladi listi pakiran z vitaminom C in se lahko jedo v solatah in korenine lahko pražena in tal kot kofein -brezplačen kava nadomestek. Vse to iz preprostega plevela!
Brambles, čeprav sila treba računati na gozdno sprehod, tudi prekipevajočega od čarobne lastnosti. Bramble (ali blackberry) listov čaj je že dolgo priznana kot koristen tonik in pomoč za prebavne motnje. In blackberry plodovi so pakirani z minerali in vitamini. Čeprav so robide pogosto zbirajo iz narave, je treba paziti, da ne zbira s strani cestnega (onesnaževanje avtomobilov) je, poleg neekoloških kmetij (kemične onesnaženosti) ali nizko raste grmovje na javnih mestih (onesnaževanje pes). V nasprotnem primeru se lahko, robide se gojijo doma. Nove thornless različice so na voljo in bolj primerna za vrt, kot divjih rastlin.
Trajne agregati !:
Šparglji je čudovit dodatek k zelenjavnim vrtom. Beluši spears so običajno pripravljeni za uživanje v zgodnjih spomladanskih mesecih, ko je malo drugega voljo v zelenjavni vrt. Beluši ležišče, primerno vzdrževano bo trajal več let, in potrebuje le plast iz morskih alg ali pesek doda vsako jesen, da ostane še naprej deloval. Nakup zdrave kron od dobavitelja vrt ali pa poskusite raste iz semena. Kljub temu, da je zrasla iz semena zelo zadovoljujoče in deluje, bo to pomenilo čakati približno tri leta, preden lahko letino koli šparglje.
Črni ribez gojijo komercialno v mnogih delih sveta in velik odstotek iti k temu, ribezov krepilne pijače in sokove, pa tudi arome za alkoholne pijače in slaščičarsko proizvodov. Črni ribez listi se uporabljajo za njegovo vsebnostjo vitaminov in mineralov, podobno robide zgoraj. In plodovi so višje vitamina C funt vsebin za funt od mnogih drugih vrst sadja. Enostavna za gojenje hibridi so na voljo dobrih dobaviteljev vrt in bo trajala več let z malo TLC od časa do časa.
Čarobni zelišča in začimbe
Peteršilj je verjetno ena izmed najbolj premalo uporabljenih zelišč, preprosto zato, ker je bil uporabljen predvsem kot okras za več let. Je eden izmed najbolj zdrave rastline lahko rastejo kot veliko železa in drugih vitaminov. Peteršilj bo osvežimo dih, še posebej po tem, ko jeste česen. To je skoraj vedno dodamo česen masla pri sprejemanju česnov kruh npr.
Mint je bila uporabljena za stoletja v kulinarične in zdravilne recepte. To je verjetno ena izmed najboljših zelišč za pomoč motnje prebavne prav tako pa so izjemno dobro zelišče, ki bo s pečeno jagnjetino! Obstaja na stotine različnih sort, vključno s čokoladno MiNY hibrid, ki res ne diši čokolada kovnice. Rastlina je trajnica in hibridi pogosto vrne nazaj na prvotne divjih sort po nekaj letih. To je lahko invazivna na vrtu in se jih vsebuje, kadar je to mogoče.
Ti pol ducata rastline so le pika na konici gore magičnih rastlin narava ponuja. In raste svoje pridelke je nagrajevanje v skrajnosti, tudi če nimate velik vrt ali zunanji prostor, lahko zelišča gojijo na okensko polico in vse način pridelkov lahko posajene v posodah in zrasla na balkone in terase, tam, kjer je majhna količina prostega prostora.
Izvedite več o rastoči svoj čar v mojih rastejo svoje lastne knjige. Več podrobnosti o tej strani … Garden Books