Hipotalamus, Mena, telesne mase in Akupunktura

Kako pomemben zdravstveni problem je prekomerno pridobivanje teže v Ameriki? To je tako pomembno, da se je prva dama Michelle Obama ji je njen cilj številka ena do konca in debelosti pri otrocih v eni generaciji. Ena tretjina vseh ameriških otrocih in mladostnikih so debeli. Ena tretjina vseh ameriških odraslih so tudi debeli, ki tehta 25% več od njene idealne teže, medtem ko dve tretjini prekomerno telesno težo. Jasno je, da je prekomerno pridobivanje telesne teže postala America & rsquo; novo s epidemija.
Obnašanja podobna jemljete zdravila, tobak za kajenje ali pitje alkohola, prekomerno prehranjevanje je zasvojenost, ki skrajšuje življenjske dobe in življenja je težko ustaviti s silo volje. Debelost povečuje tveganje osebe za razvoj nekaterih resnih zdravstvenih pogojev, kot so bolezni srca in ožilja, visok krvni pritisk, bolezni ščitnice, sindroma policističnih jajčnikov, in sladkorno bolezen. Vsak dodaten funt nad vašo idealno telesno težo, lahko traja nekaj časa iz svojega življenja.
Zakaj se ljudje preveč jesti, tudi če vedo vse o škodljivih učinkih prekomerno telesno težo?
Hipotalamus vsebuje več skupin živčnih celic, ki imajo zmožnosti vplivanja na čustva, uravnavajo telesno temperaturo, in nadzor nad žejo, skupaj z občutkom sitosti in soli hrepenenja. Telesna teža je pod nadzorom hipotalamusa skozi spreminjanje presnove. Dejavnosti hipotalamusa vplivajo stres, svetloba, steroidi, inzulin, prijetno hrana diši, in napadom mikroorganizmov. To pojasnjuje, zakaj smo nagnjeni k preveč jesti, ko smo pod stresom, ker hipotalamus proizvaja več hormonov za spodbujanje hipofize, da tvorijo več-kortizola sprošča hormone. Močno povečanje kortizola stimulira apetit, še posebej za hitro hrano. Nadalje, ko postane čas dnevne svetlobe skrajša v zimskem času, ko smo vonj nekaj dobrega, hipotalamus spremeni svojo dejavnost, tako da naša apetit tudi spremembe.
Ko pride menopavza, neravnovesje estrogena, progesterona, GABA, serotonina in dopamina močno vpliva na nevronske aktivnosti hipotalamusa, ki lahko povzroči ženske bolj čustvene, da hrepenijo sladkarije in slano hrano, in da so nespečnost, vročinski valovi in ​​nočno potenje. Mnoge ženske pravijo, da ne morejo prenehati jesti, čeprav vedo, da ne bi smel jesti preveč določene vrste hrane. V tem primeru, če jedo napačno vrsto hrane, kot so piškotki ali sladoled, ali pije preveč kave, njihovi želodci ne bo prejel signal za polnost. Da lahko vodijo prehranjevanja, dokler ne poškoduje večino svojih živcev in krvnih žil. Imamo bilijonov nevronov in krvnih žil; Če bomo uničili 60% od njih, lahko naše telo še vedno nadomestilo. Ko je večina živcev in krvnih žil poškodovana, da je prepozno, da spremenite. Ko porabimo sladkih živil, naša nagrada center zasveti, naše telo sprošča dopamin in menimo, srečnejši za trenutek. Problem je, da je delovanje našega telesa ne izboljša, ki ga jedo junk hrane. Moramo nadaljevati jesti te nagrajevanje živila ohraniti našo srečo. Če bi namesto tega izvaja, da zelišča ali pa akupunkturne terapije za večjo proizvodnjo dopamina, lahko izkoristi prednosti, vendar ne plačati stroške. Po drugi strani pa, če smo pravkar dal košček čokolade v ustih, bomo naredili škodo naših živcev in krvnih žil. Enostavno sladkor je še slabši od alkohola ali tobaka, ker lahko jeste sladkorja, kadarkoli v kakršni koli količini, ne da bi dobili pijan ali pa kaznovati. Po drugi strani pa lahko pijete samo cigaret alkohola ali dima ob določenih časih in krajih. Na pozitivni strani, ko ljudje jedo sladkih živil, postanejo prijaznejši in bolj družaben v tem trenutku. Večina moških jedo en košček čokolade, nato pa stop, medtem ko imajo ženske jesti deset kosov, ker je raven estrogena žensk spreminjajo vsak mesec od 10 do 100, medtem ko moški nimajo te velike spremembe hormonov, razen če so alkoholiki ali odvisniki od drog. Poleg tega ženske imajo zelo občutljivo nagrajevanje center, in so lahko nenadno zviša raven dopamina, medtem ko so moški prejeli precej manj skrajen odziv jedo nagrajevanje hrano.
Kako lahko nadzor nad našo apetit z optimizacijo aktivnosti hipotalamusa?
Q. Wei et al & rsquo;. E raziskave o debelih podganah, je pokazala, da so bile koncentracije triptofana in serotonina v nekaterih predelih možganov v debelih skupini zmanjšalo v primerjavi s kontrolo. Akupunkture lahko povzroči zmanjšanje teže z optimizacijo raven serotonina (5-HT). Serotonin omogoča ne samo ljudje sprostijo in se počutijo dobro, ampak tudi izboljšuje črevesno gibljivost pomagati razrešnice strupene snovi, ki lahko proizvajajo stagnacijo hrane in notranjo toploto. Notranja toplota, od kitajskega medicinskega vidika, vodi v povečan apetit in večjo željo po hrani. V zahodni medicini, če hrana ne more biti pravilno absorbira in pretvori v sladkor v krvi za zagotavljanje energije, da se bo shranjeni namesto kot maščobe v telesu. Nato se oseba počuti lačen ves čas in se mora stalno jesti, da ohranijo svojo raven sladkorja v krvi. To lahko hitro postane začaran krog.
Akupunktura, zelišča, meditacija, Tai Ji, Qi Gong in relaksacijo tretmaji pomagajo preusmeriti energijo in pretok krvi v hipotalamusu, hipofize, jajčnikov in nadledvične žleze, tako da zgornje žleze lahko uravnoteženih hormonov. Po drugi strani pa lahko akupunktura zmanjšanje stresa takoj. Z zmanjšanjem stresa, akupunktura izboljša celotno delovanje telesa. Stanje vseh sproščujoče in stimulativno hormonov v je ključni dejavnik za ohranjanje zdrave teže in prehranjevalnih navad. Ko imate uravnoteženih hormonov, ki jih ne hrepenijo sladkarije ali druge junk hrane.