“Imunološki Neplodnost” gledati iz vidika tradicionalne kitajske medicine

To je lažje razumeti pojma, kaj je prišel, da se imenuje imunološke neplodnosti, če pogledamo njegove vzroke, kot je opisano v zahodni medicinske vede.

Ženska sposobnost za uspešno obdržati oplojeno jajčece in pustite, da raste, je odvisna od kompleksnega medsebojnega prefinjene imunoloških prilagoditve, namenjene za pretvorbo maternico v gostitelja za razvijajoči se zarodek in zaščito razvoju zarodka in njegovo posteljico proti zavrnitvi.
Včasih ti mehanizmi lahko narobe; odvisno od tega, kako in kdaj se to zgodi, lahko ženska doživljajo ponavljajoče spontane splave, neplodnost, ali neupoštevanje zamisliti tudi po IVF.

potrebuje osnovni imunološki dejavnik je treba upoštevati v vseh teh primerih “nepojasnjeno neplodnost”, še posebej, ko se “slabe jajčece” večkrat videl.

Zahodna znanost je privedlo do veliko dokazov, ki kažejo, da lahko anti-sperma protitelesa pojavijo tako pri moških kot ženskah, in lahko privedejo do neplodnosti. Anti-sperma protitelesa so beljakovinske molekule, ki se navezujejo na semenčic in motijo ​​dejavnosti sperme je v katerem koli od več načinov. Lahko onemogočiti sperme, ker jim Zrno skupaj, omejujejo njihovo sposobnost, da prenesejo skozi sluz materničnega vratu, ali pa se jim prepreči vezavo na in prodoren jajce.

Raziskovalci so razvrščeni specifičnih protiteles (1) tip viz. IgA, IgG in IgM in (2), na mestu, na katerem so dobili pritrjena na spermo (njene glave, midpiece ali repa). To je razvidno, da so protitelesa tipa IgG najpogostejša pri moških, medtem ko je pojedel tipa IgA najdemo v ženskih materničnega vratu sluz in folikularna tekočina.
Vezava na čelu sperme se domneva, da moti vezave in penetracijo v jajce, medtem ko se veže na svoj rep ovira gibljivost.

Drugi imunološki vzroki vključujejo ženske, ki proizvajajo protitelesa, ki posredno povzročajo nastajanje krvnih strdkov v krvnih žilah, ki vodijo k razvoju zarodka. Plod je odvzeta hranil in umre v maternici, ki sproži splav.
Je zdaj mislili, da so med 20 in 25 odstotkov vseh ponavljajočih se spontanih splavov zaradi imunoloških težav.

Čeprav je bilo več moških kot žensk imunološki dejavniki ugotovljeno, da povzroča neplodnost, zdravljenje tega stanja je še vedno v nastajanju fazi v konvencionalno medicino, ki se nagiba, da pogled na probleme v izolacijo, in nato nadaljujte, da jih obravnavajo na podoben način.

Specifični imunski pogoji povzročajo neplodnost niso še ustrezno opredeliti ali razumeti in konvencionalno zdravljenje sumom imunske motnje trenutno omejena na uporabo Aspirina in heparina za preprečevanje strjevanja v plodovih krvnih žil in IVIg za zatiranje imunskega odziva, pogosto skupaj s steroidi .

Tradicionalna kitajska medicina, s svojo celostno vidika, čeprav ne omenja “imunološke motnje” seveda zajema številne osnovnih pogojev, ki vodijo v neplodnost, in obravnava kakšna imenuje “neravnovesje”, ki povzroča “disharmonije”.

V teku nekaj let moji praksi kot TCM Neplodnost Specialist, ki sem jih uspešno rešiti več sto tako imenovanih primerov “nepojasnjeno neplodnost” s svojimi prilagojenih kitajskih zeliščnih formul in sumim, mnogi od njih bi lahko tudi bili primeri, ki je bil takrat neznano “imunološki faktor” na delovnem mestu, dejavnik, ki nimajo popravljena, ko je bil odstranjen osnovni neravnovesje!

