Hranilno in toniziranje obraza Zelišča: skrite Ključ do zdravja

posted in: Nerazvrščeno | 0

Večina zeliščarji, skozi zgodovino, so bili fascinirani s strupenimi rastlinami. Ta fascinacija, skupaj z natančno študijo, eksperimentiranje in opazovanje, je povod za lekarne – uporaba koncentriranih strupov – na eni strani, in s homeopatijo – uporaba razredčenih strupov – na drugi strani.

Ob upoštevanju sposobnost rastlin za spodbujanje in Trijezan, sem se osredotočil študiju drugod, zlasti na negovalnih sposobnosti rastlin. Glavna predpostavka Wise Woman Tradicija je, da je zdravje neločljivo povezana z vsako bitje, s prehrana pa ključ, ki ga odklene. Tako sem preživel zadnjih 30 letih priporočajo uporabo hranilnih zelišč do različnih ljudi z različnih problemov.

Ker hranljiva rastline, po definiciji ne more ubiti, so zaničevali mnogi zeliščarji. Njihovi učinki so rekli, da je počasen in šibak. Ja, strupene rastline storiti ustvarjajo takojšnjih rezultatov, in jaz jih uporabiti, ko moram, da je takojšen odziv. Toda vedno ogrozi zdravje.

Hranilne rastline vedno gradijo zdravje. Njihovi učinki so počasnejši, a še vedno hitro – z znatno izboljšanje v dobro se vidi v 10 dneh ali manj – in močan, pogosto spremenijo življenje.

Pokličem hranilne zelišča “ljudski zelišča”, ker so varni za vsakogar za uporabo katerega koli razloga. In uporaba negovalnih zelišč je “zdravilo ljudi,” je naša rojstna pravica zdravja. Ljudska medicina je neposredna grožnja hierarhiji zdravilo, ali mainstream ali alternative. Vrne moč zdravja v rokah posameznika, od rokah elite.

Hranilne zelišča so elektrarne beljakovin, mineralov, vitaminov in fitokemikalije, ki se spopadajo z rakom in podaljšujejo življenje. Najboljši način za pridobivanje tega bogastva so tisti, ki se zanašajo na vodo in razredčeno kislino kot topil: to je hranilne zeliščni čaji in mineralnih bogati zdravila kisi.

Hranilna Zeliščni čaji

ČAJ ZA VAS?

Čaji so najljubši način, da porabijo zelišč. s pivovarsko majhno količino zelišč (običajno čajno žličko na skodelico vode) za kratek čas (običajno 1-2 minut) Made, čaji so na aromi, pisane pijače.

Zelišča, bogata z barvili spojin – kot hibiskusa, šipkov, ognjiča in črni čaj – bi privlačne in okusne čaje. Lahko vsebujejo tudi polifenole, fitokemikalije, je znano, da pomaga pri preprečevanju raka. Ker so barvanje spojine in polifenoli dokaj stabilno, so posušena zelišča šteje za najboljše za čaje, bogatih z njimi.

Zelišča, bogata z eterična olja – kot so ingver, kamilica, cimet, mačjo meto, meta, melisa, limonino travo, sivke, bergamotke in komarčka, janeža in kumine semena – da lepo čaji, ki so učinkoviti pri lajšanju krče, spodbuja prebavo, odpravljanje bolečin in indukcijo spanja. Ker veliko hlapnih olj so izgubili, ko so zelišča posušimo, so sveža zelišča šteje za najboljše za čaje, bogatih z njimi, vendar posušena zelišča se lahko uporablja z dobrimi rezultati.

Uživam skodelico vročega čaja z medom, ki ima svojo zdravilno vrednost. Toda čaji ne prinese mineralno bogastvo zaklenjena v številnih skupnih zelišč. Skodelica koprive čaja, na primer, vsebuje samo 5-10mg kalcija, medtem ko je skodelica koprive infuzije vsebuje do 500 mg kalcija. Za optimalno prehrano, pijem hranilne zeliščnih čajev vsak dan.

Infuziji ME!

Infuzijska je velika količina zelišč varijo dolgo časa. Značilno je, da ena unča mas (okoli skodelico po prostornini) posušenega zelišča damo v litrski posodi, ki se nato napolni do vrha z vrelo vodo, dobro pokrovom in pustimo strma 4-10 ur. Po naporno, je skodelica ali več porabi, preostanek pa ohladiti, da počasi kvarjenje. Pitje 2-4 skodelice na dan, je to običajno.

