Herb Garden – zakaj in kako rastejo zelišča

Če iščete poceni način, da preizkusite svoje zelene palec, boste morda želeli poskusiti raste zeliščni vrt.

Zeliščni vrtovi pravzaprav izslediti nazaj do srednjega veka, ko bi samostani in nunneries jih uporabljajo za rast potrebna, zdravilna zelišča in kot Sčasoma so bili uporabljeni tudi za kulinarične in dekorativne namene.

Zdaj zeliščni vrtovi se vrača in mnogi ljudje so se začeli, da poskusite svojo roko na gojenje teh preprostih vrtove.

Zakaj so zeliščnega vrta?

Obstajajo različne velike razlogov imeti zeliščni vrt, vključno z medicinsko rabo, kulinarične namene in dekoracijo. Že več let, so zelišča uporablja za izboljšanje zdravja in obstajajo različne zelišča, ki so bili najdeni za izboljšanje zdravja telesa kot tudi zdravja uma.

Gojenje zelišč je veliko cenejši kot jih nakup po lokalnem dodatek ali naravni trgovini, tako da lahko prihranite denar, ki ga ima zeliščni vrt.

Zelišča se uporabljajo za kulinarične namene, kot tudi in še enkrat, da je veliko cenejši, da raste svoje zelišča, kot je nakup svežih zelišč na vaši lokalni supermarket. Zelišča narediti veliko dodatkov za različne hrane in izboljšanje okusa brez dodajanja nepotrebne soli.

Še en razlog, da si morda želeli imeti zeliščni vrt je za svoje dekorativne lastnosti. Zeliščni vrtovi so že dolgo uporablja kot okrasni vrtovi in ​​če ste šele začeli na vrtovih, lahko zeliščni vrt je preprosto kraj za začetek.

Kje za zasaditev zeliščnega vrta

Če želite, da posadimo zeliščni vrt, lahko ali rastlina je v loncih ali plantaž ali lahko naredite vrtno parcelo v vašem dvorišču. Če imate omejen prostor v vašem dvorišču ali nimate sploh, bodo lonci in plantaž je odličen kraj za začetek notranji zeliščni vrt.

Ali ste se odločili, da rastejo v lončkih v zaprtih prostorih ali imate parcelo na prostem, obstaja nekaj stvari, da ne pozabite.

Morate biti prepričani, da so vaši zelišča na mestu, kjer so dobili veliko sonca vsak dan. Če jih hranijo v notranjosti, se prepričajte, da so v bližini okna z veliko sonca in če imate zunanji vrt, se prepričajte, da izberete parcelo, ki dobi soncu vsaj 6-7 ur vsak dan.

Prav tako se prepričajte, da je zemlja dobra in če ne, lahko dodate organske snovi, da bi se zemlja bolj produktivni. Voda je prav tako bistvenega pomena za vaše zeliščni vrt, pa naj ga dobi dež zunaj ali ste ga zalivanje notranjosti.

Izbira Zelišča za rast

Odločanje o tem, kaj zelišča rastejo v zeliščni vrt bo nedvomno nekoliko glede na vaš namen za gojenje zeliščni vrt. Če raste na vrtu za medicinske namene in posebnih pravnih sredstev, zelišča, da razmisli, so aloe vera, ingver, kamilica, ognjič in timijan.

Če rastejo zelišča za kulinarično uporabo, morate upoštevati vse večje zelišča, kot so bazilika, origano, žajbelj, majaron, lovorjev list, drobnjak, peteršilj, meta in koper. Če želite dekorativni zeliščni vrt, boste želeli izbrati bolj privlačne zelišča, kot so sivka, žajbelj, rožmarin, svetlina, kamilice, Hollyhock in melise.

Zelišča so tako lepo in zelo koristno in ima zeliščni vrt bo veselje. Lahko imaš užitek jesti svoje zelišča ali pa samo uživajo poenostavljeno lepoto, medtem ko gledam jih raste. Ne glede na namen je za zagon zeliščni vrt, boste zagotovo našli ur užitek in uživanje v zeliščni vrt.