Imunski faktorji vedno ne kaže kot fizične simptome, vendar včasih lahko opazili naslednji simptomi:

Pogoste splavov v zelo zgodnjih tednih
Bodyaches, PMS
Razdražljivost in depresivnih epizod in / ali napadi panike
Nočno potenje s potenje nad prsnico
Nespečnost v zgodnjih jutranjih urah
hormona kažejo, da se v vsakem sredi cikla
Anamnezi panjev ali srbeča koža
bolezni ščitnice s prisotnostjo protiteles proti ščitnici

Ti simptomi se pogosto prenesejo v jetra qi stagnacije in pomanjkanje yin s toploto v srcu in jetrih TCM. Ti simptomi so dodatno zapleten zaradi nepravilne menstruacije in žago zobmi, neredno BBT grafu.

Številne študije so sedaj pojavljajo o uporabi kitajskih zelišč v tej vrsti neplodnosti.
www.pubmed.gov (storitev ameriškega National Library of Medicine National Institutes of Health) navaja ta članek o kitajski zeliščni Ziyin jianghuo:
“Glede na mikro-sindrom Diferenciacija je imunološke neplodnosti priznana kot ledvic Yin pomanjkljivost-hiperaktivnostjo Fire sindroma. Zhibai Dihuang tablete, recept kitajskih zdravilnih zelišč, je bila uporabljena za zdravljenje neplodnih parov z antisperm in / ali antizona protiteles pellucide v svojih krvni serum. ugotovljeno je bilo, da po zdravljenju, so protitelesa pretvorijo v negativne 81,3% imunoloških neplodnih parov. Vse 8 primerov uspešne nosečnosti je prišlo v 1-9 mesecih po protitelesa negativen pretvorbi in negativno stanje se je ohranila celotnem poteku nosečnosti. ”

Ministrstvo za zdravje je Kitajska objavila materia medica zdaj dokumente več kot deset tisoč rastlinskih snovi, od katerih večina je bila ugotovljena po letih uporabe in eksperimentiranja v posebnih pogojih.

Kitajska zelišča se uporabljajo predvsem v kombinacijah 8 ali več zelišč (pogosto stanuje 20 zelišč) in se meri v formule za posamezne bolnike. Zato je običajno, da imajo različne zeliščni formule za bolnike v istem kliničnem okolju. Te zelišča je mogoče odpraviti v različnih oblikah. Surove zelišča se uporabljajo predvsem v pogojih neplodnosti in jih v obliki varijo čajev.

Študija imunološkega moške neplodnosti Chen Xiaoping uporablja tradicionalno sredstvo Zhibai Dihuang Wan. Kontrolna skupina je dobivala kortizon in vitamin C. V zeliščni skupini zdravljenja, Avtoimune ukrepi zmanjšal, sperma je postala bolj uspešne, in 80 odstotkov žena je zanosila v roku šestih mesecev. V kontrolni skupini je 46 odstotkov žena zanosila.

Vsaka rastlina ima svoje lastnosti v zvezi s svojo energijo, okusom in gibanje v telesu. Je povezano z različnimi meridiani telesa, preveč.

Štiri vrste energij, ki so opisani v TCM so hladne, kul, toplo in vroče in pet okusi ali zelišča so oster, sladko, kislo, slano in grenko.

Nedavne študije so pokazale, da lahko tradicionalne kitajske medicine urediti gonadotropin sproščujoči hormon za indukcijo ovulacije in izboljšati pretok maternico krvi in ​​menstrualne spremembe endometrija. Poleg tega pa ima tudi vpliv na bolnike z neplodnostjo, ki so posledica sindroma policističnih jajčnikov, anksioznost, stres in motnjah imunskega sistema. Ref. Trenutni Mnenje v ginekologije in porodništva: junij 2008 – zvezek 20 – 3. izdaja – p 211-215

Zahodna medicina se pogosto uporablja v kortikosteroidi skupino zdravil, z vsemi tam spremljajočimi nevarnosti in slabosti, za zdravljenje imunološke neplodnosti.
Že samo to, poleg številnih drugih razlogov, je treba spodbujati uporabo tradicionalne kitajske zdravilo rastlinskega izvora za zdravljenje takih primerih, in prepričan sem, da s povečano zavedanje o tem, več moških in žensk se sooča neplodnosti se odločijo za to linijo zdravljenja v ne preveč oddaljeni prihodnosti!

Patricia Karnowski, M.S.O.M
Plodnost Trava