Ker so minerali in druge fitokemikalije v hranilnih zelišč postati bolj dostopna s sušenjem, so posušena zelišča šteje za najboljše za infuzij. (Glej eksperiment 2.)

Naredim svoje infuzijah zvečer, preden grem spat, in so pripravljeni zjutraj. Sem dal zelišče v svoj kozarec in mojo vodo v lonec in lonec na ogenj, nato pa umila zobe (ali pometali po tleh), dokler se kotliček piščalke. I prelijemo z vrelo vodo do roba kozarca, vijak na tesen pokrov, izklopite štedilnik in svetlobo, in pojdite v posteljo. Zjutraj sem sev rastlinski material, jo dobro stiskanjem, in piti tekočino. Raje imam, da zamrzujejo, razen če je zjutraj ledenomrzel.

Sem piti quart infuzija v roku 36 ur oziroma, dokler se ne pokvarijo. Potem sem ga uporabljajo za zalivanje svoje hišne rastline, ali pa ga prelijemo moje lase po pranju kot zadnjem izpiranju, ki se lahko levo na.

Moja najljubša ZELIŠČA za infuzijo

Vsako zelišče, ki je brez strupov – da je vsaka rastlina, ki vsebuje malo ali nič hlapne olja, smole, alkaloidi, ali glikozide – je dobra izbira za infuzijo. Poleg tega, sem raje uporabljajo zelišča, ki so izredno visoko vsebnost beljakovin, mineralov in vitaminov za moje dnevne infuzije. Glej graf 1.

Hranilne zeliščni čaji me je stalo manj kot dolarjem na dan. (Sem jih kupil s funta na veleprodajne cene iz Frontier Herb, in tako lahko.) A quart infuzije na dan popolnoma nadomešča vse vitaminske in mineralne dodatke, ki me prihranek najmanj na mesec. (Povprečna dodatek kupec preživi 0-0 na mesec na tablete, čeprav nekatere stranke porabijo več kot 0 mesečno na prehranskih dopolnil različnih vrst).

Sem redno uporabo teh pet hranilne Zeliščni čaji, pitje vsaj quart na teden za vsako od:

* Koprive listov (Urtica dioica): neguje in obnovo nadledvične žleze, ledvice, žile, koža, lasje

* Oatstraw (Avena sativa): dolgoživost tonik, obnovi živcev

* rdeče detelje cvetovi (črna detelja): moja proti raku zaveznika

* lipe rože (Tillia americana): anti-gripi, anti-hladno, ljubeče pomirja pljuča in črevesje

* Gabez listov (navadni gabez): zdravi, nahrani možgane, kosti, sluz površine, kožo

Jaz tudi, vznemirjenje ali zaradi posebnih razlogov, teh hranilnih zeliščnih čajev:

* Zvezdica (Stellaria media)

* Mullein steblo in listi (Verbascum thapsus)

* Maline listov (Ideaus sp.)

* Glog jagode, listje in cvetje (Crateagus sp.)

* starejši jagode ali cvetje (Sambucus canadensis)

* Repinca koren (Arctium lappa)

* Vijolični listi (Viola sp.)

* Rajske listi (Plantago sp.)

* Marshmallow koren (Althea off.)

* Brest lubje (Ulmus fulva)

Uporabljam samo eno zelišče naenkrat v moji infuzijo. Kar naprej je preprosta, tako da sem lahko resnično spoznati rastline – in jaz.

KAKO INFUSIONS okus?

Na splošno, super! Večina ljudi, kot so okus hranilnih zeliščnih čajev, ampak tukaj je nekaj namigov, da začnete. Ne pozabite, da lahko dodate ničesar, kot na infuzijo, od instant kave do viskija, pa tudi med, smetana, limone, ali svojih običajnih izbire začinjanje.

* Kopriva infuzijo je izboljšana z dodatkom soli ali miso, ko je vroče pijače; Všeč mi je ledeno.

* Gabez leaf infuzijo segrevanju, z medom, je čudovito pomirjujoče; veliki ledeni preveč.

* Oatstraw je blag in enostaven za pijačo toplo ali hladno, z dodatkom sladkorja ali navaden.

* Linden cvet infuzijo je super hladno, ampak še bolje ogrevan in jih z medom.

* Rdeča detelja, predvsem z okusom mete, tako kot ledeni čaj lahko pretentati svoje prijatelje.

