Holistic, naravne kitajske medicine za domačo spa in wellness rešitve

Naravna, tradicionalna kitajska medicina (TCM) je najdaljša zdravljenje sistem na svetu; je bil v stalni praksi že tisoče let. To sega nazaj, kolikor je Yin dinastije med 1400 in 1100 pred našim štetjem. Najstarejši kitajske medicinske knjige, “Yellow cesarja medicine temelji na Yin in Yang načela. Kitajska medicina je treba zagotoviti v naravnih wellness tretmaje.

V TCM telo obravnavati kot celoto in vse, kar se domneva, da med seboj povezani. Ko je eden organ ne delujejo normalno, ki ga proizvaja neravnovesje v telesu, s čimer se ustvarja verižni učinek na druge dele telesa. Te starodavne tradicije vključujejo zeliščne medicine, akupunktura, ušes terapijo (uho masaža), Tui Na (masaža), Qigong (vadba) in prehransko terapijo.

Yin in Yang filozofija navdihuje TCM praks in prepričanj. Teorije Yin in Yang je bilo ustvarjanje starodavno kitajsko opazovanje ciklov in spremembe v naravi. Yin (črna ali luna) in Yang (bela ali ne) predstavljata dva nasprotna načela v naravi. Vse naravne stvari imajo Yin in Yang vidik nasprotujočih si energij. Yin predstavlja ženski ali negativen lik, in Yang predstavlja moško ali pozitivne narave. Vsaka vsebuje nekatere druge, vendar Yin kaže, da je več vzgojo, pasivni, introvertiran, miren, intuitiven in mehka. Yang zna biti bolj aktivni, odhodne, osredotočen, agresiven, logično in nestrpni. Kitajski zeliščna zdravila so na voljo kot naravno domače spa izdelkov.

Yin in Yang so vedno v parih: luna in sonce, ženski in moški, temno in svetlo, toplo in hladno, vlažno in suho, počasi in hitro, neodločni in odločno, čustveno in racionalno.

V TCM, zdravje je harmonično delujoč organ, v kateri so spalna vzorci, presnova in dihanje vsi povezani, medtem ko je bolezen ali bolezni, ki jih povzročajo neskladnosti v telesu. Da bi diagnosticirali bolnika, kitajski zdravnik dobi informacije s poizvedovanjem in opazovanja.

Obstajajo štiri osnovne kategorije diagnostične opazovanja, ki se uporablja v praksi: vida, zvoka in vonja, vprašanja in dotik. Ta štiri področja preiskave so običajno zadošča za tradicionalni zdravniki natančno oceniti neravnovesja v telesu.

Ključni pojem v diagnostični uporabi kitajske medicine je, da morajo kazalniki vedno treba celostno, kar pomeni, da vse, kar se nanaša na dobro počutje in stanje osebe.

Optimalno zdravje je treba rezultat, ki živi v harmoniji, kot je mogoče, tok k ravnovesju. Če ni nobene spremembe (stagnacija) ali preveč spremembe (catastrophism) ravnovesje vedno izgubila, in se lahko pojavi bolezen.

Preventiva je ključni cilj kitajske medicine. To je bolnikovo odgovornost, da odgovorno živeti, in zdravniki so svetovalec, ki zdravi posameznega bolnika in ne bolezni. Dve osebi z enakim pritožbe se lahko obravnavajo povsem različno, odvisno od njihovih ustavah in načinu življenja.

Energija ali življenjska sila, Chi in Qi, je temelj za TCM. Osnovni “gradnik” vsakega naravnega stvar v vesolju, vključno z naših teles, je energija, ki teče v kanale, znanih kot meridianih. Obstaja 12 teh energetskih poti v telesu. Yin meridianov teče navzgor od Zemlje, in krme, zdravje perikarda, jeter, srca, vranice, pljuč in ledvic. Yang meridiani teče navzdol iz nebes in podpirajo žolčnik, želodec, in tankega in debelega črevesa. Imamo tudi osem izrednih meridianov, ki potekajo globoko v naših telesih. Kljub temu, da nimajo neposredne povezave z organskih sistemov, ki jih dobavi Yin in Yang meridianov z qi in kri, ki podpirajo našo DNK.

Obstaja 365 tsubo točke, ki se nahajajo vzdolž poldnevnika sistemov, in te točke so prizadeti, ko pride do zoženje ali stagnacijo. Tsubo točke lahko stimulira ali omamljen, da se zagotovi ustrezen pretok energije vzdolž prizadete poldnevnika.

Telo je celota, z medsebojno sistem, ki se napaja s qi, našo življenjsko silo ali energijo. Prav tako je povezan s svetom okoli nas. Naša zdravstvena vprašanja vplivajo sezone, geografsko lokacijo in čas dneva, kot tudi našo starost, spol in genetike.

TCM pomaga polniti svoj mehanizem naravnega samozdravljenja našega telesa in nas uči, kako nadaljevati teče dialog z našimi telesi in se naučite prepoznati znake in simptome. Pravi cilj kitajske zdravljenja je spodbujanje preprečevanja bolezni in ohranjati telo skladen in uravnotežen v iskanju popolnega zdravja.