Ingver – zdravstvene koristi in Uporabe

Ginger je prav tako znana v naši kuhinji kot česen in ima dolgo sloves, da zdravilna rastlina. Tudi največji skeptik rastlin pripomorejo na področju zdravja bo dosegla za ingver ale v znamenju želodčne težave!

 Ginger znanstveno ime je Zingiber officinale Roscoe, in del, ki vemo, se nahaja v zemlji, ki se imenuje tudi korenike rastline. Ingver se imenuje tudi korenina ingverja.

 Ingver ima dolgo zgodovino za zdravljenje bolezen in kot pripomoček za zdravje. Kitajsko in Indijo je gledati kot napredni medicini ga uporabljajo v različnih tretmajev za svoje tonika sposobnosti in duhovno očarljiv lastnosti in v zadnjem času, v zahodnem svetu, je bil znan po svoji sposobnosti, da prinesla prebavo, pomiri želodčne motnje in lajšanje bolečin.

 Tam je bilo veliko raziskav o ingver in njegovih zdravilnih učinkov, predvsem na Japonskem in v Evropi, medtem ko je zahodni svet zdi, da se še nadoknaditi.

 Ingver izboljšuje prebavo beljakovin, pa tudi kot učinkovito zdravilo za morske bolezni in slabosti. Večina OTC tablete, ki jih najdete za slabosti bo treba ingver v njih. Prav tako krepi sluznice v zgornjem delu gastrointestinalnega trakta, da se zaščitijo pred razjed in črevesnih parazitov.

 Ko se posuši, ingver spremenite kemijo, in ima različne lastnosti za zdravljenje. Ko se posuši jo tvorita shogaols ki je spojina, ki ima močnejši protivnetno in analgetični učinek. Ljudje z artritisom in drugimi vnetnimi boleznimi lahko dobili veliko več koristi za posušeno ingver in ingver v prahu, kot od sveže za te bolezni. Lahko jih kupite v večini trgovin z zdravo hrano.

 Če želite ukrasti dober trik za kuhanje je treba paziti, da ingver se pogosto uporablja v kitajski kuhinji, saj izniči neželene učinke drugih snovi, ki lahko povzročijo prebavne motnje.

 Odličen in priljubljen način vzeti ingver je ingver čaj. Dal polovico čajne žličke če sveže naribanega ingverja v skodelico vrele vode in strma za približno deset minut ali tako. Potem sev ingver, in dodamo med po okusu. Lahko pijete to toplo ali hladno.

 Na voljo je tudi medu, ki temeljijo ingver sirupi na voljo za nakup, ki jih lahko dodate na pijačo ali pa bi ga sami z dodajanjem ene par ingver na tri dele surovi medu in pustimo v hladilniku, da ostanejo sveže.

 Stranski učinek ingverja je možno, zgaga, če ste vzeli prevelik zneska na prazen želodec. Smešno, da se zdravi želodec, vendar lahko povzroči zgago! Najboljši način, da se svež ingver je s hrano, da se prepreči to zgodilo.