Ingver – za lajšanje bolečin

Najdemo jo v Indiji in na Kitajskem, ingver Že dolgo je znano, da je afrodiziak in odlično prebavne sredstvo. Nedavne študije, ki jih znanstveniki pripisujejo painkilling lastnosti, kot tudi, da se ta zdravilna rastlina. Preberite o izvedeti več o tem, ingver, je sredstvo proti bolečinam.

Ingver je protivnetno zdraviti bolečine in zmanjšanje vnetja, povezanih z artritisom, mišični krči in revmatizmu. To je bilo potrjeno s raziskavah na univerzi v Sydneyju leta 2001. Raziskovalci so navedli, da lahko ingver alternativa proti bolečinam in protivnetna zdravila.

Glede na študijo, aktivne sestavine v ingverja – spojine, imenovane gingerols so podobno strukturo kapsaicin, aktivna sestavina paprike in čilija poper, ki so znani bolečine relievers. Kapsaicin deluje na določen receptor v telesu, ki sedi na bolečino senzoričnih živčnih končičev. Ta receptor se imenuje receptorja vaniloida in se običajno reagira na toploto in kislost.

V nadaljevanju vroč “občutek doživeli, ko jeste chili izvira iz kapsaicina v chili, ki prihajajo v stik s temi bolečinskih receptorjev. Ampak ulov je, da kapsaicin umiri bolečinske receptorje, šele potem, ko jih odpis. Sprva povzroča bolečine, vendar po nekaj časa preprečuje občutek bolečine.

In to je, če ingver točk v kapsaicin. Gingerol najdemo v ingverja deluje tudi na Vanilloid receptor ker pa je manj oster kot kapsaicin najdemo v papriko, bolečina je oddahnil, brez začetnega boleč odziv. Najboljši način za uporabo ingver kot zdravilo proti bolečinam, ki jih je pri tem s čajem večkrat na dan.

Poleg neposredno lajšanje bolečine, prav tako lajša vnetja, ki sam po sebi povzroča bolečino. Gingerols omejuje encim, ki povzroča vnetje, ciklooksigenaze (COX v kratkem). COX je na voljo v dveh oblikah: COX-1 je vedno prisotna v telesu, in COX-2 je bil proizveden v vnetja. Gingerols so kot starejši protivnetnih zdravil, kot so aspirin in ibuprofen, ki zavirajo tako COX-1 in COX-2.

Painkilling stran, ingver je dobro za vas, v mnogih drugih pogledih. Ob svoje ime iz sanskrtske besede Stringa-vera, ki pomeni “ob telo kot rog”, je ingver že dolgo sprejeta kot afrodiziak, ki deluje, če ga jemljemo tako navznoter kot tudi navzven. Se najpogosteje uporablja kot prebavnega pomoč. To povečuje proizvodnjo prebavnih tekočin in slino in tako lajša bolečine plinov, driska, prebavne in želodčne krče.

Primarne znane sestavine ingverja korenine vključujejo gingerols, eterična olja (zingiberene, zingiberole, kampen, cineol, Borneol), bisabolenel, oljne smole, škrob, sluz, zingibain in beljakovin. Gingerols in njihova uporaba painkilling so že razpravljali in gingerols so le eden od mnogih koristnih sestavin ingverja.

Ginger je bila pomembna sestavina v kitajski medicini že več stoletij. Ingverjeve korenine se uporabljajo za zdravljenje slabosti, ki jih slabosti in jutranje slabosti povzročil. Ingver je celo bolj učinkovita kot Dramamine® pri omejevanju slabost, saj zdravi ne povzroča zaspanost.

Ingver stimulira krvni obtok, očisti telo strupov, očisti svoje črevesje in ledvice, in neguje kožo. Ne samo, da ingver koren je najbolj koristen pri zdravljenju astme, bronhitisa in drugih pljučnih in dihalne težave. To počne tako, da najprej odvijete in izgonu sluz iz pljuč. Ingverjeve korenine pomaga tudi vašo telesno boj kuge, saj ogreje telo in poveča potenje.

Poleg vseh teh prednosti je tudi dobro vedeti, da ni nobenih znanih stranskih učinkov ingverja. Ne interakcijo z in reagirajo negativno drugih hranilnih snovi ali drog v telesu. Ob ingver v surovi ali kapsul obliki vam bo naredil nobene škode. Namesto tega bo širi vse prednosti na blizu brez stroškov.