Gymnema Sylvestre, krvni sladkor, glukoza v krvi, koristi

Pojavnost sladkorne bolezni narašča na alarmantno stopnjo. Obstajajo tri glavne vrste sladkorne bolezni. Eden izmed njih je diabetes mellitus. To se imenuje tudi ne-inzulinsko odvisni diabetes mellitus (NIDDM).
Sladkorna bolezen je spremenljivka motnja presnove ogljikovih hidratov s kombinacijo genetskih in okoljskih dejavnikov povzroča in je ponavadi značilna nezadostnega izločanja in uporabo inzulina, proizvodnje prekomerno urina kot tudi prekomerno količino sladkorja v urinu in krvi.
Zel Gymnema Sylvestre, je Nature preselite darilo za sladkornih bolnikih. Gymnema Sylvestre (Hindi: Gudmar). To je stout, velika Woody plezanje rastlina, ki raste v srednji in južni Indiji. Listi Gymnema Sylvestre imajo učinkovino, ki ima zmanjšujejo krvni sladkor lastnosti in ki spodbuja tudi izločanje inzulina.
Gymnema Sylvestre vsebuje Gymnemic kislino zdela; kemično kompleksna zmes saponine in Guramarine ki je polipeptid 35 aminokislin. Ugotovljeno je bilo, da Gymnema uravnava raven sladkorja v krvi v alloxan induciranih sladkorno zajce in poveča aktivnost encimov, ki omogočajo uporabo glukoze z insulinom odvisne poti.
Gymnema ekstrakt in Gymnemic kislina bistveno posede sprostitev portal želodčnega zaviralnega peptida po intraduodenalnem infuzijo glukoze, kar pomeni, da je izločanje inzulina, ki je bil sicer zaviral, bo sproščen.
Moderna znanost je danes sprejema tudi dejstvo, da je to dokazano Herb z anti-sladkorno lastnosti.
Ko so žvečili liste Gymnema Sylvestre so Anestezirati sladek okus in ta učinek lahko traja več ur.
To lahko koristi tistih bolnikih s sladkorno boleznijo, ki se trudijo zmanjšati vnos sladkorja in je lahko v pomoč pri nadzoru telesne teže. Zato se s diabetikov uporablja za zmanjšanje svoje hrepenenje za bonbone in povečano lakoto.
Klinične študije, ki jih sodobna znanost storili še kažejo, da je oralno dajanje Gymnema Sylvestre pomaga uravnavati krvni sladkor in za lajšanje zapletov, povezanih s sladkorno boleznijo, kot so hujšanje, polifagija (povečano lakoto), prekomerna žeja (Polydypsia), povečano uriniranje (polisečnina) , slabotnost, krči v nogah, ponavljajoče se okužbe itd
Številne raziskovalne naloge so na voljo podpirajo terapevtsko delovanje Gymnema Sylvestre o sladkorni bolezni.
Dolgoročni indijskih študij brez nadzora placebom prinesla obetavne rezultate pri bolnikih s sladkorno boleznijo. Te študije kažejo, da Gymnema Sylvestre kontrolira krvni sladkor. Pomemben vidik, ki se vodijo v mislih je, da je bila klinična raziskava poteka neposredno na ljudi v starih časih. Gymnema Sylvestre ga je ajurvedskih zdravnikov uporablja tudi za zdravljenje sladkorne bolezni in so dobili zadovoljive rezultate ves čas. Dokaz, zgornjih leži v dejstvu, da si je rastlina, vključenih v Dravyagunanighantu (An Ayurvedic Zbirka zdravilnih rastlin).
Veliko zelišč in mineralov so opisani v Ayurveda, ki koristijo bolnikih s sladkorno boleznijo. Obstaja veliko zeliščni pripravki za nadzor krvnega sladkorja. Izdelki, ki imajo glavno sestavino Gymnema Sylvestre, skupaj s 5 drugih dragocenih zelišč, (dokazano za njihovo preprečevanje sladkorne bolezni, lastnosti), kot Bitter melon, triplata, cimet, Jambolon in Saptarangi se šteje, da je najbolj koristno za kontrolo krvnega sladkorja. Ta kombinacija 6 rastlinskih izvlečkov naredi izdelek močan, z izboljšanjem lastnega trebušne slinavke zdravje. Ti izdelki imajo višjo učinkovitost pri zmanjševanju raven sladkorja v krvi in ​​so učinkovite pri lajšanju težav, povezanih s sladkorno boleznijo.
Veena Deo, B.A.M.S. (Ayurveda)
Dr. Veena Deo je Ayurvedic zdravnik v Indiji in je avtor te zgodbe. Vse zgoraj navedene informacije in mnenja, izražena sta sama in se ne sme razumeti kot katerega koli zdravnika. Te informacije so na voljo zgolj v izobraževalne namene.