Izbuljene Disc Obdelave

Izbočeni disk ni razlog za paniko, saj so precej pogosti v obeh mlajših in starejših. Bugling ali izbočena disk je ponavadi vidimo na visokih stopnjah na MRIs pri bolnikih, ki trpijo z bolečinami v hrbtu in jih najdemo tudi pri bolnikih, ki ne trpijo zaradi bolečin v hrbtu. Aging proces in proces degeneracijo medvretenčne disk, so najpogostejši razlogi, zakaj se bo disk izboklina. Disk lahko Bugla tudi v odnosu do poškodbe hrbta in včasih v zvezi s tisto, ki je neke vrste življenjskega sloga vodil bolnika. Kot smo rekli, preden izbočenje diska ni nujno znak, da je kaj resno narobe s hrbtenico, tako da ni razloga za paniko.
Ko izbočenje diska izbokline dovolj, da povzroči zoženje hrbteničnega kanala se je zdelo, da je resno stanje. Če obstajajo kostni izrastki prisotni na plati spojev v ozadju izbočenem diska lahko kombinacija teh izrastkov in štrlečimi diska povzroča dodatno zoženje hrbteničnega kanala na tem področju.
Skrb za bolnika z ledveno izbočenja disk še zdaleč ni standardizirana. Do določene mere zdravljenje bolnikov izbuljenimi disk bi moral biti bolj individualizirano. Izbočenem disk lahko povzroči bolečine nog (ko prizadene ishiadični živec). To se lahko pogosto omenja kot hernija diska, pretrgal disk, stisnjen živec ali spodrsnilo disk.
Zdravljenje z izbuljenimi diska bo v glavnem odvisna od dolžine časa bolnik je utrpel pri svojih simptomov in resnosti povezane bolečine. Večina zdravljenja se bo začela s šest do dvanajst tednov konzervativnega zdravljenja.
Če se to konzervativno zdravljenje izbočen disk ne pomaga za lajšanje bolečin iz prizadetega območja (-e) in ni znakov izboljšanja, potem se šteje za kirurško zdravljenje. Če je bolnik v doživlja dosledno hude bolečine in težave ohranja primerno raven funkcionalnosti, lahko operacija priporočljiva tudi pred zaključkom šestih tednih zdravljenja ohranjenosti.
Večina izbuljene diski bodo zaceli sami tudi brez osebe zbolijo vedel, da je bilo kaj narobe na prvem mestu. Ni težko in hitro smernice, kako dolgo bo trajalo in kako iti o zdravilni izbočeni disk.
Primarni cilji konzervativno zdravljenje za izbočenja plošči je zagotoviti olajšave bolniki bolečine in da se jim omogoči, da se vrnete na običajno raven funkcionalnosti. Najrazličnejše možnosti zdravljenja so na voljo, in tukaj je seznam nekaterih najbolj pogostih zdravljenja izbočenje diska.
& Bull; Počitek, nato pa počasi mobilizacijo
& Bull; bolečinam
& Bull; Chiropractic / osteopatski manipulacij
& Bull; Fizična terapija
& Bull; Epiduralna injekcije steroidov
Treba je količina časa, vloženega v konzervativno zdravljenje je treba obravnavati na posameznega bolnika. Nekateri bolniki ne bo imel Sever izčrpavajoče bolečine ali simptome kot drugi. Pri bolnikih, ki so še vedno sposobni voditi produktivno način življenja, le z nekaj manjšimi bolečine daljše konzervativno zdravljenje bi se najverjetneje svetovali. Nazaj kirurgija za izbuljene zdravljenje diska je treba podaljšati čim dlje. Pri nekaterih bolnikih, bolečine in izgube produktivnosti, je le preveč za delo in potem, ko so konservativne zdravljenja raziskati za krajši čas in ni nobenih sprememb v pacienta & rsquo; s simptomi, operacija razširjanje prizadetega živca je pogosto Naslednja možnost kot zdravljenje izbočenje diska.
Bolniki, ki ne čutijo nobene okrevanje po šestih do dvanajstih tednih konzervativno nege pogosto znajdejo videti v končni izbočenje diska možnost zdravljenja z operacijo za njihovo izbuljene disk.
Vsak pacient, ki ima progresivne nevrološke izpade, ali razvija nenadno črevesja ali mehurja disfunkcije mora imeti takojšen kirurški oceno, saj lahko ti pogoji predstavljajo kirurške sili. Na srečo, obe od teh pogojev, so zelo redki, in najbolj kirurgija za ledvene hernija diska je izbirni postopek.
Kirurške možnosti zdravljenja za ledvenem hernija diska, vključujejo:
& Bull; Perkutana artroskopska laser discectomy
& Bull; Microdiscectomy
& Bull; lumbar laminektomijo
& Bull; Artroskopska ledvene discectomy
& Bull; Microendoscopic kirurgija