Izboljšajte svoje življenje z Qigong

Kaj lahko storimo, da bi se izognili bolezni, izčrpanosti in senilnost v našem življenju? Kaj lahko storimo, da bi pomagali sami zdraviti zaradi bolezni ali stisk že del našega življenja? Kaj lahko storimo, da bi ustvarili daljše, bolj zdravo, prijetno in bolj produktivno življenje? Predlagam, da se ozremo proti starodavne modrosti Kitajcev, ki so študirali pojav življenjsko dobo več kot 5000 let, da bi našli te odgovore.
Velika telo kitajske medicinskega znanja je nastala iz teh prizadevanj, ki zagotavlja alternativo nezdravo, uničujočih življenjskih navad. Starodavni kitajski medicinski teksti so napolnjene z informacijami o tem, kako preprečiti bolezni in degeneracijo v kombinaciji s številnimi vodilnimi načeli za kako ustvariti zdravo in dolgo življenje.
Tradicionalne kitajske medicine (TCM) paradigma zdravja in zdravljenja poudarja pozoren vplivom čustev, narave, elektromagnetnih sil in energije na človeško telo in duha. Sistem TCM temelji na prepričanju, da energija teče skozi vsaki živi celici in zdravje odvisno od tega, kako in kje je ta energija teče. TCM poudarja pomen preventive kot nujen prvi korak k ustvarjanju in vzdrževanju visoke kakovosti zdravo življenjsko slogu.
PRVI CLASSIC kitajske medicine JE NEI Jing, navaja, da je zdravljenje bolezni po tem, ko se postavlja, je KOT ZAČETKU kopati DOBRO PO JE nekdo postane žejen ALI PODOBNO kovanje Spears PO VOJNI JE ŽE izbruhnil.
Sistem TCM zdravljenja temelji na prepričanju, da je vitalna energija (Qi) teče skozi vsaki živi celici in zdravje odvisno od tega, kako in kje je ta energija teče. Qi motivira vse vitalne funkcije in transformacije in s tem vzdržuje življenje. Konec koncev, je vse, kar je v kitajski medicini, ki temelji na konceptu Qi. Po rojstvu Qi prihaja iz prebavo in pretvorbo hrane, vode in zelišč smo zaužiti in zrak, ki ga dihamo. To pomeni, da je pomembno, da se pravilno jesti, piti čiste vode (tekočine), da bi dobili veliko svežega zraka in uporaba zelišč namesto z visoko predelane in s primesmi hrane in pijače.
Na Kitajskem pred 500 B.C. in kasnejše dinastije kralji vodili, se domneva, da je bilo za (zrele) ženske šamani, ki so ustvarili umetnost gojenja Qi prek svojih magičnih moči. Ideogram za ženske, & ldquo; wu & rdquo ;, je celo mislil, da je prvotno pomenilo & ldquo; zdraviti & rdquo.; Ta umetnost gojenja, danes znan kot Qigong (izgovori Chee-gung), se dobesedno prevaja kot & ldquo; gojenje Qi & rdquo.; Pogosto označuje kot & ldquo; kitajski Joga & rdquo; ali & ldquo; Feng Shui za telo, & rdquo; Qigong je starodavno orodje za ustvarjanje zdravilo naravno razvit za podporo dobro počutje fizičnega telesa, saj zavira proces staranja.
Dvajset minut Qigong praksi redno ustvarja globoke koristi za zdravje. Njegove počasni, nežni, ritmične, meditativne gibanja prod celotno telo, da se sprostite, saj odpira, krepi in obnavlja primeren pretok Qi. Qigong je primerna za vse starosti in sposobnosti in se lahko izvede stoji, sedenju ali ležanju. Tipičen Qigong vaja vključuje raztezanje in krepitev vaje, dihalne tehnike, kreativno vizualizacijo, samo-masaža, vokalizacije zvokov in meditacije s pomočjo gibanja in tišine.
Prost pretok Qi ustvarjena s pomočjo teh gibanj nato odstrani Qi blokad v energijskih poti (meridianov) telesa in pospešuje pretok krvi, ki prenaša hrano za naše vitalne organe, žleze in tkiva. Ko se poveča Qi in kri je prosto teče kot posledica te starodavne umetnosti samozdravljenja in fitnes mladostne kože, oči in las ohranila spolno vitalnost, se kosti utrjena, mišice in kite, so prilagodljivi, hormoni so uravnoteženi, delovanje organov je okrepiti in energije je veliko.
Razstrupljanje, Qi obdelovanje, shranjevanje in prefinjenost, ki izhajajo iz Qigong prakse pomaga ljudem, da prevzame svoje procesu zdravljenja in povečuje učinkovitost drugih zdravilnih tehnik. Qigong toni tudi um in duha, saj spodbuja duševno jasnost in miren, negoval duha (Shen). To je močan samozdravljenje orodje, ki je bil podoben & ldquo; daje sebe akupunkturo & rdquo; za vse zgoraj navedenih razlogov, poleg tega pa njegovo sposobnost za uravnoteženje energij Yin in Yang telesa.
Po Oriental Medicine, lahko zdravstveni oceni po prevladi bodisi preveč ali premalo Yin in Yang v telesu. Ta temelji na Yin Yang teorijo, ki nas uči dobro zdravje se pojavi, kadar obstaja ravnovesje ohraniti med tema dvema nasprotujočima si, vendar tesno povezanih in privabljajo energije.
Yang
        se nanaša na:
        