Tanini v črne detelje in gabez, da me Bora moje ustnice, zato dodam malo posušene poprove mete (Mentha piperata) ali bergamotke (Monarda didyma) na moj kozarec, ko naredim infuzijo, ravno dovolj, da okus kuhalna rahlo. Lahko dodate do čajno žličko na quart koli aromatičnih zelišč brez zastrupitve sami. Ali lahko segrejemo izpolnjen infuzijo, skodelico naenkrat, in jo prelijemo aromatično zelišče, da bi infuzijo čaj. Sage, ingver, sivka, timijan, majaron, Shiso, origano, rožmarin, melisa, ožepek in bazilika so vse čudovite možnosti.

Opombe: Je gabez varen za interno uporabo? Korenine divjega gabez, navadni gabez, je znano, da vsebuje pyrrolizidine alkaloide, ki lahko povzročijo vensko zastojev jeter. Dve smrti novorojencev se pripisujejo zaužitju gabez koren. Listi obdelane gabez, Symphytum uplandica, ne vsebujejo teh alkaloide in se zdi, da je varna za vse ženske, tudi nosečnice in doječe ženske. Štiri generacije ljudi, ki živijo na Henry Doubleday Research Center zaužili bili kuhani gabez redno pušča, tudi med nosečnostjo in dojenjem, in ne težave z jetri so bili opaženi pri tej populaciji. Glej: Awang DVC. Gabez. Kanadski Pharm list 1987: 101-4. Glej tudi: Gladstar R. “The gabez Polemikam.” List Association Northeast zeliščarji. 1.994

SLIKA 1: vitamini in minerali, zelišča, AS hranljiva infuzijah

na 100 gramov suhe mase

* Zvezdica: kalcij (1210mg), magnezij (523mg), mangan (15.3mg), fosfor (448 mg) in cink (5.2mg); vitamini A, C, K; beljakovine (2% vseh)

* Koprivo: kalcij (2900mg), magnezij (860mg), fosfor (447mg), kalij (1750mg) in cink (4.7mg); vitamini A, B, C, D, E, K; beljakovine (10% vseh)

* Oatstraw: kalcij (1430mg), fosfor (425mg) in kalijev (352mg); vitamini A, B, C, E; beljakovine (15% vseh)

* Rdeča detelja cvetovi: kalcij (1310mg), magnezija (349mg) in kalija (2000mg); vitamini A, B, C, E, K; beljakovine (20% vseh)

* Gabez krilo: kalcij (1130mg), krom (0.8mg), mangan (7 mg), fosfor (211mg), kalij (1590mg), selen (0.57mg) in cink (0.28mg); vitamini A, B, C, K; beljakovine (10% vseh)

SLIKA 2: minerali, zelišča, predvsem zelenjavo

* Kelp: kalcij (3040mg), magnezij (867mg), mangan (7.6mg), fosfor (249mg), kalij (2110mg), selen (1.7mg), silicijev dioksid (7.6mg) in cink (0.6mg)

* Amarant zelenicah: kalcij (1210mg), fosfor (324mg) in kalija (1864mg)

* Dulse: kalcij (632mg), kroma (2.7mg), magnezij (593mg), kalij (2270mg), selen (3.3mg), silicij (36.8mg) in cink (3.9mg)

ZA radovedne

Poskus številka ena Primerjaj zeliščni čaj in hranilno zeliščni infuzijo

Odtehtamo 1 unča suho zbadanje koprive, Oatstraw, črne detelje, maline, ali gabez listov. ga dal v quart / liter kozarec. Zavrite vodo in napolnite kozarec. Mešajte, dokler se rastlina popolnoma mokra. Dodamo še malo vode, če je mogoče, dokler kozarec ni povsem polna. Pokrovček tesno in pustite, da sedi za štiri ure.

Ko je vaša infuzija pripravljena, zavrite več vode. Put čajno žličko posušene zelišč v teaball ali neposredno v skodelico in izpolnite skodelico z vrelo vodo. Medtem ko steeps, sev rastlinskega materiala iz infuzije, stiskali mokro mesto za sprostitev vso tekočino, da absorbira. Segrejte skodelico infuzije; dal ostalo od tega v tesno pokrovom kozarec v hladilniku.

Sedi s svojo skodelico infuzije in skodelico čaja. Okus jih tako kot so, potem, če želite, dodamo med. Primerjati in kontrast barv, okusov in občutkov.