Yin
        se nanaša na:
        
Nebo
Zemlja
Man
ženska
Qi
Blood
Hot
hladno
Zunanji
notranja
dan
Night
bela
črna
ne
Moon
Polna
Prazno
Fire
voda
zunaj
Inside
Nazaj
spredaj
Aktivno
pasivna
levo
Prav
Vsaka oseba, ki je sestavljena iz prevladujejo bodisi Yin in Yang energije. Ženske so bolj Yin, medtem ko moški ponavadi bolj Yang. To je zato, ker so ženske bolj hladno, mehko, globoka, vlažna, notranja in sklepanje pogodb, ki so Yin lastnosti, medtem ko moški ponavadi bolj vroče, trdi, površno, suha, zunanji in razširitev, ki so Yang lastnosti. Med procesom celjenja, cilj je premakniti bolj proti sredini Yin Yang kontinuum, tako da ni več prevladujejo Yin ali Yang ustvarja neravnovesja v sistemu.
Relativno ravnovesje med temi viri energije & ldquo; voski in wanes & rdquo; odvisno od različnih dejavnikov, kot so energetska živil jedel, vremenske razmere, temperature in vlažnosti ene & rsquo; s stanovanje, čustveno stanje, dednih dejavnikov in izvaja režim. Na primer, uživanje hladno, mokro hrano ali živijo v hladnem, vlažnem okolju ustvari prevlado Yin, ker vročih in suhih živil ali živijo v vročem podnebju ustvarja več Yang. Qigong praksa seveda spodbuja ravnovesje med energij Yin in Yang v telesu in s tem izboljšujejo splošno zdravje.
Naslednji Qigong vaja & ldquo; Fluffing beli oblaki & rdquo; sinhronizira gibanje s počasno, ritmično in globoko dihanje tehnike. To je storiti, da bi povečali zmogljivost pljuč, negovanje in ravnotežje Qi, pomiriti čustva in duha (shen), neguje ključno bistvo (Jing), in ravnotežje energij Yin in Yang:
Stojalo z nogami vzporedno, ramen širina narazen s koleni rahlo ukrivljen. Roke počivajo odprta ob straneh s svojimi Pinky prste zraven stegen in roke, ki se soočajo z zemljo.
Kot ste vdihniti, poravnali svoje kolena in dvignite roke do višine ramen pred vami z dlanema navzgor in komolcih rahlo ukrivljen.
Kot ste izdihom, obrnite dlani navzdol in pripeljite svoje roke dol, risanje zapestja nazaj proti telesu in ponovno upogibanje kolena. Peta roko vodi in prstov slediti.
Končajo s komolci rahlo ukrivljen, dlani obraz navzdol, roke z vaše strani iztegnil ravna, kot da nežno treplja beli oblaki.
Obrnite dlani navzgor in naprej od začetka. Usklajuje gibanje rokami z upogibanja in izravnavanje noge.
Izkušnje in občutek Qi toka v tej vaji se morda zdi izredno, in je. Kot roke premakniti navzgor, lahko občutek, kot da je težka teža v dlaneh. V nasprotju s tem, ko je dlani obrnejo navzdol in plava nazaj na svoje strani, lahko občutek, kot da je svetloba, puhasto blazino pod njimi. Zdravljenje in uravnoteženje moč teh občutkov povečuje z vsako ponovitvijo gibanja in vaše globoko, ritmično dihanje.
Spodbujam vas, da praksa tega in drugih Qi krepijo vaje, znane kot Qigong. Bolj ko prakso, bolj tvoja življenjska izkušnja tokov. Postaneš prežeta z mirom, self-znanja, intuicije, ravnotežje, razgibanosti in osredotočiti – vse velike stvari za preprečevanje vsakdanjega stresa in pritiskov v sodobnem življenju. Najboljše od vsega – Qigong zagotavlja novo veselje do življenja.