Experiment Število Dva primerjaj sveže in suho zelišč za infuzijo.

Odtehtamo 1 unča suho zbadanje koprive, Oatstraw, črne detelje, maline, ali gabez listov in da infuzijo, kot je navedeno zgoraj, v litrski kozarec.

Odtehtamo 4 unč svežega zbadanje koprive, Oatstraw, črne detelje, maline, ali gabez listov. Uporabite enako obrat za obe zvariti. Cut svežih zelišč navzgor, tako da se prilega v litrski kozarec in se infuzijo tako, da izpolnite kozarec z vrelo vodo. (Zelišča izgubijo približno 75% svoje mase, ko se posuši, tako da 4 unč svežih zelišč posuši navzdol v 1 unčo posušenih zelišč.)

Po eni uri namakanja, poglej tako kozarci, okus in primerjajte / kontrast. Ponovite še trikrat na urnih intervalih.

Minerali se počasi sproščajo v vodo. So potemnite barvo vode in ji dati gosto, bogat okus. Olju topen vitamini plavajo na vrhu in da tanko glazuro z vrtinčenjem.

Poskus številka tri primerjaj sveže in suho zelišč za čaje

Nakup ali rastejo okusno, aromatično zelišče, kot so ingver, poprove mete ali rožmarina. Pri tem eksperimentu boste potrebovali eno žlico svežih zelišč in eno žličko istega zelišč suho. Postavite sveže zelišče v skodelico ali vrč in suho zelišč v drugo. Zapolniti tako na vrhu z vrelo vodo. Po eni minuti, okus, vonj, primerjati čajev. Počakajte še malo in ponovno primerjavo. Nato počakajte pet minut in poskusite znova vsako posebej.

Poskus številka Štiri Uporaba semen za infuzije in čaji

Naredite čaj z aromatičnimi semeni – janeža, kumine, koriandra, kumine, komarčka, ali triplata. Uporabite žličko semen v skodelico vrele vode. Istočasno, pivo z infuzijo semen s pomočjo četrt unčo semen na skodelico vrele vode. Po minuti, okus, vonj, in kontrastov čaja in infuzijo. Ponavljajo v petih minutah, nato pa v tridesetih minutah, nato pa po eni uri, nato pa po štirih urah.

Čaji iz posušenih semen je ponavadi najbolje, kot dalj časa piva na infuzijo izpustov hlapnih olj, ki grenak okus in lahko poškodujejo ledvice in jetra.

DODATNE ŠTUDIJA

1. Pijte 2-4 skodelic hranljivo zeliščni infuzijo za en mesec, in videli, če vaše zdravstvene spremembe na kakršen koli način. Najbolje, če ne pijete kavo ali čaj v tem mesecu.

2. Izberite zeleni zaveznik, da se osredotoči na to leto.

3. Preberite Healing Power of Minerals Paula Bergner.

4. Preberite o zbadanje koprive in Oatstraw v moji knjigi Zdravilni Wise.

5. Poskrbite, kise v različnih letnih časih in jih primerjajo.

6. nepasteriziranega kis lahko tvorijo “mati”. V kozarec napolnjen z zelišč in kisa, kis mati navadno raste na vrhu zelišč, in je videti podobno kot vlažno, tanke palačinke. Kombucha je kis mati. Ali vaša lokalna trgovina s hrano zdravje prodati matere? Kombucha? Kaj je kis mati? Ali je to škodljivo?

7. Kaj je ionski obliki mineralne?

8. Kaj je mineralna sol?

9. Kako naše telo privzem in uporabo mineralov?

Izjava o omejitvi odgovornosti: Ta vsebina ni namenjen nadomestitvi konvencionalno zdravljenje. Vse predloge so vsi zelišča našteti niso namenjene diagnosticiranju, zdravljenje, zdravljenje ali preprečevanje bolezni, stanja ali simptom. Osebni smeri in uporabo je treba zagotoviti s kliničnim zeliščar ali drugega usposobljenega zdravstvenega zdravnik s posebno formulo za vas. Vse gradivo na tej spletni strani / e-pošte je na voljo samo za splošne informativne narave in ne bi smeli obravnavati zdravniško pomoč ali posvetovanja. če ste v potrebujejo zdravstveno oskrbo obrnite uglednih zdravstveno zdravnika. Vaja samostojnosti, ki iščejo drugo mnenje

Susun Weed

PO Box 64

Woodstock, NY 12498

Fax: 1-845-246-8081